Leestijd 4 minuten

Hoger in Google: een korte uitleg over hoe je het kan bereiken

Je denkt alles goed geregeld te hebben: je bedrijf heeft een topproduct of fantastische dienst, je verkoopteam zit klaar om leads af te handelen en er is een prachtige website waarop je uitleg geeft over alle ins en outs van je bedrijf.

Je wacht echter weken, maar de klanten komen niet. Je wacht maanden, maar nog steeds is het resultaat minimaal. En dan fluistert iemand je in je oor dat je website misschien helemaal niet goed zichtbaar is in de zoekmachines.

Verdikkeme! Hoe krijg je die verdraaide website toch hoger in Google?

Hoger in Google - SEO - Zoekmachineoptimalisatie

In de basis komt het erop neer dat je twee opties hebt als je hoger in de zoekresultaten van Google wilt verschijnen:

Deze twee principes, SEO en SEA, worden samen search engine marketing (SEM) genoemd.

Welke van de twee opties je kiest, hangt af van wat je wilt bereiken. In de praktijk komt het er echter op neer dat een combo van SEO en SEA de beste resultaten oplevert.

 

SEO of zoekmachineoptimalisatie

Wanneer je aan SEO doet wil je je website optimaliseren om hoger te scoren in de organische zoekresultaten. Houd rekening met het volgende:

  • SEO is een langetermijnproject. Het duurt een tijdje voor je inspanningen zichtbaar zijn. Anderzijds blijven de effecten ook langer merkbaar.
  • Technische en inhoudelijke aanpassingen van je website zijn nodig. “Content is king”, luidt het motto en je zal daarom moeten inzetten op het gratis delen van kennis. De content moet op een juiste en zo vlot mogelijke manier getoond worden aan zoekmachines én gebruikers. User experience maakt ook deel uit van de optimalisatie; dit zal uiteindelijk ook andere online marketingactiviteiten (waaronder SEA) ten goede komen.
  • De organische resultaten worden nog steeds vaker aangeklikt dan de betaalde resultaten. Dit geldt zeker voor mensen die op zoek zijn naar informatie (en dus nog niet klaar zijn om al een aankoop te doen). Dit is dus de gelegenheid om klanten vroeg in het beslissingsproces te helpen met nuttige content.

 

SEA of zoekmachineadverteren

Doe je aan SEA, dan laat je Google advertenties tonen door geld te bieden op bepaalde zoekwoorden. Dat gebeurt via Google Ads, het vroegere AdWords. Houd rekening met het volgende:

  • SEA is snel en flexibel. Je kan een campagne starten, pauzeren of aanpassen wanneer je wilt. Je wijzigingen zijn meteen zichtbaar.
  • Je hebt grote controle over het budget. Je stelt een maximum dagbudget in en biedt per zoekwoord. Je betaalt enkel als iemand effectief op je advertentie klikt.
  • SEA vergt constant optimaliseren van je reclamecampagnes. Je moet biedingen bijstellen, zoekwoorden uitsluiten en advertenties aanpassen naargelang de resultaten.
  • Op de Google Ads-advertenties wordt iets minder geklikt dan op de organische resultaten. Maar uit onderzoek blijkt dat mensen die al verder in het het aankoopproces zitten, sneller op een advertentie klikken. Dit is de kans om hen met een gerichte advertentie, aanbod of promotie naar jouw website te halen.

 

Leer meer over search engine marketing

Ik kan je het volgende leesvoer aanbevelen als je meer over SEM wilt leren.

Artikelen over SEO:

 

Artikelen over SEA:

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill