storytelling

Maak van je merk een verhaal dat verkoopt

Een klant die fan is van je merk, dat is een klant die terugkeert. Maar hoe transformeer je jouw merk naar een love brand? Simpel: door hen emotioneel te betrekken. Daarvoor heb je content nodig die die klant aanspreekt. Met content marketing of storytelling vertaalt jouw product naar een verhaal waar je doelpubliek warm van wordt.

Boek een kennismakingsgesprek Welk verhaal vertel jij met jouw merk?

Storytelling is dé manier om klanten emotioneel aan te spreken

icon

Met storytelling verander je je klantenbestand in een fanbase

identiteit

Een beklijvend verhaal geeft jouw merk een échte identiteit. Het staat mensen toe om iets te voelen bij je merk en er een band mee op te bouwen, om zich betrokken te voelen. En eens een klant een fan wordt van jouw product, dan komt die zeker terug én gaat hij jouw product ook aanprijzen. Gratis reclame!

bekendheid

Verweef je story in alle content en vertel jouw verhaal via nieuwsbrieven en social media. Blijf top of mind door regelmatig via jouw kanalen verbinding te maken met je publiek (via nieuwsbrieven, blogs en social media). Zo vergeten ze je niet. En klanten die je niet vergeten, die komen zeker nog eens langs om iets te kopen.

eigenheid

Dankzij een pakkend verhaal, val je op. Je onderscheidt jezelf probleemloos van concurrenten. Jij biedt namelijk iets wat zij niet kunnen: een soortgelijk product, maar dan eentje waar je klanten écht blij van worden. Goede content marketing of storytelling geeft je product een toegevoegde waarde dat niet te dupliceren valt.

Waarom storytelling voor meer verkoop zorgt in

Storytelling geeft een ziel aan jouw bedrijfscommunicatie

Storytelling is de meest effectieve manier om je bedrijfsverhaal met de doelgroep te delen en is het fundament van inbound marketing. Alles waar jouw merk voor staat breng je als een samenhangend, herkenbaar verhaal dat de klant in zijn ziel raakt en zo koppel je emotie aan verkoop. Er ontstaat een merk dat niet slechts producten of diensten aan de man brengt, maar dat een gevoel verkoopt. Copywriting, fotografie en film zijn dé storytelling-tools om samen die emoties op te wekken.

Verhalen wekken emoties op

Wanneer je schoenen van Nike koopt, koop je geen schoenen van Nike. Dat klinkt raar, maar het is waar. Nike vertelt in haar reclames verhalen waarmee je je identificeert: verhalen van doorzettende sporters die voor uitdagingen staan, die strijden, die overwinnen. Dat is het verhaal dat je koopt, want het is de emotie waarmee je je verbindt.

Het is storytelling die ervoor zorgt dat je klant een fan wordt. Het is storytelling die ervoor zorgt dat een consument verandert in een ambassadeur van je bedrijf. In iemand die praat over jou. In iemand die telkens terugkomt.

Wij delen graag onze kennis!   Meer storytelling tips

werk

Laat ons jouw verhaal vertellen

Samen met onze storytellers en onze onze strategist Mark, teken je gedurende een half uur de eerste krijtlijnen uit van jouw merkverhaal. Ze leggen je uit hoe goede content marketing werkt en hoe jij er je verkoop een boost mee geeft.

motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill