Content marketing en sterke storytelling

Een klant die fan is van je merk, dat is zowat de natte droom van elk bedrijf. Want dat is een klant die terugkeert. Maar hoe transformeer je jouw merk naar een love brand bij je klanten?

Simpel: door hen emotioneel betrokken te laten voelen bij jouw bedrijf of merk. Daarvoor heb je content nodig die die klant aanspreekt, die je klant iets doet voelen. En dat kan je ontwikkelen.

Content marketing of storytelling vertaalt jouw product naar een story die je doelpubliek warm maakt. En dingen waar je warm van wordt, die zoek je steeds opnieuw op.

Zo verander je je klantenbestand in een fanbase:

01

Identiteit

Dankzij een beklijvend verhaal geef je je jouw merk een échte identiteit. Het staat mensen toe om iets te voelen bij je merk en er een band mee op te bouwen, om zich betrokken te voelen. En eens een klant een fan wordt van jouw product, dan komt die zeker terug én gaat die jouw product ook aanprijzen. Gratis reclame!

02

Bekendheid

Verweef je story in alle content en vertel jouw verhaal via nieuwsbrieven en social media. Blijf top of mind door regelmatig via jouw kanalen verbinding te maken met je publiek (via nieuwsbrieven, blogs en social media). Zo vergeten ze je niet. En klanten die je niet vergeten, die komen zeker nog eens langs om iets te kopen.

03

Eigenheid

Dankzij een pakkend verhaal, val je op. Je onderscheidt jezelf probleemloos van concurrenten. Jij biedt namelijk iets wat zij niet kunnen: een soortgelijk product, maar dan eentje waar je klanten écht blij van worden. Goede content marketing geeft je product een toegevoegde waarde dat niet te dupliceren valt.

Jouw merk verpakken in een verhaal dat verkoopt?

Content marketing zegt je iets, maar je weet niet waar te beginnen? Je bent goed in verkopen, maar verhalen verzinnen, lijkt je moeilijker?

Geen nood. Een content marketingplan dat goed uitgewerkt is, maakt het juist stukken makkelijker om je verhaal over te brengen en op elk medium een zelfde toon aan te slaan.

  • Homepage: de naam zegt het zelf, zorg dat je bezoeker er thuiskomt en weet dat hij bij jou vindt wat hij zoekt.
  • Over ons: dit is de plaats bij uitstek om jouw unieke verhaal te vertellen. Duik in de geschiedenis, toon de mensen achter het merk.
  • Contactpagina: vaak is dit het ondergeschoven kindje, toch trekt een contactpagina best wat bezoekers. Meestal zijn contactpagina’s droog en saai, maak dus het verschil door er een leuke twist aan te geven.
  • Blog: toon dat je expertise hebt en vrijgevig bent met de kennis die je in huis hebt. En laat je lezer ook af en toe eens lachen.
  • Social media: de plaats bij uitstek om een verhaal te vertellen. Zorg dat je Instagram, Facebook of YouTube niet gewoon een saaie billboard wordt, maar ga in interactie met je volgers met leuke foto’s, video’s of content.
  • Nieuwsbrieven: brieven zijn altijd al het medium bij uitstek om iemand een verhaal te vertellen. Dat doen wij trouwens ook tweewekelijks: kennis met de glimlach.

Goede content marketingplannen uitwerken? Dat kunnen we met onze storytelling ervaren voor bedrijven in Antwerpen en daarbuiten. Wil je ontdekken welk verhaal er achter jouw merk schuilt? Wij ook.

Vertel ons jouw verhaal Vraag een offerte op maat aan

Storytelling Antwerpen

Overtuig met onze storytelling in Antwerpen en België

Waarom storytelling voor meer verkoop zorgt in

Storytelling geeft een ziel aan jouw bedrijfscommunicatie. Het maakt van een merk een verhaal en van een verhaal een merk. Het vormt de levensader van inbound marketing. Een mooi verhaal zorgt ervoor dat klanten écht van je merk gaan houden.

Storytelling is de meest effectieve manier om je bedrijfsverhaal te delen met je doelgroep. Alles waar jouw merk voor staat breng je als een samenhangend, herkenbaar verhaal dat de klant in zijn ziel raakt.

Emotie wordt gekoppeld aan commercie. Er ontstaat een merk dat niet slechts producten of diensten aan de man brengt, maar dat een gevoel verkoopt.

In het discipline van storytelling komen copywritingfotografie en film samen om die emoties op te wekken.

 

Verhalen wekken emoties op

Wanneer je schoenen van Nike koopt, koop je geen schoenen van Nike. Dat klinkt raar, maar het is waar. Nike vertelt in haar reclames verhalen waarmee je je identificeert: verhalen van doorzettende sporters die voor uitdagingen staan, die strijden, die overwinnen. Dat is het verhaal dat je koopt, want het is de emotie waarmee je je verbindt.

Het is storytelling die ervoor zorgt dat je klant een fan wordt. Het is storytelling die ervoor zorgt dat een consument verandert in een ambassadeur van je bedrijf. In iemand die praat over jou. In iemand die telkens terugkomt.

Helaas zijn goede storytellers zeldzamer dan potten goud aan het einde van de regenboog. Maar wonderen bestaan, dat bewijst ook dit verhaal: je hebt een kikker gekust en de kikker veranderde in Prins Motionmill. Wij zijn hier om te helpen.

Laat ons jouw verhaal vertellen

 

Kom een half uurtje met ons brainstormen, helemaal gratis.

Onze storytellers en content marketeers helpen je op weg om jouw verhaal te formuleren en leggen uit hoe je dat verhaal in pakkende copy en straffe beelden tot bij jouw publiek krijgt.

Wij brengen klanten naar je site

Mark Tollenaere - Motionmill webdesign

Motionmilll vertelt al jaren straffe verhalen voor ondernemers in Antwerpen & België met onze storytelling.

Samen met onze storytellers en onze onze strategist Mark, teken je gedurende een half uur de eerste krijtlijnen uit van jouw merkverhaal. Ze leggen je uit hoe goede content marketing werkt en hoe jij er je verkoop een boost mee geeft.

Mark, stel hem je vraag en doe vrijblijvend beroep op zijn kennis, gestoeld op jarenlange ervaring bij Motionmill en zijn ruime netwerk.

Onze storytellers wachten op jou

Wil je om de 2 weken een shot inspiratie in je mailbox? 

Mark deelt tweewekelijks advies op zaterdag (en doet dat met de glimlach).

 

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Motionmill