fbpx

Geef je bedrijf een ziel met storytelling

Storytelling geeft een ziel aan jouw bedrijfscommunicatie. Het maakt van een merk een verhaal en van een verhaal een merk. Het vormt de levensader van inbound marketing. Storytelling is de reden waarom klanten écht van je merk gaan houden.

Helaas zijn goede storytellers zeldzamer dan potten goud aan het einde van de regenboog. Maar wonderen bestaan, dat bewijst ook dit verhaal: je hebt een kikker gekust en de kikker veranderde in Prins Motionmill. Wij zijn hier om te helpen.

Storytelling Antwerpen - Motionmill

Waarom storytelling voor meer verkoop zorgt

Storytelling is de meest effectieve manier om je bedrijfsverhaal te delen met je doelgroep. Alles waar jouw merk voor staat breng je als een samenhangend, herkenbaar verhaal dat de klant in zijn ziel raakt.

Emotie wordt gekoppeld aan commercie. Er ontstaat een merk dat niet slechts producten of diensten aan de man brengt, maar dat een gevoel verkoopt.

In het discipline van storytelling komen copywritingfotografie en film samen om die emoties op te wekken.

Verhalen wekken emoties op

Wanneer je schoenen van Nike koopt, koop je geen schoenen van Nike. Dat klinkt raar, maar het is waar. Nike vertelt in haar reclames verhalen waarmee je je identificeert: verhalen van doorzettende sporters die voor uitdagingen staan, die strijden, die overwinnen. Het is dat verhaal dat je koopt, want het is de emotie waarmee je je verbindt.

Het is storytelling die ervoor zorgt dat je klant een fan wordt. Het is storytelling die ervoor zorgt dat een consument verandert in een ambassadeur van je bedrijf. In iemand die praat over jou. In iemand die telkens terugkomt.

01

Sterke identiteit

Storytelling versterkt de identiteit van je merk. Zo krijgen mensen er makkelijk een band mee. Een goede band zorgt voor loyale merkambassadeurs die ervaringen delen.

02

Altijd top of mind

Door je klant regelmatig in contact te brengen met jouw verhalen (via nieuwsbrieven, blogs en social media) blijf je top of mind. Dit heeft herhalingsaankopen tot gevolg.

03

Anders dan anderen

Storytelling geeft je een voorsprong op je concurrenten. Je springt eruit. Je wordt de pijl in de roos. Je voegt waarde toe aan je merk, waardoor de klant voelt dat jouw product of dienst meer waard is.

Storytelling Antwerpen - Motionmill 2

Jouw storytelling agency in Antwerpen

Ieder verhaal dat je vertelt moet vermakelijk,  educatief,  universeel,  gestructureerd  en  memorabel  zijn. Als je hiervoor zorgt, zullen je klanten je merk met open armen omhelzen.

“Laat storytelling doorsijpelen in ieder onderdeel van je bedrijfscommunicatie.”

  • Je homepage moet emotie-gedreven zijn en de bezoeker direct prikkelen;
  • De ‘over ons’-pagina op je website moet een unieke, pakkende geschiedenis vertellen;
  • Je blogs moeten meeslepend en educatief zijn;
  • Ja, zelfs je contactpagina mag een taalkundig pareltje worden!
  • Vergeet je social media niet: Instagram vertelt verhalen in afbeeldingen, YouTube in film;
  • En wat dacht je van je nieuwsbrieven? Perfect om een verhaal te vertellen.

Hulp nodig? Ons storytelling agency in Antwerpen weet raad met jouw verhaal.

Storytelling op maat van jouw merk

Onze storytellers wikkelen kleine bedrijven evenzeer in een verwarmend verhaal als grote firma’s. Welk missie jouw bedrijf ook te delen heeft, Motionmill deelt het met jouw fans in woorden, foto’s en video’s.

Onze storyteller wacht op jou

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.