Waarom storytelling voor meer verkoop zorgt

Storytelling is de meest effectieve manier om je bedrijfsverhaal te delen met je doelgroep. Alles waar jouw merk voor staat breng je als een samenhangend, herkenbaar verhaal dat de klant in zijn ziel raakt.

Emotie wordt gekoppeld aan commercie. Er ontstaat een merk dat niet slechts producten of diensten aan de man brengt, maar dat een gevoel verkoopt.

In het discipline van storytelling komen copywritingfotografie en film samen om die emoties op te wekken.

Verhalen wekken emoties op

Wanneer je schoenen van Nike koopt, koop je geen schoenen van Nike. Dat klinkt raar, maar het is waar. Nike vertelt in haar reclames verhalen waarmee je je identificeert: verhalen van doorzettende sporters die voor uitdagingen staan, die strijden, die overwinnen. Dat is het verhaal dat je koopt, want het is de emotie waarmee je je verbindt.

Het is storytelling die ervoor zorgt dat je klant een fan wordt. Het is storytelling die ervoor zorgt dat een consument verandert in een ambassadeur van je bedrijf. In iemand die praat over jou. In iemand die telkens terugkomt.

Vertel ons jouw verhaal

01

Sterke identiteit

Storytelling versterkt de identiteit van je merk. Zo krijgen mensen er makkelijk een band mee. Een goede band zorgt voor loyale merkambassadeurs die ervaringen delen.

02

Altijd top of mind

Door je klant regelmatig in contact te brengen met jouw verhalen (via nieuwsbrieven, blogs en social media) blijf je top of mind. Dit heeft herhalingsaankopen tot gevolg.

03

Anders dan anderen

Storytelling geeft je een voorsprong op je concurrenten. Je springt eruit. Als een pijl in de roos. Je voegt waarde toe aan je merk, waardoor de klant voelt dat jouw product of dienst meer waard is.

Jouw storytelling agency in Antwerpen

Ieder verhaal dat je vertelt moet vermakelijk,  educatief,  universeel,  gestructureerd  en  memorabel  zijn. Als je hiervoor zorgt, zullen je klanten je merk met open armen omhelzen.

“Laat storytelling doorsijpelen in ieder onderdeel van je bedrijfscommunicatie.”

  • Je homepage moet emotie-gedreven zijn en de bezoeker direct prikkelen;
  • De ‘over ons’-pagina op je website moet een unieke, pakkende geschiedenis vertellen;
  • Je blogs moeten meeslepend en educatief zijn;
  • Ja, zelfs je contactpagina mag een taalkundig pareltje worden!
  • Vergeet je social media niet: Instagram vertelt verhalen in afbeeldingen, YouTube in film;
  • En wat dacht je van je nieuwsbrieven? Perfect om een verhaal te vertellen.

Hulp nodig? Ons storytelling agency in Antwerpen weet raad met jouw verhaal.

Storytelling Antwerpen - Motionmill 2

Storytelling op maat van jouw merk

Jonathan Quezada Pereira Motionmill webdesign

Onze storytellers wikkelen kleine bedrijven evenzeer in een verwarmend verhaal als grote firma’s. Welk missie jouw bedrijf ook te delen heeft, Motionmill deelt het met jouw fans in woorden, foto’s en video’s.

Onze storyteller wacht op jou

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Motionmill