Branding

Met een sterk merk trek je klanten over de streep

We dagen je uit om kritisch naar je merk te kijken. Wat straal je uit en hoe ervaren (potentiële) klanten jou? Is jouw online branding helemaal up-to-date? Kun je het versterken met offline drukwerk? Een sterk merk vertelt een verhaal, valt op en blijft hangen. Kortom, met een doordachte brandstory trek je klanten over de streep en leg je de basis voor je webdesign, storytelling en online marketing.

Boek een kennismakingsgesprek en ontdek hoe we samen je merk versterken

Online branding Motionmill Webdesignbureau Antwerpen

Je hebt slechts een paar seconden de tijd om je webbezoekers te overtuigen dat ze bij jou en niet bij je concurrenten moeten zijn. Je branding kan dus maar beter memorabel zijn. Laat niets aan het toeval over en wapen jezelf met een uitgekiende merkstrategie.

icon

we luisteren

Welk merkverhaal wil je vertellen? Past je branding bij de kernwaarden van je bedrijf, product of dienst? Of is het tijd om je visuele identiteit op te frissen? Tijdens een branding of rebranding gaan we in gesprek. Wat is de kern van je bedrijf? Wie zijn jouw klanten? Welke klanten bereik je al? Wie wil je nog bereiken? Waar zitten je concurrenten? Waarin onderscheid jij je van hen?

icon

we ontwerpen

Met de informatie uit ons gesprek stellen we een brand moodboard samen. Creatieve knipsels, ideeën en voorbeelden vormen een kladversie van jouw merkverhaal. Daarmee gaan we opnieuw samen rond de tafel. Komen we tot een coherent (beeld)verhaal dat weergeeft waar jouw bedrijf, product of dienst voor staat, dan zetten we ons aan het schetsen. We koppelen naar je terug met een presentatie waar jij feedback op kan geven.

icon

we bouwen samen jouw merk uit

Zitten alle letters, vormen en kleuren goed, dan werken we voor jou een volledige merkverhaal uit dat werkt voor jouw merk. Dat merkverhaal schrijven we neer in een huisstijlgids, we leveren jouw templates, bestanden en drukwerk aan en je kan met je branding meteen zelf aan de slag.

Essentiële elementen voor een sterke branding

 

IJzersterke merknaam en logo

Wat maakt jouw product of dienst uniek? Heeft je bedrijf, product of dienst wel een merk-waardige naam? Zo eentje die logisch klinkt en toch blijft hangen? Een goede bedrijfs- of productnaam logo zijn makkelijk herkenbaar en wekken een gevoel op dat in lijn ligt met de kernwaarden uit je merkverhaal.

Consistente branding

Een huisstijl geeft je merk een visuele identiteit: je logo, merknaam, kleurgebruik, lettertypes,…. Met een weldoordachte vormgeving krijgt je bedrijf, product of dienst een persoonlijkheid en karakter. De kernwaarden worden subtiel verweven in een unieke corporate identity: het DNA van je merk.

(Beeld)taal die matcht

Ondersteun de visuele elementen van je merk door een coherent (beeld)verhaal te vertellen. Onderschat de kracht van subtiele copywriting niet. Ga voor een tone-of-voice die past bij jouw bedrijf, product of dienst en die jouw (potentiële) klanten aanspreekt. En besteed aandacht aan mooi beeldmateriaal om de gevoelswaarde van jouw merk kracht bij te zetten.

Wij delen graag onze kennis!   Meer branding tips

werk

Wil je weten of je merk (voor je) werkt?

Kom even een half uurtje vrijblijvend brainstormen over de kracht van jouw online branding met onze grafische vormgevers en bedrijfsstrategist, Mark, in Antwerpen. Samen ontleden jullie jouw merk en gaan na of je een meer succesvolle merkstrategie kan opbouwen die simpel en toch onvergetelijk is. Want een goed merk verkoopt zichzelf.

motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill