Redesign en een verbeterde UX voor een website die al lang meegaat

Febetra’s website was wat verouderd… Daarom kozen we voor een moderne redesign met een geoptimaliseerde sitestructuur. Motionmill ontwikkelde een moderne nieuwe look en verenigde dit met een verbeterde UX en moderne webtechnologieën. Bovendien zorgden we voor een vlotte overname van de bestaande inhoud en ledendata. Het resultaat is een snellere en intuïtieve website, die zowel op desktop als op mobiel goed weergegeven wordt.

Redesign met een consistente branding

  • consistentie in het webdesign d.m.v. vooropgemaakte sjablonen, tekststijlen en effecten die ervoor zorgen dat elke pagina eenvoudig weergegeven wordt in de juiste stijl.
  • een nieuwe kleurenpalet
  • nieuwe iconen

De nieuwe visuele elementen van de vernieuwde branding dragen allemaal bij tot een sterker merkverhaal, dat overtuigend is en ervoor zorgt dat bezoekers langer gebruik maken van de site.

UX & usability

Om de gebruiksvriendelijkheid van deze site te bevorderen maakten we onder andere deze aanpassingen:

  • efficiëntere landingspagina’s
  • heldere navigatie op zowel desktop als mobiel (met afgeschermde leden navigatie)
  • responsive design
  • opvallende call-to-actions o.b.v. ons onderzoek met heatmaps
  • een handig afsprakentool 
  • optmaliseren van de laadtijd d.m.v. efficiënte code, automatische optimalisatie van afbeeldingen en het gebruik van caching. Deze optimalisatie zorgt ervoor dat febetra.be hoger zal scoren in de zoekresultaten van Google.

De succesvolle digitale transport van honderden oude pagina’s

Er bestonden al honderden pagina’s over alles wat de vervoerssector aanbelangt, die allemaal naar ons nieuwe webdesign moesten worden overgezet. Hierbij was het belangrijk dat de opmaak juist werd geüpdatet naar het nieuwe design. Dit deden we zonder dat we de inhoud manueel moesten bewerken.

Het importeren van oude content naar een nieuwe website is niet altijd eenvoudig. Als er grote aanpassingen zijn gemaakt in de code van een site, is het mogelijk dat er zaken niet meer correct worden weergegeven. Bovendien is het erg eenvoudig om data te verliezen in zo’n overzetting!

Gelukkig kan onze ervaren developer dit soort overzetting van bestaande content vlot uitvoeren. Dankzij haar kennis van WordPress en de bijhorende databanken, konden we de bestaande content niet alleen succesvol importeren, maar maakten we ook wijzigingen zonder dat we dit per pagina te moeten doen. Zo voegden we onze nieuwe iconen in bulk toe aan de honderden pagina’s! In vergelijking met manuele bewerkingen kostte dit ons heel wat minder tijd. Zo zien we het graag!

Hoe wij als webagency met jou samenwerken…

Ik wil geen nummer meer zijn. Met Motionmill hebben we een online partner gevonden waarmee het klikt en we rechtstreeks contact hebben.

Isabelle De Maegt, Febetra

febetra.beeen gebruiksvriendelijke ledenwebsite, gebouwd in WordPress

Wil je een website die de aandacht trekt en je meer laat verkopen?

motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill