Febetra

Een redesign en een verbeterde gebruikerservaring voor een website die al lang meegaat

Febetra is ondertussen al meer dan 10 jaar een trouwe klant bij Motionmill. De federatie verdedigt al jarenlang de belangen van de Belgische transportsector en maakt hiervoor uitgebreid gebruik van zijn website, die door ons gebouwd werd. Omdat de site al zolang bestond was ze ondertussen toe aan verbetering. Dankzij onze expertise moderniseerden we niet alleen de look en feel van de site met een consistent getrokken webdesign. Ook vernieuwden we de achterliggende technologie voor een snellere laadtijd en betere mobiele weergave, en zorgden we voor de digitale transport en heropfrissing van de oude inhoud van de site.

Hoe wij als webagency met jou samenwerken…

Wat we voor Febetra deden: Branding , Webdesign

Febetra’s website was wat verouderd… Daarom zorgden we voor een moderne redesign met een geoptimaliseerde sitestructuur.

 

Motionmill ontwikkelde een moderne nieuwe look en verenigde dit met een verbeterde UX en moderne webtechnologieën. Bovendien zorgden we voor een vlotte overname van de bestaande inhoud en ledendata. Het resultaat is een snellere intuïtieve website, die zowel op desktop als op mobiel goed weergegeven wordt.

Febetra voor na mockup

 

Onze technieken zorgen voor een moderne nieuwe look met consistente branding

Het maakt niet uit hoe sterk je huisstijl is, na een tijdje zal een website er altijd wat verouderd uitzien. Ook het up-to-date brengen van het webdesign zorgde ervoor dat de website van Febetra visueel aantrekkelijker werd. Maar uniek aan onze aanpak is dat we bij een redesign meer doen dan alleen de site in een fris jasje steken. We maakten gebruik van deze opportuniteit om de branding van de site te versterken en overal consistent te maken.

 • We creëren altijd consistentie in het webdesign door vooropgemaakte secties en elementen te voorzien. Febetra kan nu gebruik maken van nieuwe vooropgemaakte sjablonen, tekststijlen en effecten die ervoor zorgen dat elke pagina eenvoudig weergegeven wordt in de juiste stijl.
 • Ook versterken we de bestaande branding met een oog op de gebruiker:
  • Zo zorgden we voor een nieuwe kleurenpalet met een warmere indruk die het lezen aangenamer maakt, wat volledig aansluit bij het informatief doel van de site.
  • Tegelijkertijd werden ook de typografie en de bestaande foto’s doelbewust herwerkt. De nieuwe typografie is modern en leesbaar op verschillende schermgroottes. De bestaande beelden werden vervangen met foto van een hogere kwaliteit.
 • Ten slotte versterken we de branding door nieuwe iconen te maken, die de diensten van Febetra in één oogopslag verduidelijken.

De nieuwe visuele elementen van de vernieuwde branding dragen allemaal bij tot een sterker merkverhaal, dat overtuigend is en ervoor zorgt dat bezoekers langer gebruik maken van de site.

Febetra - redesign voor een oude website mobiel en desktop mockup - Motionmill webdesign

Gebruiksvriendelijke redesign voor de oude website van Febetra - Motionmill webdesign

Een redesign brengt nog meer voordelen met zich mee voor een oudere website:

Het vernieuwde design en nieuwe technologie zorgen voor een gebruiksvriendelijke site voor zowel leden als beheerders

De websites die we bij Motionmill ontwikkelen volgen altijd het principe dat de bezoeker centraal staat.

Voor deze site was het enorm belangrijk dat gebruikers vlot de informatie waar ze naar zoeken kunnen vinden. Daarom pasten we structurele zaken aan die zorgen voor een betere UX. Tegelijkertijd pasten we achter de schermen functionaliteiten aan die ervoor zorgen dat deze uitgebreide website eenvoudiger te beheren is.

Om de gebruiksvriendelijkheid van deze site te bevorderen maakten we onder andere deze aanpassingen:

 • In onze herwerkte structuur zorgen we voor efficiëntere landingspagina’s in een geoptimaliseerde lay-out. We vernieuwden de vorige structuur waar er ruimte voor verbetering was. Zo werden pagina’s samengevoegd en teksten herschreven waar nodig.
 • Ook zorgden we hierbij voor een heldere, uitgebreide navigatie, die zowel op desktop formaat als op mobiel de vele diensten van Febetra toegankelijk maakt.
  • Belangrijk was dat het enkel door leden toegankelijke gedeelte, FebWeb, een eigen websitenavigatie kreeg die duidelijk te onderscheiden is van het publieke deel van de website. Hiervoor werd gebruik gemaakt van een opvallende groene achtergrond en een aangepast logo dat enkel verschijnt op de relevante pagina’s.
 • Over mobiel gesproken: al onze websites zijn ook responsive op mobiele schermen. Dit wil zeggen dat de nieuwe lay-out zowel op mobiel als op desktop werd geoptimaliseerd.
 • Pagina’s werden voorzien van opvallende call-to-actions, met groene en blauwe knoppen die voldoende contrast hebben met de rest van het design. Op die manier nodigen de landingspagina’s meer mensen uit om lid te worden en vinden bestaande gebruikers de belangrijke diensten van Febetra nog sneller terug. Uit ons onderzoek met heatmaps weten we dat dit soort ingrepen een groot verschil maken!
 • We voegden een handig afsprakentool toe, dat voor zowel de gebruikers als beheerders van de site het leven gemakkelijker maakt.
 • We voorzien moderne contactformulieren die eenvoudiger te beheren zijn door Febetra.
 • We pasten moderne technieken toe die ervoor zorgen dat de site sneller laadt. Dankzij nieuwe optimalisatietechnieken zoals efficiëntere code, de automatische optimalisatie van afbeeldingen en het gebruik van caching op site-niveau versnelde we ook deze website. Dit komt zowel de bezoekers van de site als de beheerders ten goede, want een snellere website zal ook hoger geplaatst worden in de zoekresultaten van Google.
 • En nog veel meer…

Ons team van experts in gebruiksvriendelijk webdesign streeft naar een optimale gebruikerservaring voor elke website die we bouwen of vernieuwen.

De succesvolle digitale transport van honderden oude pagina’s

Er bestonden al honderden pagina’s over alles wat de vervoerssector aanbelangt, die allemaal naar ons nieuwe webdesign moesten worden overgezet. Hierbij was het natuurlijk belangrijk dat de opmaak juist werd geüpdatet naar het nieuwe design. Dit deden we zonder dat we de inhoud manueel moesten bewerken.

Het importeren van oude content naar een nieuwe website is niet altijd eenvoudig. Als er grote aanpassingen worden gemaakt in de code van een site, is het mogelijk dat er zaken niet meer correct weergegeven worden. Bovendien is het erg eenvoudig om data te verliezen in zo een overzetting!

Gelukkig kan onze ervaren developer dit soort overzetting van bestaande content vlot uitvoeren. Dankzij haar kennis van WordPress en de bijhorende databanken, konden we de bestaande content niet alleen succesvol importeren, maar maakten we ook wijzigingen zonder dat we dit per pagina te moeten doen. Zo voegden we onze nieuwe iconen in bulk toe aan de honderden pagina’s. In vergelijking met manuele bewerkingen kostte dit ons heel wat minder tijd. Zo zien we het graag!

Febetra - redesign voor een oude website

Hoe wij als webagency met jou samenwerken…

Ik wil geen nummer meer zijn. Met Motionmill hebben we een online partner gevonden waarmee het klikt en we rechtstreeks contact hebben.

Isabelle De Maegt, Febetra

Ontdek de bijstand voor transporteurs en logistieke dienstverleners van Febetra

En verken een gebruiksvriendelijke WordPress-website met een modern webdesign.

Bezoek febetra.be

Heb ook jij nood aan een vernieuwde, gebruiksvriendelijke WordPress-website?

Bij een redesign van een oude website komt meer te kijken dan enkel het visuele design. Motionmill brengt je site terug up-to-date op zowel visueel als technisch vlak.

Wij zijn dé WordPress-experts in Antwerpen. We importeren je oude content en bouwen een moderne nieuwe website die zorgt voor een betere gebruikerservaring op alle schermgroottes.

Bel, mail of bezoek ons

Motionmill