Waarom video niet mag ontbreken in jouw online marketingmix

Videomarketing Antwerpen - Motionmill

Mensen kijken gemiddeld

19 uur

online video per week

Videomarketing Antwerpen - Motionmill

Video’s worden

2x meer

gedeeld dan eender welk ander type inhoud

Videomarketing Antwerpen - Motionmill

Kijkers onthouden

95%

van een bericht wanneer ze het in een video bekijken
(vs. 10% in tekst-formaat)

Videomarketeers genereren inkomsten

Video-marketeers genereren

49%

sneller inkomsten
dan niet-videogebruikers

Wat kan onze videograaf* voor jou doen?

Afhankelijk van wat je marketingdoelen zijn ben je als bedrijf waarschijnlijk naar een specifiek soort video op zoek. Of het nu om een bedrijfsfilm, online videoadvertentie of video voor social media gaat… Motionmill is je ‘partner in crime’ om een krachtig scenario te bedenken dat de noden van je doelgroep aanspreekt en zo je merk authentiek in beeld brengt. Met andere woorden, alle elementen die jouw bedrijfsvideo transformeren tot een oersterke marketingtool!

Teamwork voor online movies

  • Korte social media video’s voor Instagram, LinkedIn, Twitter, Facebook, YouTube, Vimeo of TikTok.
  • Een videoadvertentie om een product te promoten, meer leads te generen of je merkbekendheid te vergroten.
  • Krachtige storytelling door middel van een interview video met je klanten of bedrijfsleider. Video testimonials zijn dé manier om de social proof van je merk te verhogen.
  • Een aftermovie van een event om de sfeer niet verloren te laten gaan en tegelijkertijd reclame te maken voor de volgende editie.

* Vind jij ‘videograaf’ ook zo’n oubollig woord? Dat dachten wij toen we het werk van onze copywriter lazen. Maar zo blijkt uit het zoekwoordonderzoek dat we deden voor deze ladingspagina: er wordt in google zo’n 390 keer per maand gezocht op videograaf. En aangezien we natuurlijk gevonden willen worden 🙂 staat er dus videograaf in de heading. 

Een video-marketingstrategie uitbouwen

Wil je video inzetten in je marketingstrategie? Dan begin je daar best goed voorbereid aan. Want goede videocontent maken en verspreiden is niet even snel je smartphone vastnemen en een reel op instagram posten.

01

Duidelijke doelen

Om echt resultaat te bereiken met een online video campagne denk je best even over de volgende zaken na: Wie is je doelgroep? Wat wil je bereiken? (meer verkopen, merkbekendheid,…)? Op welke kanalen wil je de video gaan gebruiken?

02

Sterk scenario

Nadat we samen de doelen van jouw video-marketingcampagne hebben vastgelegd gaat ons team aan de slag om samen met jou een sterk scenario op poten te zetten. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar dan moet het wel het juiste beeld zijn. Zeker als je bijvoorbeeld maar 10 seconden hebt om het verhaal te vertellen.

03

Videoproductie

Doelen? Check! Storytelling extraordinaire? Done!
Onze videograaf gaat aan de slag omvat jouw video een knaller van formaat te maken. Na de videoshoot maken we een eerste montage met copy die converteert en een catchy tune. Nadat we deze aan jou hebben voorgelegd en tot in de puntjes hebben afgewerkt ben je klaar om je video te lanceren op het web.

04

Video marketing

Je kan zelf aan de slag gaan om de video te lanceren op jouw website of social mediakanalen.
Maar voor nog meer resultaat staat onze online marketeer je met raad en daad bij om de video in te zetten voor social media advertising. Alles om je social proof naar het volgende niveau te tillen!

Kruip jij voor onze lens?

Mark Tollenaere - Motionmill webdesign

Samen met onze marketeers gidst Mark, onze ervaren bedrijfsstrategist, je gedurende een half uur door het kluwen van online marketing en legt je uit hoe je de data en algoritmes voor jou kan laten werken. Mark en zijn ervaren collega’s bieden al meer dan 20 jaar online marketing aan in Antwerpen.

Bel Mark, vertel hem je verhaal en doe vrijblijvend beroep op zijn kennis, gestoeld op jarenlange ervaring bij Motionmill en zijn ruime netwerk.

Contacteer onze bedrijfsstrategist

Wil je om de 2 weken een shot inspiratie in je mailbox? 

Mark deelt tweewekelijks advies op zaterdag (en doet dat met de glimlach).

 

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Motionmill