SEA – Google Ads

Search Engine Advertising, heb je er al van gehoord? Het wordt afgekort tot SEA. Maar wat is SEA? Het is een vorm van adverteren op het internet. Je gebruikt het wanneer je jouw website in de gesponsorde links op de resultatenpagina van Google Search wilt laten zien. Het is de perfecte manier om een product of dienst onder de aandacht van (potentiële) klanten te brengen.

SEA voer je uit via Google Ads, het vroegere Google AdWords. Met een Google Ads-campagne verschijnt een advertentie in zoekresultaten van Google voor de door jou gekozen zoektermen. Dat gebeurt boven of rechts van de organische zoekresultaten.

Er komt veel kijken bij zoekmachine-adverteren. Wij zijn Motionmill, de SEA-expert uit Antwerpen.

De voordelen van SEA

Dit zijn de voordelen van Search Engine Advertising:

 

1. Een Ads-campagne is snel op te zetten en flexibel in beheer. Je kan een SEA-campagne opzetten door je trefwoorden te kiezen, de advertentieteksten te schrijven en je budget te bepalen. Nagenoeg onmiddellijk verschijnen je advertenties. Je kan je campagne ook op elk moment stoppen of pauzeren.

2. Ads-advertenties zijn heel gerichte advertenties:

  • Je kiest de keywords;
  • Je duidt een locatie aan waar je je advertenties wil weergeven;
  • Je kiest de tijdstippen waarop jouw advertenties getoond worden;
  • Je kan zoekwoorden uitsluiten;
  • Je bepaalt de taal, het apparaat waarmee mensen zoeken, enzovoort.

 

3. SEA geeft je controle over je budget. Je betaalt enkel als iemand effectief op je advertentie klikt. Bovendien kan je per keyword vastleggen hoeveel je maximaal biedt. Je dagbudget zorgt er dan weer voor dat je kosten per dag niet hoger zijn dan je zelf instelt.

 

4. In Google Ads kun je testen, meten en aanpassen. In Ads, gekoppeld aan je Google Analytics-account, kan je de prestaties van je campagne nauw opvolgen. En je kan op elke moment veranderingen aanbrengen in je campagnes. Stel je vast dat bepaalde keywords of advertentieteksten niet werken, dan kan je ze aanpassen, pauzeren, je bod verhogen, of een andere wijziging aanbrengen. Of misschien wil je wel eens experimenteren met bepaalde termen. Ook dat kan.

SEO en SEA?

Goed, je besluit aan SEA te doen. Moet je dan niet meer aan SEO (zoekmachineoptimalisatie) doen? Het ene sluit het andere niet uit. Integendeel, in een goede online strategie werken ze perfect samen.

Het grote verschil is dat SEO een langetermijnplan is. Het duurt even voor je er de vruchten van plukt, maar ze blijven langere tijd doorwerken. Met SEA kan je vrijwel onmiddellijk resultaat halen. Maar eens je de campagne stopt is het ook weer gedaan. Met SEA kan je op korte termijn verkeer genereren zodat je niet hoeft te wachten tot de SEO-inspanningen resultaat beginnen op te brengen.

De resultaten van een SEA campagne bezorgen je snel data en inzichten, die kan je gebruiken in je SEO-strategie. Goede SEO-geoptimaliseerde pagina’s verhogen de kwaliteitsscore van je SEA-campagne en maakt deze efficiënter.

Als jouw website zowel in de organische resultaten als de gesponsorde links verschijnt, kannibaliseert dit elkaar niet. Blijkt dat als je in beide aanwezig bent je CTR (Click through rate of doorklikratio) zelfs verhoogt. Het ene heeft een positieve uitstraling op het andere.

Kies altijd een Google Partner

Google partner SEA

Het is niet onbelangrijk: Motionmill is Google Partner. Dat wil zeggen dat onze campagnes voldoen aan de strenge kwaliteitseisen die Google stelt en dat ze beheerd worden door Ads-gecertifieerde mensen. Zo verzekeren we je doeltreffende advertenties die relevante bezoekers naar jouw website brengen. Dit staat ons ook toe om deze campagnes te toetsen aan resultaten binnen verschillende sectoren en steeds verder te optimaliseren.

Interessant bezoek

Over het algemeen klikken mensen meer op de organische resultaten. Vooral als ze op zoek zijn naar informatie is dit het geval. Maar het blijkt dat mensen die op de Google Ads-advertenties klikken vaak al verder in het aankoopproces zitten. Zij hebben al een koopintentie. Het is dus zeer interessant om deze mensen naar jouw website en producten of diensten te leiden met een gerichte advertentie en een goed aanbod.

Hulp nodig met de SEA?

Motionmill bouwt succesvolle SEA-acties voor organisaties in heel België. Wij verzorgen SEA vanuit Antwerpen. Wil jij ook gevonden worden in Google?

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill