Website, branding en fotografie voor een zaal in Antwerpen

Onze buren van The Floor – een zaal in Antwerpen. –  vroegen ons om een 360°-aanpak van hun communicatie: merkcreatie of branding, een WordPress-website met SEOcopywriting en fotografie. Voorheen droeg de zaal de naam Zirkus, maar een locatie met dezelfde naam in het Antwerpse zorgde voor verwarring en dus was een nieuwe naam aan de orde.

Een nieuwe naam

Het bedenken van een bedrijfsnaam is niet zo makkelijk als het lijkt. Niet als je het goed wil doen althans. Er komen nogal wat zaken kijken bij een naam:

  • Is er niet reeds een ander bedrijf met die naam?
  • Is de naam makkelijk te onthouden voor de doelgroep?
  • Is de internetdomeinnaam nog beschikbaar?
  • En mocht je met je business internationaal willen gaan: betekent het niet iets raars in een andere taal

Uiteindelijk bleven er drie namen over: The Mark, Motionroom en The Floor. The Floor won door een democratische stemronde, maar blijkt op veel vlakken de beste optie. Ze is makkelijk te onthouden, ligt goed in de mond, er is geen andere zaak in Antwerpen of omgeving met die naam, en de domeinnaam www.thefloor.be was nog beschikbaar. Bovendien is het een leuke naam voor een zaal waar regelmatig presentaties worden gehouden. ‘The floor is yours’ is een gangbare uitdrukking in het Engels om te zeggen: het podium is voor jou.

Branding en website

Natuurlijk houdt de branding van een merk niet op bij de naam. Sterker nog: de naam is pas het begin. We maakten een complete huisstijl met logo, kleuren, vormen en lettertypes. Deze huisstijl pasten we direct toe op de website, die we in vier stappen realiseerden: eerst de content en wireframes; vervolgens een webdesign in Photoshop; dan het bouwen van de site; en tot slot het opleveren van de website en het trainen van de klant in het onderhouden van thefloor.be.

Ben je nieuwsgierig geworden naar The Floor? Bezoek dan zeker hun website. Ze zijn naar onze mening de leukste kleine zaal in Antwerpen. En dat zeggen we niet alleen omdat ze onze buren zijn. The Floor heeft ruimte te huur voor bijvoorbeeld workshops, vergaderingen, kooklessen en feesten. Het toffe aan The Floor is dat ze ook een tuin hebben. Niet veel zalen in Antwerpen hebben een buitengedeelte waar je kan barbecueën in de zomer!

 

De leukste kleine zaal in Antwerpen thefloor.be

Wil je een website die de aandacht trekt en je meer laat verkopen?

motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill