THe floor

Volledige  rebranding en marketing voor the floor

Wat doe je wanneer je buurman vraagt of je hun gehele merk opnieuw kan opbouwen? Dan zeg je uiteraard ja. Het overkwam ons met The Floor, de zaal in Antwerpen. Ze vroegen ons om een 360°-aanpak van hun communicatie: merkcreatie (of branding, zoals wij in ons jargon zeggen), een WordPress-website met SEOcopywriting en fotografie. Het was een allesomvattende klus waar we als hongerige herdershonden onze tanden in zetten.

Benieuwd naar het resultaat? Lees dan mee.

Wat wij voor The Floor deden:

Branding  Webdesign

Online marketing   Storytelling

Hoe het begon

Het begon allemaal met de naam. Voorheen droeg de zaal de naam Zirkus. Dat gaf echter problemen in de communicatie omdat er ook een andere zaal was in Antwerpen met die naam. (Wie de naam eerst had is nog steeds de vraag.) Vandaar dat Zirkus, onze buurman dus, besloot om helemaal opnieuw te beginnen. En wat past er beter bij een nieuw begin dan een nieuwe website met bijpassende fotografie?

Een nieuwe naam

Het bedenken van een bedrijfsnaam is niet zo makkelijk als het lijkt. Niet als je het goed wil doen althans. Er komen nogal wat zaken kijken bij een naam:

  • Is er niet reeds een ander bedrijf met die naam?
  • Is de naam makkelijk te onthouden voor de doelgroep?
  • Is de internetdomeinnaam nog beschikbaar?
  • En mocht je met je business internationaal willen gaan: betekent het niet iets raars in een andere taal?

Wij begonnen met een brainstormsessie. In brainstormsessies mag alles geroepen worden. Er zijn geen beperkingen. En alles wordt opgeschreven. Het is een creatief proces waarin je je brein los mag laten gaan.

(Niet voor niets organiseren we regelmatig met een klant een Business Brainstorm.) Toen we eenmaal een blad vol kreten hadden, begon onze marketeer te selecteren op de geschiktheid als bedrijfsnaam.

Uiteindelijk bleven er drie namen over: The Mark, Motionroom en The Floor. Alle drie namen voldeden aan de eisen. Hoe The Floor uiteindelijk de winnaar werd? Door een democratische stemronde.

The Floor is een perfecte naam. Ze is makkelijk te onthouden, ligt goed in de mond, er is geen andere zaak in Antwerpen of omgeving met die naam, en de domeinnaam www.thefloor.be was nog beschikbaar. Bovendien is het een leuke naam voor een zaal waar regelmatig presentaties worden gehouden. ‘The floor is yours’ is een gangbare uitdrukking in het Engels om te zeggen: het podium is voor jou.

Branding en website

Natuurlijk houdt de branding van een merk niet op bij de naam. Sterker nog: de naam is pas het begin. We maakten een complete huisstijl met logo, kleuren, vormen en lettertypes. Deze huisstijl pasten we direct toe op de website, die we in vier stappen realiseerden:

  1. Content en wireframes. Dit zijn digitale zwart-witschetsen die de grove indeling en functionaliteit van de site weergeeft. Wij zijn een van de weinige websitebouwers in Antwerpen (en waarschijnlijk heel België) die de teksten reeds tijdens de wireframing schrijft en ze ook direct in de wireframes plaatst. Hetzelfde geldt voor de fotografie. Eerst de inhoud van een site, dan pas het ontwerp, is onze mening. Lees dit artikel als je meer wilt weten: Maak eerst de inhoud van je site, dan pas het ontwerp.
  2. Ontwerp in Photoshop. In deze fase voegen we kleuren, vormen en afbeeldingen toe aan de website. Het begint er al als een echte site uit te zien, al is het nog maar slechts een afbeelding.
  3. Het bouwen. Wanneer de klant het ontwerp goedkeurt, gaan we het bouwen. Omdat The Floor onze buurman is, kon dit heel snel gaan. Feedback krijgen was immers doodsimpel. We bouwden een snelle website en pasten uitgebreide zoekmachineoptimalisatie toe, om de site hoger in Google te laten komen.
  4. Oplevering en training. In deze fase tonen we de klant het resultaat en geven we een training. Op die manier kan de klant in de toekomst zelf de website up-to-date houden.

Een verhaal vertellen

Onze insteek voor de website was om niet alleen praktische info zoals prijzen te geven, maar ook om beleving aan te brengen. En er is geen betere manier om beleving aan een site te geven dan storytelling. Storytelling is meer dan alleen webteksten schrijven: het geeft een ziel aan de site dankzij herkenbare, emotie-opwekkende verhalen. En het zijn deze emoties die een klant over de streep trekken om bij The Floor te reserveren.

Taal beïnvloedt het succes van je merk. Dus waarom zou je taal niet inzetten om inderdaad succesvol te worden?

De leukste kleine zaal in Antwerpen

Ben je nieuwsgierig geworden naar The Floor? Bezoek dan zeker hun website. Ze zijn naar onze mening de leukste kleine zaal in Antwerpen. En dat zeggen we niet alleen omdat ze onze buren zijn. The Floor heeft ruimte te huur voor bijvoorbeeld workshops, vergaderingen, kooklessen en feesten. Het toffe aan The Floor is dat ze ook een tuin hebben. Niet veel zalen in Antwerpen hebben een buitengedeelte waar je kan barbecueën in de zomer!

Voor webdesign in Antwerpen

Een WordPress-website in Antwerpen laten maken? Motionmill is er voor jou. Wij zorgen voor een sterke integratie van branding, online marketing en storytelling. Ons online bureau heeft ruim 15 jaar ervaring.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill