The Flavorist

Een smaakvolle webshop voor The Flavorist

The Flavorist brengt innovatie en gebruiksgemak in iedere keuken. Hun vloeibare smaakstoffen en poederaroma’s verrijken elk voedselproduct door ze méér smaak te geven.  Dit doen ze met een ruim assortiment van meer dan 300 smaakversterkers! Met zo’n uitgebreid assortiment kon dit bedrijf uiteraard een robuuste webshop gebruiken. En tegelijkertijd moest ook de look & feel van deze site even smaakvol zijn als hun producten. Het antwoord? Een smaakvolle nieuwe webshop gebouwd door Motionmill.

Wat we voor The Flavorist deden: Webdesign , E-Commerce

Ingrediënten:

Een vleugje copywriting geoptimaliseerd voor SEO, frisse wireframes gestructureerd voor een betere verkoop, een lekkere bestaande huisstijlgids, een flinke portie WooCommerce en een verse offertetool.

 

Een fundering van wireframing & SEO copywriting

We starten met het essentiële. Het uitgangspunt van al onze klanten is meer (online) verkopen. En om dit te bekomen moet je vertrekken van de basis: wireframes die gebouwd worden rond de noden van je bezoekers. Onze marketeer van Motionmill voerde hiervoor een keyword-analyse uit om de structuur van de website te bepalen en de inhoud te optimaliseren voor SEO.

Vervolgens bouwden we de wireframes voor de belangrijkste pagina’s. Een goed wireframe bouwen is altijd zoeken naar de balans tussen de juiste inhoud en call to actions in een gebruiksvriendelijk interface.

Eens dat goed zit, kan er gestart worden met het grafisch ontwerp van de website.

 

 

Motionmill Webbureau Antwerpen - The Flavorist huisstijlgids voorbeeldpagina

Een frisse site op basis van de bestaande huisstijlgids

Motionmill is een webbureau in Antwerpen met al meer dan 20 jaar ervaring.  We kunnen elke stap in het webdesign proces uitvoeren, van wireframing en design tot theming en custom development. Maar vaak zijn er ook klanten die al een huisstijl hebben en deze onlire willen doorvertalen naar hun website. Dit was ook bij The Flavorist het geval.

De huisstijlgids werd zo naadloos mogelijk toegepast op de website, rekening houdend met een mooie weergave op het web met responsive design. Bij het omzetten van een huisstijlgids naar een ontwerp voor het web kan soms een uitdaging zijn, maar wij weten dankzij onze ervaring hoe je deze vertaling het beste maakt.

 

Enkele aandachtspunten bij het vertalen van de huisstijl

Bij het vertalen van de huisstijlgids naar een website kunnen we enkele aandachtspunten tegenkomen. Bij The Flavorist waren dit de volgende punten:

  • Werken met typografie geoptimaliseerd voor het web
    Niet alle fonts zijn even geschikt voor webgebruik. Er kunnen licentieproblemen opduiken waardoor het duur wordt of zelfs onmogelijk is om een font op het web te gebruiken, leesbaarheid op mobiele schermen kan een probleem zijn en soms werken ze gewoon niet goed wanneer je ze online gebruikt. Het kan daarom zijn dat een font dat deel uitmaakt van de huisstijl vervangen moet worden met een alternatief webfont. Wij maken in onze designs graag gebruik van Google Fonts. De webfonts van Google laden snel en zijn gratis, zonder dat ze onderdoen qua kwalieit. Op die manier moeten we geen extra kost voor het lettertype aanrekenen aan onze klanten.
  • Automatisch afbeeldingen in speciale vormen plaatsen
    In de huisstijl van The Flavorist wordt gebruik gemaakt van afbeeldingen die afgesneden zijn in vormen met afgeronde bogen. Voor een grafische vormgever is dit geen probleem, maar hoe kan je ervoor zorgen dat dat een beheerder van de website eenvoudig foto’s kan toevoegen in een unieke huisstijl, zonder zelf eerst in Photoshop te moeten duiken? Speciale vormen kunnen op het web soms voor uitdagingen zorgen, zeker bij een mobiele weergave, maar gelukkig kennen we hier een aantal trucjes voor. Naargelang van de website maakt onze developer gebruik van andere oplossingen, maar in dit geval volstond een knap staaltje CSS. Dit toverden we om tot een automatische aanpassing op de specifieke secties, zonder enige inspanning voor de klant.

Woocommerce als krachtige e-commerce oplossing

Motionmill ontwikkelde deze website op basis van een Woocommerce setup. Dit bracht verschillende voordelen met zich mee:

  • Het toevoegen van nieuwe producten is eenvoudig, wat ideaal is voor de vele smaken waar The Flavorist mee werkt.
  • Door gebruik te maken van categoriëen en productattributen kunnen bezoekers gemakkelijk filteren in de frontend van de website.
  • Door te werken met variabele producten kan de klant eenvoudig de verschillende hoeveelheden en soorten producten toevoegen en de stock beheren.
  • Bovendien implementeerde Motionmill een handige plug-in waarmee de klant producten eenvoudig in bulk kan aanpassen. Dit bespaart tijd wanneer de stock of prijzen aangepast moeten worden.

Het is dankzij voordelen zoals deze dat Woocommerce bij ons de voorkeur heeft als webshop-oplossing.

woocommerce logo

Onze favoriete plug-in voor het bouwen van een webshop is WooCommerce. Het is een krachtige en zeer uitgebreide eCommerce oplossing waarmee we in een relatief korte tijd een volwaardige webshop kunnen bouwen. WooCommerce werkt naadloos samen met WordPress, dus de integratie verloopt ook soepel bij bestaande websites. Bovendien zijn er erg veel mogelijkheden om de functionaliteit van een WooCommerce webshop verder uit te breiden met extra plug-ins. Op die manier maken we het onze klanten mogelijk om online meer te verkopen!

Motionmill webburau antwerpen - the flavorist offertelijst

Een intuïtief offerte-tool

Een van de voordelen van de combinatie tussen WordPress en Woocommerce is dat een website stap per stap opgebouwd en uitgebreid kan worden. Dit geldt ook bij The Flavorist. Alle functionaliteit van een webshop is aanwezig achter de schermen, maar op vraag van de klant wordt de mogelijkheid om online te betalen pas later geactiveerd. Momenteel is er een offerte-tool voorhanden waarmee klanten gemakkelijk info over producten kunnen aanvragen.

In plaats van een winkelmandje, maken gebruikers eenvoudig een offertelijst aan, waarin ze kunnen aangeven in welke producten ze interesse hebben, in de juiste kwantiteit en vorm. Tegelijkertijd krijgt The Flavorist deze aanvragen automatisch binnen in een handig online overzicht en per mail.

Dankzij de expertise van Motionmill kunnen we flexibele oplossingen aanbieden aan onze klanten. Heb jij de smaak te pakken? Dan kan je ons uiteraard contacteren.

 

Bezoek de nieuwe website van The Flavorist

Interesse in de uitgebreide webshop of het ruime aanbod?

Bezoek theflavorist.be

Webdesignbureau voor jou

Ben je ook op zoek naar een bureau voor webdesign, storytelling, branding en online marketing in Antwerpen? Heb je behoefte aan een partner om een volledige campagne uit te tekenen?

Wij helpen je.

Bel, mail of bezoek ons

Motionmill