Zee van Groen

Zee van Groen: een groene website die kon groeien

Arne Van Leuvenhaege is een boomverzorger en tuinaannemer die werkzaam is in het centrum van Antwerpen en omstreken. Hij benaderde ons met een duidelijke vraag: hij had behoefte aan een website, want die had hij nog niet. Tot nu toe maakte Arne alleen gebruik van sociale media en mond-tot-mondreclame om nieuwe klanten aan te trekken. Hoewel dit hem enkele opdrachten opleverde, was er nog ruimte voor groei.

Zee van Groen zou niet zomaar een website zijn; het moest een site worden die eenvoudig door de klant kon worden bewerkt en uitgebreid. Een website die gemakkelijk te navigeren is voor bezoekers, met een helder overzicht van de aangeboden diensten. En misschien nog wel het allerbelangrijkste: de website moest goed vindbaar zijn.

Dit alles moest worden gerealiseerd binnen het strakkere budget van een kleine zelfstandige. Bovendien zou het mooi zijn als we er (letterlijk en figuurlijkšŸ˜‰) een groene website van maakten, die energiezuiniger is.

Gelukkig is Motionmill gespecialiseerd in het bouwen van flexibele websites voor klanten met kleinere budgetten Ʃn in het creƫren van zuinige, groene websites. We trokken onze tuinhandschoenen aan en gingen aan de slag. Het resultaat? Een site die scoort op Google.

Wat we voor Zee van Groen deden: Online marketing , Webdesign

Jennifer, de webdesigner die deze site ontworpen heeft, kwam Arne toevallig nog eens tegen in de supermarkt. En hij glunderde:

In nog geen jaar stond Zee van Groen op de tweede plaats in de zoekresultaten van Google, als je naar “Boomverzorger in Antwerpen” zoekt. En ondertussen krijgt hij elke dag wel 3 nieuwe aanvragen binnen dankzij de website. Een topresultaat!Ā 

 

Zee van Groen mockup - een groene website die kan groeien - Motionmill webdesign Antwerpen

Als je een nieuwe website bouwt voor een kleine onderneming moet je slimme beslissingen maken.

Motionmill ontwierp een frisse, groene website voor Zee van Groen. Tegelijkertijd heeft onze milieubewuste klant ook bijgedragen door teksten en afbeeldingen aan te leveren. Hierdoor hebben we aanzienlijk veel tijd en geld bespaard. Dit alles goten we in een geoptimaliseerd webdesign:

  • Zee van Groen gebruikt van vooraf gemaakte secties en tekststijlen, waardoor elke pagina gemakkelijk in de groene stijl van de klant kan worden weergegeven. Zo kan de website met de onderneming meegroeien;
  • Arne kreeg hierbij ook een training en handleiding mee. Door zelf de controle te hebben over zijn site kan Arne in de komende jaren aanzienlijk besparen;
  • Ook op mobiele apparaten garanderen we een intuĆÆtieve gebruikerservaring met een aangepaste mobiele lay-out;
  • We zorgden voor een intuĆÆtieve navigatie, met een duidelijk overzicht van de diensten, een opvallende contactknop en Call-to-Actions die de bezoeker aansporen om Zee van Groen te contacteren. Dit zorgt voor een betere conversie. Dit maakt de site ook milieuvriendelijker, want een slechte structuur leidt tot onnodige clicks die extra verbruiken;
  • Ten slotte hebben we een website carbon tool op elke pagina geplaatst, die meet hoeveel energie elke pagina verbruikt. Zo’n toevoeging laat zien dat deze groene website milieuvriendelijk webdesign serieus neemt.

Deze keuzes maken Zee van Groen gebruiksvriendelijk voor zowel de beheerder als bezoekers. Uit deze sterke wortels groeide een nog krachtigere website.

zeevangroen.be - over ons screenshot

Ook deĀ illustraties maken de site gebruiksvriendelijker.

zeevangroen.be - over ons screenshot 2

Zee van Groen werd geoptimaliseerd voor zoekmachines Ć©n voor echte bezoekers.

Ook voor zoekmachines werd de website geoptimaliseerd

We hebben de pagina’s geoptimaliseerd voor een betere vindbaarheid op Google. Om dit te bereiken, hebben we verschillende maatregelen toegepast:

  • Achter de schermen hebben we geoptimaliseerde code, automatisch geoptimaliseerde beelden (zonder veel kwaliteitsverlies!) en caching voorzien om een snelle laadtijd te garanderen. Snelle websites zijn aangenaam voor de bezoekers, dragen bij aan een groene website en krijgen een betere ranking op zoekmachines zoals Google;
  • Onze copywriter heeft de aangeleverde teksten en afbeeldingen geoptimaliseerd voor SEO. Dit betekent dat we de inhoud van elke pagina hebben aangepast op relevante zoekwoorden, zodat de website hoger gerangschikt wordt in de zoekresultaten voor die zoekopdrachten;
  • We hebben een automatische SEO-tool voorzien die pagina’s analyseert en de websitebeheerder een score toont. Hierdoor kan Zee van Groen zoekmachine-geoptimaliseerde pagina’s bouwen zonder onze tussenkomst.

Een door Motionmill geoptimaliseerde website is dus niet alleen gebruiksvriendelijker en energiezuiniger, maar scoort ook goed bij zoekmachinerobots!

Het resultaat?
Er groeide een succesvolle groene website uit!

Zee van Groen werd gelanceerd in september 2022. Na nog geen jaar presteert de website al bijzonder goed. Als je zoekt naar “Boomverzorger Antwerpen” is Zee van Groen een van de eerste resultaten.* De site scoort wel degelijk uitstekend!

Arne liet ons weten dat de website een groot succes is. Elke dag nemen wel 3 nieuwe klanten contact op met Zee van Groen. Onze inspanningen hebben hun vruchten dus afgeworpen.

*Google zoekresultaten kunnen variƫren van gebruiker tot gebruiker, afhankelijk van de locatie en zoekgeschiedenis. Daarom kan de exacte positie van deze website in jouw zoekresultaten enigszins verschillen. Niettemin staat vast dat de website zeer goed scoort op Google. Probeer het zelf maar eens!

Zee van Groen is een groene website in de zoekresultaten - Motionmill webdesign Antwerpen

Zee van Groen scoort goed op Google!

Ontdek de groene diensten van deze bloeiende onderneming

En verken een geoptimaliseerde WordPress-website die kon scoren.

Bezoek zeevangroen.be

Ben jij ook op zoek naar een groene WordPress-website die scoort?

Bij Motionmill denken we verder dan alleen het design bij het bouwen van een nieuwe website. Wij zorgen er ook voor dat je website geoptimaliseerd is op het gebied van inhoud en techniek.

Wij zijn dƩ WordPress-experts in Antwerpen. En dankzij onze uitgebreide expertise in strategie, online marketing, branding en storytelling zijn we nog veel meer. Neem contact op als je wilt dat jouw onderneming groeit met een goede (groene!) online voetafdruk. We helpen je graag verder!

Bel, mail of bezoek ons

Motionmill