Persoonlijke video-interviews voor een wereldwijd netwerk

Slow Fish, een onderdeel van Slow Food International, is een wereldwijd netwerk van koks, wetenschappers, activisten en vissers die allemaal werken aan duurzame oplossingen voor de voedselsystemen in de wereld. Ze werken onder de slogan “goed, schoon en eerlijk voedsel”. Om de twee jaar brengt de organisatie in Turijn, Italië, meer dan 20.000 afgevaardigden en gasten samen om haar belangrijkste evenement te vieren: Terra Madre.

Om het verhaal van het evenement te vertellen, deed Slow Fish beroep op onze videomarketing. Het netwerk vroeg onze videograaf om een reeks video-interviews te maken. Deze video’s leggen niet alleen de boodschap en de persoonlijkheden van de betrokken personen vast, maar geven ook een gevoel van aanwezigheid bij het evenement voor wie er niet bij kon zijn. Het resultaat is een snelle hap van de ervaring en het verhaal van Terra Madre.

Persoonlijke interviews verbinden met betekenisvolle beelden

Bij Slow Food International gaat het erom de tijd te nemen om aandacht te besteden aan elke fase van voedselverwerving, -bereiding en -consumptie. Het was voor ons dus logisch om video’s te maken die hun filosofie weerspiegelen. Door langere opnames te gebruiken dan gewoonlijk in dit soort video’s, kregen de beelden de tijd om te ademen. Hierdoor weerspiegelen ze de intenties en doelstellingen van de betrokken leden. Maar het tempo had nog een ander doel: het publiek kan zich zo beter concentreren op de diepe, betekenisvolle inhoud van de video-interviews.

Te vaak kunnen video’s je overweldigen met pittige graphics en luidruchtige audio. In overeenstemming met de ambities van Slow Food houden deze video’s een tempo aan dat tijd biedt om de woorden en beelden samen te laten werken, in plaats van elkaar te verstoren. Wij zouden het niet altijd op deze manier doen, maar voor een organisatie die de nadruk legt op een lager pitje, lijkt dit ons niet meer dan logisch.

 

Video’s die jouw bedrijfsmodel en filosofie vertegenwoordigen

Elke video die we maken houdt rekening met je doelstellingen. Of je nu spannend, professioneel of zelfs… langzaam… wilt zijn, we vinden een stijl die jouw boodschap overbrengt.

Onze videograaf begint altijd met een gesprek met jou om je ideeën te bespreken. Niet alleen ideeën over de video, maar ook over je bedrijf. Wij geloven dat het leren kennen van je overtuigingen en ideeën onze eerste prioriteit is. Als we dat goed voor elkaar krijgen, kunnen we iets maken dat voor jou het meest betekenisvol is. Want de video vertegenwoordigt dan jouw identiteit, profiel en merk. Alleen dan kan die de kracht hebben om je te verbinden met jouw publiek.

Vervolgens brainstormen we over het uiterlijk en de stijl van de video. We schrijven een script en ontwikkelen een storyboard. En indien nodig helpen we met het vinden van modellen en locaties. Nadat we alles hebben afgestemd, gaan we aan de slag met het filmen en produceren van de video. En eens we een ruwe versie opleveren, zijn we altijd bereid om deze te verfijnen in op basis van jouw feedback.

Meer over onze videomarketing

Slow Food Terra madre 2022 interviews

Bekijk de inspirerende verhalen hier

Slow Fish draagt bij tot duurzame oplossingen voor onze voedselsystemen
Lees meer over wat deze knappe organisatie doet op hun website

Ontdek er meer over

Wilt jij ook video integreren in je marketingcampagnes?

motionmill logo 2024 wit

Jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill