Een ‘charter of emotions’ + website

Het merkverhaal van evenementenbureau Keep it Quiet sloot niet echt aan bij de spirit van de unieke events die zij organiseren. Daarom namen we hun storytelling onder de loep en kwamen we tot de volgende bevinding: vreugde ontstaat in momenten. Hoe vreugdevoller het moment, of hoe sterker de emotie, hoe groter de kans dat het moment een blijvende herinnering wordt. Volgens de ‘peak-end-rule’ hebben we de neiging om meer aandacht te besteden aan dingen die gebeuren op het hoogtepunt van een ervaring (het meest emotioneel intense moment, zowel positief als negatief) en aan het einde van een ervaring. En dus lanceerden we het concept van de ‘KIQ charter of emotions’.

Keep it Quiet charter of emotions

Keep it Quiet streeft ernaar om sterke, positief-emotionele gebeurtenissen op te roepen en zo onvergetelijke herinneringen te creëren bij haar klanten. Sommige van deze emoties zijn…

Dit charter zagen we als de leidraad voor alle communicatie van Keep it Quiet: onze Engelstalige copywriter verwerkte het concept in de teksten van de website, cases werden gekoppeld aan de ‘peak’-emotie, content op sociale media kon ermee getagged worden en nieuwbrieven konden een emotie als thema hebben.

 

Ook stelden we een nieuwe value proposition voor:

Keep it Quiet partners with brands to organize events, brand activations or logistic marketing operations. We do everything to transform a brand contact into an experience that generates emotions, creates lasting memories and gets shared.

 

En… ‘of course’ een nieuwe website

Nadat de storytelling helemaal op punt stond vertaalden we deze door naar een website in de strakke huistijl van Keep it Quiet. De events spatten van het scherm en elke case krijgt zijn eigen ’emotion’!

 

Motionmill portfolio Keep it quiet

 

Feel the vibe @ keepitquiet.be

Wil je een website die de aandacht trekt en je meer laat verkopen?

motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill