Crozzbi

Yes, oui, formidable: een meertalige puzzelsite

Crozzbi is het geesteskind van Dirk Verbeeck, één van de mannen die aan het roer staat van Motionmill. Al zijn hele leven lang (of ja: bijna heel zijn leven) bedenkt Dirk spellen. Hij stond onder andere aan de wieg van Crack the Code. Tja, dat hij eigenaar zou worden van een bureau in webdesign in Antwerpen was blijkbaar niet genoeg.

Het brein van Dirk staat nooit stil. Op een dag bedacht hij een nieuw puzzelconcept. Crozzbi noemde hij het. Het idee is eenvoudig maar revolutionair: de woorden die je moet invullen in het kruiswoordraadsel zijn in meerdere talen. Wie mocht dit toffe idee online uitrollen? Sí, sí, los amigos van Motionmill natuurlijk!

Wat we voor Crozzbi deden:

Branding Webdesign Online Marketing

Wat maakt Crozzbi zo leuk?

Crozzbi is een uitdaging voor mensen die graag puzzelen. De ware taalliefhebber, die altijd wil bijleren, smult van Crozzbi. Je brein moet nét een stapje verder gaan, want zowel de opgegeven als gevraagde woorden zijn in meerdere talen. Verscheidene combo’s zijn mogelijk: Engels en Frans enerzijds, Engels en Spaans anderzijds. Het mag duidelijk zijn dat een talenknobbel(tje) vereist is om een Crozzbi-puzzel te voltooien!

Een klus voor het hele team

Ieder discipline werd aangesproken om Crozzbi online en offline uit te rollen. Dirk had het concept bedacht. Onze online strategist dacht vervolgens na over de algemene aanpak. Onze copywriter schreef wervende teksten, onze grafisch ontwerper maakte de puzzelboekjes, onze websitebouwer zette een prachtige site in elkaar.

Om het tot een goed einde te brengen, was er echter veel denk- en (ha ha!) puzzelwerk nodig. Dat wordt hieronder wel duidelijk.

Hoe kunnen mensen online spelen?

Voordat mensen overgaan tot het kopen van de fysieke puzzelboekjes zullen ze eerst een teaser willen hebben op de website. Onze uitdaging was om dit mogelijk te maken. We bouwden een custom-made stuk software waarin we enkele puzzels invoerden. Deze kunnen door mensen gratis online gespeeld worden. Om alles goed te laten werken was er veel trial en error nodig. Maar het resultaat mag er zijn: de online spellen werken foutloos.

Hoe verkopen we de fysieke boekjes?

Meerdere opties waren mogelijk: ofwel we implementeerden een bestelformulier op de site, of we bouwden een eigen webshop in WooCommerce, of we boden de puzzelboekjes te koop aan via een externe site. De eerste optie bleek onpraktisch omdat het veel werk zou opleveren voor Dirk. De tweede optie loonde niet, omdat Crozzbi slechts twee soorten puzzelboekjes aanbiedt. De derde optie was het meest logisch. We besloten de boekjes aan te bieden via Lulu.com.

Er waren uitdagingen om Crozzbi zowel online als offline te laten werken, maar het is gelukt.

Dirk Verbeeck

Eind goed, al goed?

Het lijkt erop! De boekjes zijn razend populair onder puzzelaars, meertaligen, woordwijzen en letterliefhebbers. Het geeft ons, als team, een trots gevoel dat Crozzbi van begin tot eind een interne aangelegenheid is geweest. Van het concept bedenken tot het plaatsen van de juiste pixels op de juiste plek, het is allemaal door Motionmill-mensen gedaan. En nu? Nu gaan we puzzelen natuurlijk! Wat had je anders gedacht?

Begin met tweetalig puzzelen op

Crozzbi.com

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill