Vastiau Godeau

Website met elan voor een stijlvolle meubelzaak

Een bedrijf met een succesvolle winkel moet ook op zijn website succes uitstralen. Dat besef begon bij Vastiau Godeau, de befaamde meubelzaak, te groeien. Vastiau Godeau biedt immers meer dan 45.000 vierkante meter aan betoverend winkelplezier. Het is niet gek dat ze hun klanten ook online willen inspireren! Ze verlangden naar een website waarop ze leuke designideeën konden delen en hun klanten konden informeren over de laatste trends. Moet kunnen, nietwaar?

Wat we voor Vastiau Godeau deden:

Branding Webdesign Online Marketing

De scope

Vastiau Godeau is een gerenommeerde meubelzaak met een uitmuntende klantenservice. Het elan van hun fysieke winkel wilden ze ook online verderzetten. Onze vrienden van het communicatiebureau 4XL namen het design en het beeld- en tekstmateriaal voor hun rekening. Wij stonden bij met raad en daad en ontwikkelden de nieuwe website in WordPress.

De uitdagingen

De klant stelde een lijst met vereisten op. Geen probleem, wij houden van uitdagingen!

  • Een dynamische site met veel ruimte voor beeldmateriaal. Ook online moeten de klanten ‘door de winkelruimte’ kunnen surfen en inspiratie opdoen;
  • Dynamische content, zoals blogberichten, acties en wedstrijden, moet zeer eenvoudig up-to-date gehouden kunnen worden;
  • De website moet zowel beschikbaar zijn in het Nederlands en het Frans (en op termijn in het Engels);
  • Naast een website wil Vastiau Godeau ook scoren met social media.

Het Proces

Analyse & wireframes

Voor de ontwikkeling van de website werkten we samen met het communicatiebureau 4XL. Zij tekenden een voorstel voor de sitestructuur uit. Wij gaven feedback en stuurden bij waar het nodig was.

Design

Nadat de sitestructuur volledig werd uitgetekend, ging 4XL van start met een ontwerp voor de site. Wij namen de rol van WordPress-specialist op ons. 4XL kon het ontwerp in real time bij ons toetsen. Wij gaven aan welke designelementen al dan niet haalbaar zouden zijn om te vertalen naar een dynamische WordPress-website.

Theming & templating

Na een definitieve goedkeuring van het design, zetten we het design om in een theme met bijhorende templates. De nodige functionaliteiten werden geïntegreerd en de navigatiestructuur werd opgebouwd en vastgelegd. Eventuele plug-ins worden in deze fase geïnstalleerd.

Content fill & SEO

4XL nam de content fill van de website  voor haar rekening. De content fill bestond voornamelijk uit de integratie van alle producten uit de catalogus.

De oplossingen

Voor uitdaging 1

Om een online winkelervaring te bekomen, werd aan het menu zowel het item boetiek als de collectie toegevoegd aan de website. Beide items werden onderverdeeld in de thema’s: slapen, zitten, keuken, werken, bad, wonen en jeugd. Onder de boetiek kan de klant leuke accessoires per thema vinden. Elk item heeft een detailpagina met meer uitleg en een prijsindicatie. Onder de collectie staan voornamelijk sfeerbeelden. Deze sfeerbeelden dienen als inspiratie voor de klant. Hij of zij kan ideeën opdoen om het eigen interieur van een originele toets te voorzien.

Daarnaast werd er in de site ook een ‘virtual tour’ geïntegreerd. Bezoekers van de website kunnen online door de winkelruimte surfen. Een leuke online winkelervaring dus!

Voor uitdaging 2

Er werden drie blogmodules geïntegreerd met de categorieën: wedstrijd, actie en nieuws. Op deze manier kan al het laatste nieuws gemakkelijk up to date gehouden worden en krijgt elke categorie een aparte plek op de website toegewezen.

Voor uitdaging 3

Om de website beschikbaar te maken in het Nederlands en het Frans maakten we gebruik van de WPML-plug-in. Content kan zo eenvoudig vertaald worden. Het is een gebruiksvriendelijke plug-in waar iedereen mee kan werken.

Voor uitdaging 4

Vastiau Godeau wil ook inzetten op sociale media. Voor de opstart van de social mediastrategie werd The Social Media Club (het broertje van Motionmill) aangesproken. The Social Media Club zorgde de eerste maand voor de concrete uitwerking van de vooropgezette strategie. De verschillende social mediakanalen werden aangemaakt, er werd een Hootsuite-account gecreëerd en er werd een contentplan voor de eerste maand uitgewerkt. Ook werd er content gecreëerd voor de blog en de verschillende social mediakanalen. Nadien werd er een opleiding voorzien, zodat 4XL het social mediagedeelte verder kan opvolgen.

Nieuwsgierig? Ga naar de website van Vastiau Godeau

www.vastiau-godeau.be

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill