Wonderweekend

Festival Wonderweekend: online ticketverkoop met Tickera en WooCommerce

Soms starten we klein met een nieuwe klant. Dat kan zijn omdat de opdracht van de klant slechts een klein stuk omvat. Maar het kan evengoed zijn dat we  elkaar eerst beter willen leren kennen. Soms wordt er beslist om gefaseerd te werk te gaan en de website geleidelijk aan te optimaliseren. Zo ging het ook bij Wonderweekend, een kleurrijk festival voor de allerkleinsten. Hun bescheiden website moest uitgebouwd worden om online tickets te kunnen verkopen. Wij zorgden ervoor met WooCommerce en Tickera.

Wat we voor Wonderweekend deden: Webdesign , E-Commerce

Content is king

Wonderweekend is het type klant waar wij als mede-storytellers helemaal blij van worden. Aan het creatieve brein van de Wonderweekend-crew ontspruiten jaarlijks een ton van leuke doe-het-zelf-projecten, tips voor familie-uitstapjes, recepten, enzovoort. Hoe zotter hoe liever!

Al die content verspreidden ze voorheen vooral via social media, zoals Facebook en Instagram. Hoog tijd om de content een vaste plek te geven in de vorm van een blog op de site. Zo gaat al dat harde werk niet verloren, trek je bezoekers naar je website en verhoog je je ranking in Google.

Motionmill hielp Wonderweekend met de technische kant:

  • de vormgeving en technische setup van de blog;
  • het toevoegen van een categoriefilter;
  • extra functionaliteit in de vorm van content restriction om zo meer inschrijvingen op de nieuwsbrief te genereren.

Online tickets voor Wonderweekend

Online tickets bestellen met WordPress en Woocommerce

Tickets verkopen: out-of-the-box vs. Woocommerce

Met de vorige edities maakte Wonderweekend gebruik van een extern ticketingsysteem. Een out-of-the-box platform werkt goed zolang er geen ‘specialekes’ bij komen kijken. Wonderweekend wilde echter meer dan dat en besloot om verschillende redenen om een webshop op te zetten:

  • De webshop kon dubbel dienst doen: enerzijds om de tickets voor het festival te verkopen, maar ook om de leuke merchandise aan te bieden.
  • De investering van een webshop bleek voordeliger dan elk jaar te betalen voor het externe ticketingplatform.
  • Je eigen webshop bouwen via WooCommerce is future proof. Bedenk je een extra soort product, korting of ander niet zo standaard item, dan kan je dat via WooCommerce, plug-ins of maatwerkcode vrij eenvoudig toevoegen aan je webshop.

Tickera logo

Onze favoriete plug-in voor webshops die tickets verkopen is Tickera. Het is een solide plug-in waarmee je tal van zaken gemakkelijk kan implementeren. Voor Wonderweekend werden producten uit WooCommerce gekoppeld aan tickets. Zo kan de ticketverkoop per dag gemakkelijk beheerd worden. Via de app van Tickera kan bovendien de check-in tijdens het festival vlot opgevolgd worden.

Wonderweekend 2.0

online tickets voor het Wonderweekend festival

Een speelse blog met filter

Alle content van Wonderweekend vind je vanaf nu terug op de blog. Een goede zet om meer bezoekers naar je site te trekken, je Google-ranking te verhogen en een site levendig te houden.

Wonderweekend verkoop online tickets via zijn WordPress site

Merchandising verkopen via WooCommerce

Wonderweekend verkoopt sinds dit jaar leuke T-shirts, hoodies en boeken via de site. WooCommerce is daar het ideale platform voor. Variabele producten, stockbeheer, kortingscodes en vlotte online betaling behoren tot de mogelijkheden.

Online tickets bestel je op de site van Wonderweekend

Tickets verkopen met Tickera

Als uitbreiding op WooCommerce voegden we Tickera toe aan de site. Dankzij Tickera kan Wonderweekend gemakkelijk tickets verkopen voor de twee festivaldagen. Motionmill paste de lay-out van de tickets aan zodat er stapsgewijs door het aankoopproces wordt gegaan. En nadien krijgt de bezoeker zijn tickets netjes in de inbox en kan Wonderweekend de boekingen via de site of de app beheren.

Bezoek Wonderweekend

Benieuwd om de web- / ticketshop in actie te zien? Of sta je gewoon te popelen om je kids mee op sleeptouw te nemen naar de feeërieke festival? Neem dan snel een kijkje….

wonderweekend.be

Webdesignbureau voor jou

Ben je ook op zoek naar een bureau voor webdesign, storytelling, branding en online marketing in Antwerpen? Heb je behoefte aan een partner om een volledige campagne uit te tekenen? Wij helpen je.

Bel, mail of bezoek ons

Motionmill