Mundooz

avontuur en functionaliteit verenigd in 1 website

Als ondernemer steek je je hele hart en ziel in het perfectioneren van je product. Het is dan ook niet vreemd dat je verlangt naar een oogverblindende website om het product op te verkopen. Om die reden kwam Mundooz, de Indonesië-specialist, bij ons op de koffie. De vraag van hen aan ons: kunnen jullie een site bouwen die er prachtig uitziet én enkele zeer technische functies heeft? Wij zeiden: ja.

Want ja, dat kunnen we.

Wat we voor Mundooz deden:

Webdesign

de behoefte van mundooz

De behoefte van Mundooz kwam voort uit hun product: het aanbieden van authentieke trips naar Indonesië die begeleid worden door lokale gidsen. Daarin zijn variaties mogelijk. Denk aan daguitstappen, workshops en meerdaagse avontuurlijke excursies. Alle trips en gidsen zijn uitvoerig gescreend op kwaliteit. Je vertrekt dus met een gerust hart, want je hebt de garantie van een onvergetelijke ervaring.

Mundooz wil echter niet een klassiek reisbureau zijn. Mundooz wil reizigers en lokale gidsen rechtstreeks met elkaar in contact brengen. Het doel was dus een soort Airbnb-achtige oplossing te bedenken voor gidsen.

Hoe we dit aanpakten?

De vereisten

De website moest het land Indonesië weerspiegelen en mensen inspireren om op reis te vertrekken. Er moest voldoende ruimte zijn om de aangeboden trips zo volledig mogelijk te omschrijven en de gidsen voor te stellen. Zo kennen bezoekers meteen alle details van de tour en weten ze met wie ze op uitstap trekken.

Gebruiksvriendelijkheid en user experience waren top prioriteit. Het moest gemakkelijk worden om te zoeken tussen het grote aanbod trips en gidsen. En het boeken van een trip moest in enkele eenvoudige stappen te voltooien zijn.

Een uitdaging, dat zeker. Maar niet onmogelijk.

Mundooz_mockup

Hoe gingen we te werk?

Om de trips of gidsen rechtstreeks online te kunnen boeken, gingen we aan de slag met een event booking plug-in. Helaas deed geen enkele van de bestaande plug-ins exact wat wij wilden. Er kwamen dus heel wat aanpassingen bij kijken tot de event plug-in helemaal aan de eisen van ons en van Mundooz voldeed.

We koppelden deze plug-in aan het betaalsysteem Hipay. Zo kan je op een handige manier meteen online betalen en is je uitstap vlot geboekt. Alles wordt wel nog eens gecheckt op beschikbaarheid. Het bedrag wordt geblokkeerd, maar de betaling zelf vindt pas plaats na de bevestiging.

Gelukkig hoefden we niet altijd het wiel opnieuw uit te vinden. Het verzamelen van beelden ging bijvoorbeeld buitengewoon soepel. Aangezien Didier, de initiatiefnemer van Mundooz, zelf veel mooie foto’s had gemaakt tijdens zijn reizen, was er veel materiaal om mee te werken. Vrijwel alle foto’s op de website zijn door hem gemaakt.

 
 

Events beheren via WordPress

WordPress is de ideale tool om events te beheren en te promoten. Ook is het geschikt om online boekingen mogelijk te maken. Voor Mundooz hebben we elke trip opgevat als een apart evenement met daaraan verbonden data. Elke trip krijgt dus zijn eigen pagina, zodat deze zo veel mogelijk informatie kan bevatten voor de reizigers. De mogelijke vertrekdata worden daaraan gekoppeld.

Het is ook heel gemakkelijk om nieuwe evenementen toe te voegen. Data en plaats instellen, inhoud en foto’s toevoegen… en klaar. De nieuwe trip verschijnt online! Door het goed kiezen van categorieën en tags kan je het hele aanbod aan excursies ook heel overzichtelijk indelen.

Update: het gaat goed met Mundooz! Sinds het schrijven van deze pagina is hun aanbod uitgebreid met meerdere landen, waaronder Cambodja, Vietnam en India!

Nieuwsgierig? Ga naar de website van Mundooz

www.mundooz.com

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill