Ontdek het mooie en gastvrije Indonesië dankzij Mundooz

Mundooz

Indonesië is een prachtig land om heen te reizen. Er zijn zoveel uiteenlopende dingen te doen. Van lekker relaxen tot duikinitiaties, tot tochten door de jungle tot het ontmoeten van de lokale bevolking. Zoveel keus, zoveel organisaties,… De leukste en origineelste trips in Indonesië ontdek je nu via Mundooz.

Mundooz maakt het je dus gemakkelijk om Indonesië te ontdekken op je eigen tempo.

Scope

Mundooz verzamelt een indrukwekkende reeks activiteiten. Van daguitstappen, workshops tot meerdaagse avontuurlijke of toeristische excursies. Allemaal georganiseerd door lokale gidsen in Indonesië.

Alle trips en gidsen zijn uitvoerig gescreend op kwaliteit. Je vertrekt dus met een gerust hart en een garantie op een authentieke ervaring.

Echter zonder een klassiek reisbureau te willen zijn. Mundooz wil reizigers en lokale gidsen rechtstreeks met elkaar in contact brengen.

Het doel was dus een soort Airbnb oplossing te bedenken voor gidsen.

Uitdagingen

De website moest het prachtige Indonesië weerspiegelen en mensen inspireren om op reis te vertrekken. En voldoende ruimte laten om de aangeboden trips zo volledig mogelijk te omschrijven en de gidsen voor te stellen. Zo kennen bezoekers meteen alle details van de tour en weten ze met wie ze op uitstap trekken.

Gebruiksvriendelijkheid en user experience waren top prioriteit. Het moet gemakkelijk zijn te zoeken tussen het grote aanbod trips en gidsen. En het boeken van een trip moet in enkele eenvoudige stappen.

Hoe gingen we te werk?

Aangezien Didier zelf heel veel mooie foto’s had vanop zijn reizen, was er veel materiaal om mee te werken. Zowat alle foto’s op de website zijn door hem gemaakt.

Om de trips of gidsen rechtstreeks online te kunnen boeken, gingen we aan de slag met een event booking plugin. Maar geen enkele van de bestaande plugins deed exact wat wij wilden. Er kwamen dus heel wat aanpassingen bij kijken tot de event plugin helemaal deed wat verwacht werd. Op die manier konden we alles toch mooi ontwikkelen binnen het WordPress platform.

We koppelden deze plugin aan het betaalsysteem Hipay, zo kan je op een handige manier meteen online betalen en is je uitstap vlot geboekt. Alles wordt wel nog eens gecheckt op beschikbaarheid. Het bedrag wordt geblokkeerd, maar de betaling zelf vindt pas plaats na de bevestiging.

Events beheren via WordPress

WordPress is de ideale tool om events te beheren en te promoten. En online boekingen mogelijk te maken. Wat betreft Mundooz, hebben we elke trip opgevat als een apart evenement met daaraan verbonden data. Elke trip krijgt dus zijn eigen pagina, zodat deze zo veel mogelijk informatie kan bevatten voor de reizigers. De mogelijk vertrekdata worden daar aan gekoppeld.

Het is ook heel gemakkelijk om nieuwe evenementen toe te voegen. Data en plaats instellen, inhoud en foto’s toevoegen,… Klaar, de nieuwe trip verschijnt online. Door het goed kiezen van categorieën en tags kan je het hele aanbod aan excursies ook heel overzichtelijk indelen.

Momenteel kan je via Mundooz trips in Indonesië boeken, maar de bedoeling is om dit binnenkort naar andere landen uit te breiden.

Motionmill