EVC Security Systems

Een herbouwde site met nieuwe teksten en betere CTA’s

EVC Security Systems, een specialist in beveiliging uit Gent, reisde af naar het verre Antwerpen met een simpele vraag: ‘Kunnen jullie ons helpen om onze website beter te maken?’

Als websitebouwer konden we niets anders zeggen dan ‘uiteraard’.

Maar, zo stelde EVC het, ons budget is beperkt. Dus waarin moeten we investeren? En waarin vooral niet?

Na een intern beraad bij Motionmill hadden we al rap een strategie uitgetekend voor dit project. En die strategie zou resulteren in een site die:

 • Beter gevonden wordt in Google dankzij doordachte SEO;
 • Beter gewaardeerd wordt door klanten dankzij een nieuwe structuur en duidelijkere teksten;
 • En meer leads oplevert door middel van betere (en beter geplaatste) calls-to-action.

Lees mee hoe we dit wonderlijke resultaat bereikten — en met een beperkt budget!

Wat we voor EVC Security Systems deden:

webdesign  Online Marketing  storytelling

Wat kan beter?

Stap 1 was het analyseren van de tekortkomingen van de vorige website. Uit deze analyse kwam het volgende naar voren:

 • De teksten waren niet geschreven volgens gangbare commerciële principes. In een goede commerciële tekst wordt eerst een probleem aangekaart door middel van een vraag of een stelling, waarna er een oplossing wordt geboden. (In de meest a-poëtische vorm ziet dat er zo uit: Geeft u om uw bezittingen? Laat uw woning beveiligen door middel van een alarmsysteem.) Evenmin was er in de teksten sprake van een herkenbare tone-of-voice. Bovendien heerste er op sommige pagina’s een schaarste aan inhoud; soms stonden er maar twee regels tekst op. Tot slot ontbrak het aan correcte spelling en grammatica. (Goed taalgebruik is belangrijk voor het succes van een merk.)
 • De navigatie was onnodig ingewikkeld. EVC biedt slechts 5 diensten aan, dus er is geen reden om die te verstoppen in een uitklapmenu.
 • Er waren weinig calls-to-action. Een call-to-action (of CTA) is een oproep aan de (potentiële) klant om actie te ondernemen. Een voorbeeld van een CTA is een contactformulier. Ook een pop-up die aanspoort om je in te schrijven op een nieuwsbrief is een CTA. (Over nieuwsbrieven gesproken: klik hier eens.) En ook een simpele knop met ‘Neem contact op’ of ‘Vraag een offerte aan’ wordt gezien als een call-to-action:

Neem contact op  Vraag een offerte aan

Ons advies: laten we ons concentreren op de inhoud

Omdat de gebreken van de site vooral schuilden in de content en in de navigatie besloten we om vooral die elementen aan te pakken:

 • De teksten zouden herschreven worden door onze copywriter;
 • De navigatie zou opnieuw bepaald worden door onze expert in gebruikerservaring (of zoals vaak wordt gezegd: de user experience of UX). Ook zou hij de pagina’s opnieuw indelen met strategisch geplaatste CTA’s;
 • De huidige huisstijl (kleuren, vormen, afbeeldingen en logo) zouden behouden blijven, aangezien daar niet de zwakte van de site ligt.

Voor en na

Zo gezegd, zo gedaan. Ons team werkte een paar dagen flink door, waarna het volgende resultaat te zien was.

Homepage: voor

EVC Gent homepage voor vernieuwing website

Homepage: na

EVC Gent homepage na vernieuwing website

Wat valt op? In de oude versie van de site staat de tekst te ver naar onder. Als website-eigenaar wil je dat de bezoeker direct bij binnenkomst op je site ziet waar het over gaat. Bovendien waren de oude teksten niet benefit-georiënteerd; er werd slechts gesproken over ‘EVC dit’ en ‘EVC dat’, maar geen moment werd er vanuit de noden van de klant geschreven. (Als klant is het voor jou niet belangrijk dat EVC is opgericht in 1994, maar wél dat EVC je kostbare eigendommen kan beveiligen.) Ook het uitklapmenu met producten is verdwenen: de producten staan nu alle vijf volledig uitgeschreven in het menu, zodat ze meteen aangeklikt kunnen worden.

 

Productpagina: voor

EVC productpagina voor vernieuwing website

Productpagina: na

EVC productpagina na vernieuwing website

Wat zien we hier? Vooral opvallend is hoe weinig inspirerend de inhoud van de oude versie was. De klant werd afgescheept met een paar zinnen die niet prikkelden en niet aanspoorden. Ook visueel is de pagina erop vooruit gegaan: de kaalheid van voorheen is vervangen door een beeldvullende foto. En let ook op de prominent geplaatste call-to-action in de nieuwe versie. Om de knop ‘Offerte aanvragen’ kan je niet meer heen!

 

Contactpagina: voor

EVC contactpagina voor vernieuwing website

Contactpagina: na

EVC contactpagina na vernieuwing website

Een contactpagina heeft 1 primair doel: zo snel en zo duidelijk mogelijk contactgegevens verschaffen. Zoals je ziet, slaagde de oude versie daar niet in. Het adres van EVC staat onder de Google Maps-uitsnede en een telefoonnummer staat zelfs niet in beeld — daarvoor moet naar onder gescrollt worden! Op de vernieuwde website daarentegen staan alle belangrijke gegevens gelijk op je scherm. Secundaire informatie, zoals openingstijden van de buren en de Google Maps-kaart, staan verder naar beneden.

Een vernieuwde site tegen een scherp budget

Et voilà! EVC Security Systems steekt in een nieuw jasje. En dat is nog niet eens het belangrijkste. De grootste meerwaarde van de herontwikkeling zijn:

 1. De sterkere content;
 2. De gebruiksvriendelijkere navigatie, en;
 3. De verbeterde calls-to-action.

Bekijk het resultaat door op de onderstaande knop te klikken. (Je kan hem niet missen — precies zoals het hoort bij een call-to-action!)

EVC-SECURITY.BE

Voor webdesign in Antwerpen

Een WordPress-website in Antwerpen laten maken? Motionmill is er voor jou. Wij zorgen voor een sterke integratie van branding, online marketing en storytelling. Ons online bureau heeft ruim 15 jaar ervaring.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill