fbpx

Anubis Care

Meer conversie dankzij optimalisatie

Als ondernemer wil je de winstgevendheid van je webshop zo hoog mogelijk maken. Daarin is Anubis Care, een leverancier van producten voor schoonheidssalons, geen uitzondering. De cijfers liegen niet: dankzij de hulp van Motionmill is de conversie van hun online activiteiten sterk verbeterd. Lees mee.

Wat we voor Anubis Care deden:

Druk op omzet als motivatie om te verbeteren

De schoonheidsbranche is een miraculeus snel groeiende bedrijfstak in België. Er openen regelmatig nieuwe salons. De leveranciers die deze salons bevoorraden worden echter steeds slimmer. Betere internetspelers kapen klanten weg bij bedrijven die op hun lauweren rusten. Het gevolg is dat winstmarges onder druk staan. Een perfect online verkoopapparaat is daarom onmisbaar. AnubisCare is weliswaar een gevestigde naam, maar voelde dat ze op online gebied méér moest doen om de gewenste omzet te blijven behalen.

Van toen tot nu: zonder plan geen resultaat

Rekening houdend met het budget van AnubisCare hebben we planmatig vanaf 2017 een reeks verbeteringen toegepast. Iedere stap had tot doel de conversie te verhogen. Conversies zijn acties die uitgevoerd worden door de (potentiële) klant: een offerte aanvragen, zich inschrijven voor de nieuwsbrief, telefonisch inlichtingen vragen. Maar vooral: het plaatsen van een bestelling.

De verbeteringen die we voor AnubisCare uitvoerden hadden betrekking op het optimaliseren van de user experience (UX), en het uitbouwen van online marketing.

User Experience-optimalisatie

Hoe de bezoeker de website ervaart is doorslaggevend in het besluit om bij jou te kopen. De UX verbeteren had daarom prioriteit. We pakten meerdere punten aan:

Uitbouwen van online marketing

Al is je webshop nog zo perfect, wanneer je geen bezoekers weet te lokken, verdien je niets. Om die reden bouwde Motionmill voor AnubisCare de online marketing uit:

Zoekmachineoptimalisatie | Gevonden worden in de organische zoekresultaten in Google (search engine optimization of SEO) is voor iedere webshop een prioriteit. We voerden een zoekwoordanalyse uit en optimaliseerden de websites aan de hand van de resultaten middels interne link building, het toevoegen van zoektermen in de inhoud en het aanpassen van metabeschrijvingen.

Zoekmachineadverteren | Zoekmachineadverteren of SEA is een aanvulling op SEO. We bouwden (nog steeds lopende) betaalde campagnes uit waarin we producten van AnubisCare in Google naar voren laten komen bij het ingeven van specifieke zoekopdrachten.

E-mailmarketing | We introduceerden stelselmatige e-mailmarketing bij AnubisCare. Ook nu nog stellen we tweemaal per week een e-mailcampagne op voor het klantenbestand van AnubisCare, waarbij we het gehele proces in handen nemen: het bedenken van de inhoud van de aanbieding, het schrijven van de teksten, het maken en bewerken van afbeeldingen, het inplannen van de campagne en het opvolgen van de resultaten.

Abandoned cart mailing | Voegt een bezoeker producten toe aan zijn winkelmandje maar gaat hij niet tot betaling over? Dankzij het automatiseren van abandoned cart mailings krijgt de bezoeker op een later moment een vriendelijke herinnering dat zijn shoppingervaring nog niet voltooid is.

Resultaten om trots op te zijn

Sinds 2017 beheren wij de online activiteiten van AnubisCare. In die tijd zijn onder andere de volgende resultaten behaald (waarbij de eerste en laatste de meest cruciale zijn):

  • Dubbele opbrengst uit SEA;
  • Bounce rate homepage gezakt met 38%;
  • Uitstappercentage homepage met 42% gezakt;
  • Pagina’s per sessie gestegen met 40%;
  • Gemiddelde sessieduur 1 minuut langer;
  • Conversie homepage met 7% gestegen.

De opbrengst per geïnvesteerde euro is voor het adverteren in zoekmachines gestegen van € 3 in naar € 6,65, hetgeen het gevolg is van doelmatige, omzetgerichte online marketing.

Het einde? Er is geen einde

De user experience moet blijvend verbeterd worden. De online wereld verandert waar je bijstaat: wat vandaag een manier is om klanten binnen te halen, blijkt morgen niet meer te werken. AnubisCare is daarom voor de lange termijn met ons in zee gegaan. We blijven de website optimaliseren, waarbij we altijd de op feiten gebaseerde gegevens van heatmaps en Google Analytics als leidraad gebruiken.

Ook de online marketing die wij voor AnubisCare doen is een langetermijnproject. Je kunt immers niet van toekomstige klanten verwachten dat ze de website uit zichzelf wel weten te vinden. Ze moeten actief benaderd worden: per e-mail en in Google. Ze moeten gestuurd worden in hun beleving van de webshop. Je kunt niets aan het toeval overlaten.

Wij blijven AnubisCare helpen om hun omzet te verhogen. Succesvolle samenwerkingen eindigen niet.

Nieuwsgierig? Ga naar de webshop van Anubis Care

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.