SEO-optimalisatie en Online Marketing na een rebranding voor Scutum Security

In 2020 werden EVC Security en Ceulemans Security, twee beveiligingsbedrijven uit België, omgedoopt tot Scutum Security. Het bedrijf zette zich daarmee internationaal op de kaart, want de Scutum Group is actief in heel Europa. Bij zo’n naamsverandering en bijhorende rebranding komt echter wat te kijken, want de bedrijven waren al jarenlang een gevestigde waarden met hun eigen online aanwezigheid. Motionmill zorgde daarom voor een vlotte overgang van EVC Security en Security naar Scutum Security. Hierbij bewaakten we de bestaande zoekmachine rangschikking door de SEO (Search Engine Optimization) van de nieuwe website te optimaliseren.

Bij een rebranding is ook SEO-optimalisatie cruciaal.

Dankzij onze online marketing expertise konden we de bestaande zoekmachine-positionering zo goed mogelijk overzetten naar die van Scutum Security.

SEO-optimalisatie na bedrijfsovername en rebranding - Motiomill Online Marketing Antwerpen - Scutum mockup screenshots

Een geoptimaliseerde website in een nieuw jasje

Motionmill bouwde een nieuwe website voor Scutum Security. Hiervoor bouwde we een nieuw webdesign volgens de huisstijl van Scutum en ontwikkelde we een uniek WordPress-thema. De opmaak van de pagina’s en de inhoud werd door ons geoptimaliseerd met als doel om meer (online) te verkopen. Dit was niet alleen een kwestie van goed webdesign, maar ook storytelling en online marketing.

Uiteraard zorgden onze webdesigners voor een geoptimaliseerd webdesign. Gebruiksvriendelijkheid was hierbij cruciaal. We maken gebruik van een intuïtieve navigatie in de vorm van een overzicht van de belangrijkste diensten. Hierbij leiden we bezoekers naar de relavante landingspagina’s. Ook deze landingspagina’s werden geoptimaliseerd op SEO door gebruik te maken van relevante kernwoorden, titels en Call to Actions. Ook kunnen bezoekers op deze pagina’s gebruik maken van dynamische contactformulieren die de vraag van de klant in kaart kunnen brengen. Dit proces versimpeld de contactervaring niet alleen voor bezoekers, maar ook voor Scutum Security zelf.

De geoptimaliseerde gebruikerservaring zetten we in kaart door ons design uit te werken in wireframes van de belangrijkste pagina’s. Pas wanneer dit goed draait werken we het design verder uit tot visueel prototype dat door de klant werd goedgekeurd. De klant kon dit designproces volgen en bijsturen naar hun wensen doorheen dit proces. We zorgen er altijd voor dat onze klanten betrokken zijn bij elke stap van het designproces, van wireframing en design tot theming en custom development.

Om ervoor te zorgen dat de inhoud van de pagina’s geoptimaliseerd is voor zowel bezoekers als zoekmachines werkten onze webdesigners, marketeers en storytellers nauw samen. Het is dankzij de veelzijdige kennis van ons team in Antwerpen, dat Motionmill dit soort op SEO-geoptimaliseerde WordPress-websites kan aanbieden.

SEO-optimalisatie na bedrijfsovername en rebranding - Motiomill Online Marketing Antwerpen - Scutum Over ons screenshot

SEO-optimalisatie na bedrijfsovername en rebranding - Motiomill Online Marketing Antwerpen - Scutum Ceulemans screenshot

Een vlotte overgang van oud naar nieuw

Een rebranding met naamsverandering en de daarbij horende nieuwe WordPress-website, kan voor unieke uitdagingen zorgen. Op het web is het zo dat je zoekmachinepositie alles is. Mensen moeten je website eenvoudig kunnen vinden tussen de resultaten van Google. Je zoekmachinepositie optimaliseren we met SEO, maar als we en oude website vervangen is het ook belangrijk dat we de oude resultaten op Google goed opvangen.

Om de bestaande zoekmachinerankings van de twee oude bedrijven niet te verliezen, maakten we gebruik van slimme omleidingen in de vorm van online redirects en van op SEO geoptimaliseerde landingspagina’s die gericht worden op de oude bedrijfsnamen. Op die manier komen bezoekers die nog via de oude namen proberen zoeken toch op de nieuwe website van Scutum Security terecht.

Om dit soort overgangen vlot te doen verlopen, moet je gebruik maken van een grondige sitemap. Bij de sitemapping indexeren we de bestaande pagina’s van een website en koppelen we ze met redirects aan de nieuwe pagina’s. Motionmill heeft al voor vele bedrijven nieuwe websites ontwikkelt, dus we zijn ervaren in het voorzien van dit soort koppelingen voor een vlotte overgang.

Krijg meer Sales Leads met Motionmill’s Online Marketing

Ook na de lancering van de nieuwe op SEO geoptimaliseerde website, bleven we samenwerken met Scutum Security voor een optimale rangschikking op zoekmachines zoals Google.

Dit doen we door zowel de content van de website te blijven optimaliseren qua copywriting en gebruiksvriendelijkheid. Zo werden de belangrijkste pagina’s van de site onlangs nog door ons onderhouden voor een betere doorstroom. Om een goede SEO te bekomen maken we gebruik van tools zoals Yoast SEO.

Ook houdt onze online marketeer het webverkeer van de site in het oog, met tools zoals Google Analytics. Op basis van de resultaten voorzien we regelmatig Google Ads advertenties en campagnes op sociale media.

Ten slotte zoeken we binnen ons online marketingpakket regelmatig naar nieuwe sales leads (potentiële klanten) voor onze klanten. Hiervoor optimaliseren we de online formulieren en maken we onder andere gebruik van tools zoals Leadinfo.

Als experts in online marketing kunnen wij ook instaan voor de nazorg van een nieuwe WordPress-website, of ze nu door ons gebouwd werd of niet. Op die manier zorgen we voor evoluerende websites die door meer klanten bezocht worden.

Ook interesse in onze SEO-optimalisatie of andere online marketing? Dan kan je ons uiteraard contacteren.

Neem contact op

motionmill-partner-badge-leadinfo

Wil je achterhalen welke bedrijven jouw website bezoeken? Het is mogelijk met Leadinfo.

Elke bezoeker op je website is een potentiële nieuwe klant. Vaak zien we bedrijven een aantal keren terugkomen op websites voor ze uiteindelijk contact opnemen. En soms maken ze deze stap niet, maar waren ze wel geïnteresseerd. Met Leadinfo kom je te weten wie je website bezoekt. Een interessante mogelijkheid voor B2B marketing, want met die info zou je ervoor kunnen kiezen om zelf contact op te nemen.

Als officiële partner van Leadinfo kunnen wij instaan voor de installatie, configuratie en het verder beheer van deze software op uw website. Op die manier kan u anonieme bezoekers omzetten naar echte klanten!

Wij zijn een ervaren webbureau in Antwerpen en beschikken over de nodige expertise om ook voor uw bedrijf meer, en betere, leads te vinden.

Ontdek de beveiligings- en alarmsystemen van Scutum Security

Bekijk een gamma van beveiligingsoplossingen op deze geoptimaliseerde WordPress-website

Bezoek scutum-security.be

Op zoek naar een WordPress-website met SEO-optimalisatie?

Dan heb je een bureau nodig dat zowel webdesign, storytelling, branding als online marketing aanbiedt. Als je behoefte hebt aan een partner om een volledige campagne uit te tekenen, met een oog op SEO en SEA, ben je bij ons op het juiste adres. Kom ons dus zeker bezoeken in Antwerpen of maak een online afspraak.

Bel, mail of bezoek ons

Wil je een website die de aandacht trekt en je meer laat verkopen?

motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill