Leestijd 4 minuten

Geef je verkoop een boost met Pinterest

Hoe zorg je ervoor als ondernemer dat meer mensen de weg naar je webwinkel vinden? Je WooCommerce webshop linken met Pinterest is alvast een interessante oplossing om meer te verkopen. In dit artikel bespreken we hoe je dit snel en efficiënt mogelijk maakt.

Meer verkopen met Pinterest? Zo maak je je producten vindbaar

De wereld van e-commerce is zeer competitief, dus het is opvallen geblazen. Maar hoe val je op als ondernemer tussen de turbulente zee van producten op het web? Ook bij ons is dit altijd dé vraag, en er is nooit één antwoord op. Ik ben daarom steeds opzoek naar nieuwe oplossingen. Mijn oog viel daarom op Pinterest. Ik zal uitleggen waarom Pinterest linken met je WooCommerce webshop een interessante optie is, als je meer wilt verkopen.

Pinterest is niet zoals andere sociale media, want mensen gebruiken het platform vooral om inspiratie op te doen. Het is een visueel platform waar gebruikers foto’s en video’s op delen en bewaren. Ze zoeken dan naar ideeën, bijvoorbeeld voor een nieuwe interieur of een frisse nieuwe outfit.

Pinterest Producten Zoeken

Misschien zit je er zelf niet op, maar Pinterest is terug helemaal in. En met meer dan 400 miljoen actieve gebruikers is het een bijzonder interessant platform voor de marketing van je webshop. Mensen maken niet alleen gebruik van Pinterest om op zoek te gaan naar inspiratie en nieuwe ideeën, maar zoeken er ook naar concrete aankopen. Als verkoper kan je er namelijk je producten vindbaar maken. Op die manier geef je nieuwe potentieel klanten de mogelijkheid om jouw aanbod te ontdekken. Het is dan ook logisch dat je als ondernemer je producten zichtbaar wilt maken op deze website. Maar hoe zorg je ervoor dat mensen je webshop er snel gaan ontdekken?

Je denkt misschien al dat dit voor veel extra werk zou zorgen, maar niets is minder waar. Als je een webshop hebt die met WooCommerce gemaakt is, kunnen we jou een efficiënte oplossing voorstellen. Met de Pinterest for WooCommerce plug-in maak je het eenvoudig om WooCommerce-producten aan te bieden via Pinterest. Ik bespreek hoe het werkt.

 

Je producten worden in een oogopslag toegevoegd

Dankzij Pinterest for WooCommerce worden je producten automatisch overgezet naar je Pinterest catalogus. Al je producten worden in één keer omgezet naar Pins, de digitale bladwijzers die mensen kunnen gebruiken om op Pinterest interessante vondsten te bewaren. Op die manier maak je de hele WooCommerce-webshop snel en eenvoudig vindbaar op Pinterest. Je moet dus niet manueel voor elk product een post schrijven, de creatie van je Pins wordt geautomatiseerd. Dit bespaart je enorm veel tijd.

Bovendien kan je de webshop hierna dagelijks doen synchroniseren met Pinterest dankzij de plug-in. Je Pins blijven dus altijd up-to-date. Super handig!

 

Meetbare resultaten betekent meer verkoop

Door gebruik te maken van een tracking tag, kan je opvolgen hoeveel mensen je via Pinterest aantrekt. Op die manier heb je een duidelijk zicht van je conversie. Met tags krijg je meetbare resultaten over je aanwezigheid op Pinterest, en deze data is goud waard. Met deze informatie kan je namelijk gerichter adverteren. Hier kunnen we je altijd mee helpen.

Pinterest Woocommerce tags

 

Pinterest gebruikers zijn geweldige klanten

Dat Pinterest gebruikers graag nieuwe producten ontdekken, is logisch. Het platform is gebouwd rond het maken van nieuwe ontdekkingen die aansluiten op je interesses. WooCommerce somt zelf een aantal interessante kenmerken op:

  • 97% van de top Pinterest-zoekopdrachten zijn zonder merk. Dat wil dus zeggen dat Pinterest-gebruikers openstaan voor zoekresultaten van nieuwe merken
  • Pinterest-gebruikers zouden bijna 50% meer open zijn voor nieuwe merken voor hun aankopen
  • En eens een Pinterest koper een merk ontdekt, blijven ze loyaal

Je leest het, de klanten die je via Pinterest kan aantrekken zijn zeer interessant. Het is volgens ons dus de moeite waard om je producten aan te bieden op dit platform.

 

Overtuigd? Motionmill kan je helpen

Als je tot hier hebt gelezen, ben je misschien overtuigd van wat Pinterest je te bieden heeft voor je webshop. Ik vind het in ieder geval al een zeer interessante mogelijkheid. Op deze pagina vind je de Pinterest for WooCommerce plug-in terug met instructies om ze toe te voegen aan je website.

Als je nog een webshop moet laten bouwen, dan ben je bij Motionmill op het juiste adres. Lees hier wat we voor je kunnen betekenen. Heb je al een webshop, maar geraak je er niet uit? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij kunnen de installatie en configuratie van de plug-in voor je regelen. En als je nog betere resultaten wilt boeken met marketing op Pinterest en andere sociale media platformen, dan staat onze marketeer altijd voor je klaar.

En als je nog naar andere tips zoekt om je WooCommerce-webshopverkoop te verhogen, lees dan zeker onze grote WooCommerce-checklist. Daar vind je nog veel meer handige tips om je webwinkel mee te optimaliseren.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill