Het is buitengewoon effectief om eerdere bezoekers van de website nog eens advertenties te tonen. We kozen er wel voor om deze ook enkel op websites met onderwerp ’reizen’ te tonen, zodat de advertenties toch nog steeds in relevante context te zien zouden zijn. En ook niet te pas en te onpas. Daarom kozen we er ook voor om een strikte ‘frequency cap’ in te stellen, een maximaal aantal keer dat een persoon advertenties kan te zien krijgen per dag.
We legden hiervoor ook enkele doelgerichte lijsten aan van bezoekers die deze advertenties wel of niet te zien zouden krijgen. Advertenties tonen aan mensen met een jaarkaart is uiteraard overbodig. En mensen die op de wachtlijst staan, wil je daar niet nog eens mee confronteren. (Op zich ‘kan’ het wel, want zij zouden voor dag- of weekpas kunnen gaan, maar we vonden het toch niet gepast). Ook mensen die al eerder een dagkaart kochten, hoeven we niet meer te overtuigen.
Als extraatje legden we enkele remarketinglijsten aan om te gebruiken in tijdelijke acties. Zo kunnen we bijvoorbeeld regelmatige of recente Velo-gebruikers via display-advertenties attent maken op een pop-up-actie aan een bepaald station of de Fiets op Rollen-wedstrijd.
Onze samenwerking met Velo Antwerpen is er één voor de lange termijn. Nog steeds verzorgen wij hun online marketing.
Social media
Velo Antwerpen is alom tegenwoordig in het Antwerpse straatbeeld. De herkenbare fietsen zijn erg populair. Toch kan Velo Antwerpen het niet veroorloven om te rusten. Een product moet constant onder de aandacht gebracht worden.
Met positieve aanwezigheid op de social media is het mogelijk een mooi verhaal rond hun dienst te vertellen. Want welke Antwerpenaar is er nu niet fier op ‘ons fietskes’?
Social media zijn voor Velo bovendien een manier om snel te communiceren met hun fans en hen te blijven betrekken bij hun dienst of product. Op die manier kan Velo Antwerpen een community bouwen bij de gebruikers van de Velo-fietsen, ongeacht of ze een jaarkaart hebben of sporadisch een dag- of weekkaart kopen.