365 Cleanit

De ideale gebruikerservaring en een nieuwe huisstijl voor 365 Cleanit

Onze droomklanten zijn bedrijven die zélf aangeven dat sommige dingen beter kunnen. Bij dit soort klanten hoef je niemand te overtuigen; de klant is immers al overtuigd dat er veranderingen nodig zijn!

365 Cleanit is zo’n klant. Dit uitzendbureau voor de schoonmaakbranche kwam bij ons met de boodschap dat hun website beter kon:

  • De webteksten waren te moeilijk;
  • Ook had de website niet de frisse uitstraling die ze zouden willen;
  • Tot slot was de gebruikerservaring niet optimaal: de bezoeker raakte makkelijk verdwaald in een spinnenweb van uitklapmenu’s.

Motionmill nam het project aan en ging aan het werk.

Sterke call-to-actions

Er ontbraken sterke calls-to-action op de juiste plekken, zoals contactformulieren en knoppen. Om dit op te lossen werkten we tijdens de copywriting en het wireframen naar een effectieve CTA-strategie toe.

De website was niet zoekmachinevriendelijk: teksten, titels en metagegevens waren op geen enkele wijze voor geen enkele zoekterm geoptimaliseerd. We deden een korte zoekwoordanalyse, waarna onze SEO-specialist ervoor zorgde dat de zoektermen op de juiste plaatsen terugkeerden. Dit zorgt ervoor dat de website hoger in Google komt.

Kleurrijke huisstijl en illustraties

365 Cleanit gaf aan dat hun site ‘frisser’ mocht. Daarom bepaalden we voor de nieuwe huisstijl de volgende 3 uitgangspunten:

  1. Op de nieuwe site hoeft niet alles recht en symmetrisch te zijn. Er mogen organische vormen in voorkomen. De site mag borrelen als schoonmaakmiddel en vloeien als een emmer water.
  2. De nieuwe site gaat kleurrijk zijn. Weg met de monotone kleuren van de oude versie! Laat de regenboog maar binnenkomen: blauw, oranje, geel. En dat alles in vele tinten.
  3. We gaan werken met illustraties. En om ervoor te zorgen dat deze illustraties perfect bij 365 Cleanit passen, gaan we ze zelf maken. (Eerder deden we dat al voor Velo Antwerpen en Logisch Leren Lezen.)

In ’t kort… een heldere website

365Cleanit-Portfolio-Motionmill-2

De homepage is zo simpel mogelijk gehouden

Er zijn slechts 3 knoppen: ‘Ik zoek werk’, ‘Ik zoek personeel’ en ‘Contact’. Zo sturen we de bezoeker in de juiste richting. Er zijn geen afleidende elementen. In 1 oogopslag ziet de bezoeker waar de site over gaat. Daar zorgen de (eenvoudige) teksten en opvallende illustraties voor.

365Cleanit-Portfolio-Motionmill-1

Ik zoek werk

Klik je op ‘Ik zoek werk’, dan krijg je zonder omwegen of tussenstappen het selectiemenu voor de vacatures te zien.

365Cleanit-Portfolio-Motionmill-3

Ik zoek personeel

De pagina ‘Ik zoek personeel’ wordt (net als de rest van de site) gekenmerkt door helder en recht-door-zee taalgebruik. Vraag ons niet waarom, maar vaak voelen bedrijven zich op dit soort pagina’s geroepen om in omslachtige, formele taal te praten. Welnu, dat zal niet bij 365 Cleanit gebeuren!

365Cleanit-Portfolio-Motionmill-4

Vacatures

Scrol je naar beneden, dan zie je de vacatures in overzicht.

Een frisse site voor een fris bedrijf

Ook nu het project opgeleverd is, blijven we 365 Cleanit op de voet volgen. Online communicatie is immers niet statisch, dus we zullen het uitzendbureau blijven adviseren.

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? We nodigen je van harte uit om een kijkje te nemen op de website van 365 Cleanit.

 

365cleanit.nl

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

De koffie staat klaar

Motionmill