De ideale gebruikerservaring en een nieuwe huisstijl voor 365 Cleanit

Onze droomklanten zijn bedrijven die zélf aangeven dat sommige dingen beter kunnen. Bij dit soort klanten hoef je niemand te overtuigen; de klant is immers al overtuigd dat er veranderingen nodig zijn! 365 Cleanit is zo’n klant. Dit uitzendbureau voor de schoonmaakbranche kwam bij ons met de boodschap dat hun website beter kon: de webteksten waren te moeilijk. Ook had de website niet de frisse uitstraling die ze zouden willen en was de gebruikerservaring niet optimaal: de bezoeker raakte makkelijk verdwaald in een spinnenweb van uitklapmenu’s.

Sterke call-to-actions

Er ontbraken sterke call-to-actions op de juiste plekken, zoals contactformulieren en knoppen. Om dit op te lossen werkten we tijdens de copywriting en het wireframen naar een effectieve CTA-strategie toe.

De website was niet zoekmachinevriendelijk: teksten, titels en metagegevens waren op geen enkele wijze voor geen enkele zoekterm geoptimaliseerd. We deden een korte zoekwoordanalyse, waarna onze SEO-specialist ervoor zorgde dat de zoektermen op de juiste plaatsen terugkeerden. Dit zorgt ervoor dat de website hoger in Google komt.

Kleurrijke huisstijl en illustraties

365 Cleanit gaf aan dat hun site ‘frisser’ mocht. Daarom bepaalden we voor de nieuwe huisstijl de volgende 3 uitgangspunten:

  1. Op de nieuwe site hoeft niet alles recht en symmetrisch te zijn. Er mogen organische vormen in voorkomen. De site mag borrelen als schoonmaakmiddel en vloeien als een emmer water.
  2. De nieuwe site gaat kleurrijk zijn. Weg met de monotone kleuren van de oude versie! Laat de regenboog maar binnenkomen: blauw, oranje, geel. En dat alles in vele tinten.
  3. We gaan werken met illustraties. En om ervoor te zorgen dat deze illustraties perfect bij 365 Cleanit passen, gaan we ze zelf maken. (Eerder deden we dat al voor Velo Antwerpen en Logisch Leren Lezen.)

365Cleanit-Portfolio-Motionmill-2

De homepage is zo simpel mogelijk gehouden

Er zijn slechts 3 knoppen: ‘Ik zoek werk’, ‘Ik zoek personeel’ en ‘Contact’. Zo sturen we de bezoeker in de juiste richting. Er zijn geen afleidende elementen. In 1 oogopslag ziet de bezoeker waar de site over gaat. Daar zorgen de (eenvoudige) teksten en opvallende illustraties voor.

365Cleanit-Portfolio-Motionmill-1

Ik zoek werk

Klik je op ‘Ik zoek werk’, dan krijg je zonder omwegen of tussenstappen het selectiemenu voor de vacatures te zien.

365Cleanit-Portfolio-Motionmill-3

Ik zoek personeel

De pagina ‘Ik zoek personeel’ wordt (net als de rest van de site) gekenmerkt door helder en recht-door-zee taalgebruik. Vraag ons niet waarom, maar vaak voelen bedrijven zich op dit soort pagina’s geroepen om in omslachtige, formele taal te praten. Welnu, dat zal niet bij 365 Cleanit gebeuren!

365Cleanit-Portfolio-Motionmill-4

Vacatures

Scrol je naar beneden, dan zie je de vacatures in overzicht.

Nieuwsgierig naar het eindresultaat?  365cleanit.nl

Wil je een website die de aandacht trekt en je meer laat verkopen?

motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill