Leestijd 3 minuten

Een websitebouwer kan méér dan websites bouwen. Maar wat?

Als hardcore UX-freaks screven we in onze derde blog over UX-design het volgende:

We hebben deze blog geschreven […] vanuit de hoop dat men websitebouwers zal beginnen zien als méér dan mensen die gewoon een mooi ontwerpje kunnen maken.

En dat is waar. Wij, de websitebouwers van Antwerpen en de rest van de wereld, kunnen inderdaad veel meer dan alleen het oog strelen. Velen onder ons zijn ware wonderen van veelzijdigheid. Verhuurplatform integreren in je website? No problem. E-learning inbouwen? You got it.

Laten we vandaag eens de tijd nemen om te kijken waartoe wij nog meer in staat zijn.

Websitebouwer Antwerpen

De realiteit is dat veel websitebureaus (en ook Motionmill hoort daarbij) veel disciplines beheersen waaraan je in eerste instantie misschien niet denkt. Natuurlijk doel ik allereerst op het zojuist genoemde UX-design, maar er is meer mogelijk.

websitebouwer antwerpen verhuurplatform

Verhuurplatform

De websitebouwer integreert een verhuurplatform in jouw website, wat ideaal is voor bijvoorbeeld een hotel of bed & breakfast.

Momenteel ontwikkelen we dit voor een B&B in Portugal. Zodra die website live staat, zal ik er op deze plek naar linken.

 

websitebouwer antwerpen e-learning

E-learning

Sinds het begin van de Covid-pandemie krijgt Motionmill steeds meer aanvragen om e-learning te faciliteren. Met e-learning geef je cursussen via je website. Vele webbureaus hebben de kennis om een compleet platform in je website in te bouwen waarmee je videotrainingen kan geven en lesmateriaal downloadbaar kan maken.

Ontdek de mogelijkheden van e-learning in het artikel dat mijn collega schreef: E-learning ontwikkelen? Maak gebruik van deze 8 praktische tips!

 

websitebouwer antwerpen digitale jaarverslagen

Digitale jaarverslagen

Al dan niet achter een login kan men een mooi opgemaakt, interactief jaarverslag van jouw bedrijf inzien. Dat kan gaan om een beknopt document van enkele pagina’s, maar ook om een uitgebreid boekwerk van honderden bladzijdes.

 

websitebouwer antwerpen e-tickets ticketingsysteem

Tickets boeken

Met een boekingssysteem kunnen je klanten tickets voor (digitale) evenementen aanschaffen via je website.

Dit is uiteraard geschikt voor concertorganisatoren en andere culturele instellingen. Maar ook organisaties die buiten de kunstwereld zitten kunnen er baat van hebben. Onlangs hebben we nog voor het Vlaams Pleitgenootschap een ticketingsysteem gebouwd voor de evenementen en activiteiten die ze voor aangesloten advocaten organiseren.

 

websitebouwer antwerpen intranet

Intranet

Een intranet is een digitale plek binnen jouw bedrijf waar alle informatie samenkomt. Het bevordert de samenwerking binnen je onderneming.

Lees wat een intranet voor jou kan betekenen in ons artikel: De onmiskenbare voordelen van een intranet tijdens de COVID-19-crisis

 

websitebouwer antwerpen actualiteitenplatform nieuwsplatform

Actualiteitenplatform

Iedereen weet dat je een nieuwssectie kan integreren in een website. Maar wat als je je website volledig tot een makkelijk beheerbaar nieuwsplatform wilt omgebouwd zien? Ook dat kan. We deden het laatst voor Transportmedia.

 

websitebouwer antwerpen verkiezingsplatform

Verkiezingsplatform

Je website wordt voorzien van een digitaal stemlokaal. Ideaal voor bijvoorbeeld mediabedrijven die regelmatig hun lezers of kijkers vragen om hun mening over een bepaald onderwerp te delen.

 

websitebouwer antwerpen podcast podcastplatform

Podcastplatform

Wil je als bedrijf of als individu je passie uitdragen? Een podcast is ideaal. Het platform hiervoor kan ingebouwd worden in je website.

 

websitebouwer antwerpen bedrijfsnieuws actualiteitenplatform nieuwsplatform

Bedrijfsnieuwszender

Ken je die grote tv-schermen waarmee je soms verwelkomd wordt bij bedrijven? Ze tonen informatie en nieuws van het bedrijf. Het opzetten van zo’n zender is haalbaarder dan je misschien denkt.

 

websitebouwer antwerpen receptenwebsite

Receptenwebsite

Een receptenwebsite moet eenvoudig te beheren en te ordenen zijn. We bouwden er één voor Empty the Fridge. (Leuke website als je niet van voedselverspilling houdt!)

 

websitebouwer antwerpen minishop

Minishops

Een webshop hoeft niet altijd duizenden producten te bevatten en tienduizenden euro’s te kosten. Ook voor kleine ondernemers, zoals handwerklieden die misschien maar tien producten hebben, is een webshop een realistische optie om hun waren aan de man te brengen.

 

websitebouwer antwerpen dropshipping

Dropshipping

Jij ontvangt via je website een bestelling van je klant, je geeft deze door aan de fabrikant, en de fabrikant levert het product direct aan de klant. Ideaal voor hen de e-commerce willen inzetten maar ofwel geen zin hebben in de rompslomp, ofwel geen opslagruimte hebben.

En daarmee houden de opties niet op. Heb je een bepaald idee en ben je benieuwd wat mogelijk is? Mijn advies is om je gedachten gewoon eens voor te leggen aan een websitebouwer. Zoals het oude spreekwoord luidt: nee heb je, ja kan je krijgen.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill