WordPress als intranet

Heb je een WordPress-website of denk je erover na om er een te nemen? Laat een intranet integreren. Zo optimaliseer je de interne communicatie van jouw bedrijf.

WordPress leent zich perfect om een intranet mee op te bouwen. Een intranet moet veilig en gebruiksvriendelijk zijn; WordPress maakt dit mogelijk. Snel een memo versturen naar alle collega’s zonder dat externe ogen meekijken? Rap het menu van het bedrijfsrestaurant of de laatste nieuwtjes delen? Het is zo gedaan. Vlot, veilig en binnen een omgeving die aansluit bij jouw huisstijl.

Intranet dat beschikbaar is via je reguliere website?

Het mag ondertussen duidelijk zijn: het kan. Wil je je intranet integreren in een aparte map of op een ander (sub)domein? Door een efficiënt beheer van gebruikers en toegangsrechten is dit perfect mogelijk via WordPress. Alleen ingelogde medewerkers met toegewezen rechten krijgen bepaalde pagina’s of mappen te zien.

Daarnaast kan je er ook voor opteren om je intranet helemaal lokaal te plaatsen. En eventueel zaken die je ook op je website wil delen, synchroniseren.

Een volledig en interactief intranet

Enkele voorbeelden van toepassingen:

  • Overzicht en contactgegevens bijhouden van medewerkers;
  • Informatie en procedures delen;
  • HR-formulieren delen;
  • Bestanden managen;
  • Agenda’s beheren;
  • Vergaderzalen boeken;
  • Vakantieaanvragen beheren;
  • Alerts uitsturen.

Kortom, je wil 1 centrale plek voor je medewerkers. Een intranet waar je snel en efficiënt inhoud en toegang beheert en je werknemers met 1 inlog alle tools en informatie beschikbaar hebben.

We passen dit uiteraard helemaal aan volgens de lay-out van je website of aan je huisstijl. Dit wordt dé vertrouwde plek om binnen je bedrijf informatie uit te wisselen en samen te werken.

Wat verder mogelijk is

Er zijn heel wat plug-ins beschikbaar voor WordPress die een website (en dus ook jouw intranet) zo omtoveren tot een projectmanagementtool, een sociaal netwerk, platform om documenten te beheren of time tracking tool. Dit is allemaal feilloos te integreren. We laten WordPress vlekkeloos communiceren met al jouw andere bedrijfssoftware. Dat kan met een link met andere applicaties zoals CRM-pakketten of ordermanagementsystemen. Maar ook door het online beschikbaar stellen van businesstools.

Ontdek de mogelijkheden van WordPress als een intranet-oplossing

Hoe je het ook wil, het kan. WordPress is een flexibel systeem dat door deskundige handen in geen tijd kan omgebouwd worden tot een krachtige businesstool. Een tool helemaal ontwikkeld rond jouw vereisten.

We bekijken graag met je de mogelijkheden en functionaliteiten. En dan bouwen we je een handig en compleet intranet. Je bent alvast uitgenodigd op de koffie.

motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill