Leestijd 2 minuten

Het grote nadeel van websiteplatformen als Wix, Webflow, Weebly, Squarespace en GoDaddy

Ik wil je vertellen over de pijnlijke les die we leerden tijdens het migreren van een website die niet in WordPress of andere open source-software was gemaakt. Deze les onderstreept het grote nadeel van websites die zijn gebouwd op platformen als Wix, Webflow, Weebly, Squarespace en GoDaddy.

Natuurlijk weet ik dat ik al WordPress-websitebouwer een bias heb, maar blijf lezen en je zal waarschijnlijk met mij instemmen.

Nadeel Wix, Webflow, Weebly, Squarespace, GoDaddy

Nadeel van Wix & co: een moeilijke migratie

Onlangs hebben we een medische website met veel content van het platform Wix naar WordPress gemigreerd en een groot nadeel van Wix werd direct duidelijk. De eigenaren van de website hebben de site twee jaar geleden zelf in Wix gebouwd. Na twee jaren kwamen ze echter tot de conclusie dat de website niet goed opgepikt kon worden door Google omdat SEO en Wix niet bepaald samengaan. Bovendien wilden ze enkele technisch geavanceerdere elementen aan de site toevoegen die niet mogelijk bleken te zijn.

De enige optie was om de website te migreren naar een platform dat wél geschikt is voor zoekmachineoptimalisatie, en dat wél alle mogelijke functies kan ondersteunen. De eigenaren maakten een shortlist. Drupal en WordPress werden uiteindelijk de grootste kanshebbers. Ze kozen WordPress, en zodoende klopten ze bij ons aan, want wij zijn WordPress-webdesigners.

De migratie-ervaring was lang, duur en pijnlijk. Als de website vanaf het begin op een degelijk platform (zoals Drupal of WordPress) had gestaan, was migreren niet nodig geweest. Maar nu moest letterlijk alle inhoud handmatig worden overgezet naar een nieuwe developmentomgeving.

Waar het op neerkomt: als je wilt dat je website vele jaren meegaat, als je je website wilt onderhouden en laten groeien in plaats van hem steeds opnieuw op te bouwen, en als je de kosten en pijn van migratie wilt vermijden, dan bouw je je website vanaf het begin op het juiste platform.

populaire websitetypes die wij bouwen

Flor Artes koos voor WordPress om hun beginnende webshop langzaam op te laten groeien

 

Hoe kies je het juiste platform?

Vermijd platforms (en bureaus die deze platforms gebruiken) die alleen bij één leverancier kunnen worden gehost. Dit omvat zowel door bureaus beschermde platforms als doe-het-zelf websitebouwplatformen zoals Weebly, Wix, Webflow, Squarespace, GoDaddy, die allen dit nadeel hebben. Al deze platformen hebben het nadeel dat ze alleen bij één hostingbedrijf kunnen worden gehost en niet naar een ander bedrijf kunnen worden gemigreerd.

Kies liever een platform dat open source (niet-eigendom) is en overal kan worden gehost. WordPress en Drupal zijn voorbeelden hiervan.

 

Fake Images

Fake Images, een voorbeeld van een flexibele WordPress-website

 

Het meest gebruikte contentmanagementsysteem

WordPress.org is het meest gebruikte contentmanagementsysteem omdat het zeer betrouwbaar en veilig is. Bovendien is het gratis te gebruiken en kan je de functies eindeloos uitbreiden met plug-ins.

Zelf heb ik bijna twintig jaar geleden gekozen om al mijn websites te bouwen in WordPress.

De meeste hostingproviders op de markt, zoals WPorters, hosten WordPress. Via die bedrijven krijg je je eigen hostingplan, waarna een professionele webdesigner je website kan bouwen in WordPress. Op die manier hoeft je je website niet elke keer te migreren of opnieuw te bouwen als je een nieuwe webdesigner wilt inhuren. Je website blijft op het hostingplan dat je hebt gekocht en je kan in de toekomst werken met elke WordPress-ontwerper om je website te onderhouden en te laten groeien.

De volgende artikels kunnen je helpen om de juiste WordPress-webdesigner te kiezen:

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill