Leestijd 3 minuten

E-commerce-honger? Maak een webshop met WordPress!

Je hebt een mooie, gebruiksvriendelijke website. Het is een site met heel veel info die klanten en bezoekers appreciëren en vertrouwen. Het is een plek waar mensen de weg al naar gevonden hebben en graag naar terugkeren.

Nu wil je website ook gebruiken als kanaal om je producten aan de man te brengen. Je wil een webshop integreren in je website. Of je wil zo’n website bouwen met je webshop er meteen in. Zo combineer je alles op één plek: je integreert je webwinkel op een organische manier in je website.

Een e-commercewebsite bouwen met WordPress is mogelijk.

Webshop WordPress-website

Een webshop moet aan hoge eisen voldoen

Voor een e-commercewebsite kijk je nog strenger naar bepaalde aspecten dan naar een informerende site. Want je genereert inkomsten via je webshop, en elke hapering merk je onmiddellijk aan je omzet en winst. Aan een webshop moeten dus hoge eisen gesteld worden:

  • Veilig: je moet het vertrouwen van je klanten winnen en behouden;
  • Stabiel: hij moet 100% bereikbaar zijn en alles moet vlot werken;
  • Aantrekkelijk: je moet een mooie, aangename omgeving creëren die zin geeft om jouw producten te kopen.

WordPress is een stabiele, flexibele en veilige omgeving. Daar kan je gerust een online winkel in bouwen. Of je nu wil beginnen met enkele producten of een heel assortiment en daarna uitbreiden of bijsturen: beiden kan. De flexibiliteit van WordPress maakt het mogelijk om snel aanpassingen te doen op het moment dat dat voor jou het interessantst is.

 

Toepassingen voor e-commerce

Er zijn verschillende zelfstandige e-commercesystemen die je kan integreren met je WordPress-website. Magento en Shopify zijn bekende namen.

Daarnaast zijn er heel wat WordPress plug-ins die je kan gebruiken. Een van de populairste en meest handige is WooCommerce. Met WooCommerce tover je je website in een handomdraai om in een gebruiksvriendelijk webshop.

 

Webshop WordPress WooCommerce Antwerpen

Fotobron: rupixen.com op Unsplash

 

Integratie van je webshop met andere systemen

Je kan e-commerce plug-ins heel gemakkelijk op zichzelf gebruiken. Je beheert dan zelf alle gegevens in je webshop intern in WordPress.

Maar je kan de inhoud van jouw webshop ook sturen via externe bronnen:

  • De productgegevens worden ingevoerd via een andere website;
  • De productgegevens worden ingevoerd uit een applicatie.

Meer dan technische integratie

Hoe structureer je een webshop? Welke informatie plaats ik waar? Wat vindt mijn publiek mooi? Wat vinden ze belangrijk? Hoe maak ik het betaalproces vlot(ter)? Hoe maak ik al die producten vindbaar via zoekmachines? Kan ik advertenties tonen aan mensen die mijn website bezochten?

Het zijn vragen die aantonen dat e-commerce niet alleen een technisch verhaal is. Er komt een hele strategie bij kijken. Je installeert niet simpelweg een systeem, gooit er dan al je producten in en ‘klaar is Kees’. Er is ook heel wat marketing, psychologie, creativiteit en analyse bij nodig om het het geheel succesvol en rendabel te maken. Voordat je een websitebouwer kiest, is het aan te raden om vooraf om referenties te vragen!

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill