Kazerne Dossin

Fake Images kreeg een website met diepgang

Fake Images is een tentoonstelling die de bezoeker aan het denken zet. Parellellen worden getrokken tussen vooroordelen over Joden voor de Tweede Wereldoorlog met de vooroordelen die er bestaan in onze huidige maatschappij.

Deze tentoonstelling van Kazerne Dossin in Mechelen verdient een website die de bezoeker voorbereid op wat Fake Images biedt, namelijk een ervaring die je eigen vooroordelen naar boven brengt. Motionmill ging de uitdaging aan om deze website te creëren.

Wat we voor Kazerne Dossin deden: Webdesign

Het ontmaskeren van stereotypen

Fake Images is opgebouwd rond de privéverzameling van Arthur Langerman, een man die een ouder heeft verloren in een concentratiekamp. In een poging om het onrecht van de jodenvervolging en de holocaust te begrijpen, verzamelde hij over meer dan 50 jaar een grote collectie aan propagandamateriaal, zoals posters, mappen en boeken.

Fake Images legt de link tussen deze items en de vooroordelen die er vandaag de dag over minderheden bestaan.

Hoe leg je op een website de basis voor een tentoonstelling die het doel heeft om stereotypen te ontmaskeren? Over die vraag dachten onze UX-specialist en onze webdesigner na alvorens aan de slag te gaan.

Het resultaat van het denkproces is een pagina-opbouw waarin beeld en woord elkaar versterken.

Fake Images

Een online vertaling van een visuele tentoonstelling

Kazerne Dossin wilde een strakke, hedendaagse website waarin de opbouw en het beeldmateriaal van de fysieke tentoonstelling centraal stond.

Het resultaat: een sobere stijl die de beelden maximaal tot hun recht laat komen. Er is een uitklapbaar menu om snel de gewenste informatie terug te vinden.

Fake Images

Hokjes in je hoofd

We bouwden een tijdlijn die een doorslag vormt van de fysieke tentoonstelling. Puur maatwerk waar we trots op zijn!

De hyperlinks maakten we geanimeerd, om dynamiek toe te voegen aan de website.

Maar bovenal staken we veel liefde en aandacht in de online quiz over stereotypen. Deze vertelt de websitebezoeker hoeveel hokjes hij in zijn hoofd heeft. Deze quiz is gekoppeld aan Mailchimp, zodat de quizresultaten bij de kandidaat komen. Na drie maanden krijgt de kandidaat automatisch een reminder om te zien of hij nog steeds in hokjes denkt.

Sterke branding

Als rode draad door het webdesign van Motionmill loopt de sterke branding die gecreëerd werd door communicatiebureau Karakters uit Gent.

De branding is clean en zonder onnodige fratsen. Het is, kort gezegd, een branding die de content van de site ruimte geeft om op de voorgrond te treden.

Een meertalige website

De website van Fake Images is beschikbaar gemaakt in het Nederlands, Frans en Engels. Dankzij WordPress en de vertaalmodule WPML kan Kazerne Dossin vlot vertaalde teksten toevoegen aan de verschillende versies van de website.

Bezoek Fake Images

Belangrijker dan wat wij voor Fake Images hebben gedaan, is wat Fake Images doet om stereotypen aan te kaarten en weg te werken. Daarom sporen we je van harte aan om de tentoonstelling te bezoeken.

fakeimages.be

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

DE KOFFIE STAAT KLAAR

Motionmill