Leestijd 16 minuten

MailChimp vs Sendinblue: welk mailingprogramma is beter?

E-mailmarketing zal ook in 2021 een van de meest doeltreffende en betaalbare manieren zijn om klanten te bereiken. Uit eigen ervaring weet ik dat e-mail (ondanks de populariteit van social media, SEO en SEA) gewaardeerd wordt door bedrijven én hun doelgroepen. De nieuwsbrieven die ik als marketeer verstuur namens mijn klanten hebben een openingspercentage van tussen de 20 en 55. Dat betekent dat 20 tot 55 procent van degenen die de boodschap ontvangen, ermee interageren. Dat is veel, geloof mij.

Campaign Monitor noemt zelfs een gemiddeld ROI van 4400%. Je verdient oftewel € 44 met elke euro die je uitgeeft!

Om het voor jou makkelijker te maken om een programma voor e-mailmarketing te kiezen, vergelijk ik vandaag voor jou twee van de grootste spelers op de markt.

We beantwoorden de veelgestelde vraag: wat is beter, Mailchimp of Sendinblue?

Vergelijking Mailchimp en Sendinblue e-mailmarketing

Sendinblue versus Mailchimp: de kosten

Natuurlijk wil je weten wat jouw e-mailmarketingprogramma gaat kosten. Je moet tenslotte je marketingbudget verdelen over meerdere posten, waaronder sociale media, je eigen website en SEA.
Het goede nieuws is dat zowel Mailchimp als Sendinblue verscheidene pakketten aanbieden, ieder met zijn eigen prijs. Er zijn zelfs gratis versies. Met andere woorden, je kunt je e-mailmarketingcampagne starten zonder een cent uit te geven.

Helaas hebben de gratis pakketten van zowel Sendinblue als Mailchimp hun beperkingen. Je krijgt lang niet zoveel functionaliteiten als bij de betaalde versies.

De kosten van Sendinblue

Het goede nieuws voor prijsbewuste bedrijven is dat zelfs de betaalde opties van Sendinblue relatief goedkoop zijn.

Prijzen en pakketten van Sendinblue e-mailmarketingsoftware

 

De prijzen beginnen bij € 19 per maand voor de Lite-optie en eindigen bij een offerte op maat voor Enterprise-pakketten.

Met het Premium-pakket voor € 49 per maand krijg je waarschijnlijk het meeste waar voor je geld, aangezien het toegang biedt tot zaken als Facebook-advertenties, landingspagina’s, chatfunctionaliteit, marketingautomatisering en toegang voor meerdere gebruikers. Je kunt ook je maandelijkse kosten aanpassen op basis van het aantal e-mails dat je denkt dat elke maand te gaat verzenden.

Belangrijk om te weten is dat je op zijn minst het Lite-pakket nodig hebt als je geen Sendinblue-logo aan het einde van je e-mailinhoud wilt hebben.

De prijzen van Mailchimp

Hoewel er nog steeds een gratis optie is, is Mailchimp niet zo goedkoop als vroeger.

Prijzen Mailchimp e-mailmarketingsoftware

Ondanks de recente prijsverhogingen van Mailchimp, is Mailchimps goedkoopste pakket nog steeds voordeliger dan het goedkoopste pakket van Sendinblue. Het Essentials-pakket begint bij € 8,58 per maand. Het indrukwekkende Standard-pakket kost € 12,88 per maand en geeft toegang tot zaken als automatisering, retargeting-advertenties, geavanceerde inzichten over je publiek en meer.

Als je de ruimste keuze aan functies wilt, moet je uiteraard upgraden naar Premium, wat een stuk duurder is. Dit pakket biedt echter toegang tot multivariate testen, wat voor sommige merken een vereiste is.

Oordeel

Beide bedrijven bieden een handige gratis versie voor beginners. De betaalde pakketten van Mailchimp zijn om te beginnen goedkoper, maar worden een stuk duurder wanneer je het Premium-niveau bereikt.

 

SendinBlue versus Mailchimp: e-mailsjablonen en bewerken

Een van de beste dingen aan het hebben van een automatiseringstool in jouw e-mailmarketingpakket, is dat het je bevrijdt van de noodzaak van het inhuren van een grafisch ontwerper en ontwikkelaar om aantrekkelijke en professioneel ogende e-mails voor je te maken.

Sjablonen en bewerken in Sendinblue

Sendinblue wordt geleverd met toegang tot meer dan 200 responsieve e-mailsjablonen, die vaak ook templates worden genoemd. (Responsief betekent overigens dat de e-mail meeschaalt met de grootte van het beeldscherm, wat garandeert dat de inhoud van de mail altijd goed te lezen is.) Hoewel ze niet allemaal zo verbluffend zijn als ze zouden kunnen zijn, is de kans groot dat je op zijn minst enkele sjablonen zal vinden die jou aanspreken.

E-mailsjablonen Sendinblue

Als je niet tevreden bent met de e-mailsjabloon, kan je het aanzicht en de indeling aanpassen met de e-mailbouwer. Die werkt volgens het principe van slepen en neerzetten. Het enige probleem is dat de e-mailbouwer van Sendinblue een beetje verouderd en eenvoudig is in vergelijking met sommige van zijn concurrenten. Je kunt niet veel doen als het gaat om het wijzigen van zaken als lettertypen en achtergronden.

Aan de positieve kant kun je in Sendinblue eenvoudig controleren hoe jouw e-mail eruitziet op mobiele apparaten, zodat je zeker weet dat ook mobiele gebruikers iet kunnen met jouw e-mail.

Sjablonen en bewerken in Mailchimp

Ook Mailchimp heeft een ongelooflijke reeks opties te bieden als het gaat om e-mailsjablonen. Er zijn zelfs meer sjablonen dan Sendinblue, hoewel ze niet allemaal bijzonder mooi zijn.

E-mailsjablonen van Mailchimp

Een van de dingen die Mailchimp zo geweldig maakt, is hoe makkelijk het is om jouw e-mail aan te passen aan jouw merk en huisstijl. Als je jouw e-mails wilt pimpen, hoef je alleen maar gebruik te maken van de drag-en-drop-functie, die veel meer opties biedt dan die van Sendinblue.

Terwijl je met je e-mailinhoud in de e-mailbouwer speelt, vind je de optie om afbeeldingen toe te voegen, jouw tekst aan te passen, call-to-actions te implementeren en meer. Je kunt zelfs links naar jouw social mediapagina’s of een video toevoegen als je dat wilt.

Zelfs als je niet veel ervaring hebt met het gebruik van e-maileditors, zal je weinig moeite hebben met het gebruik van Mailchimp. Alle onderdelen van de e-mail passen automatisch in elkaar, wat betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over het uitlijnen van verschillende elementen.

Het oordeel

Hoewel beide mailingprogramma’s worden geleverd met een reeks sjablonen en een drag-en-drop-editor, is Mailchimp op dit vlak de beste keuze. Mailchimp heeft om te beginnen meer sjablonen en ook een veel uitgebreidere bewerkingstool. Betekent dit dat je blindelings voor Mailchimp moet kiezen? Nee. Je moet nadenken over het aantal e-mails dat je moet verzenden en hoeveel extra functies je nodig hebt. Voordat er een eindoordeel geveld wordt, zullen we naar enkele andere belangrijk zaken kijken.

 

SendinBlue versus Mailchimp: autoresponders en automatisering

Als je eenmaal weet hoe je een aantal aantrekkelijke e-mails voor je merk op Mailchimp of SendinBlue kunt maken, kun je beginnen met het ontwikkelen van de geautomatiseerde procedures die die berichten naar je contacten sturen. Het goede nieuws is dat elk stuk software de mogelijkheid biedt om jouw e-mails relatief eenvoudig te automatiseren.

Autoresponders en automatisering in Sendinblue

Sendinblue draait helemaal om eenvoud als het gaat om het bouwen van autoresponders. Dat betekent dat het resultaat niet super is. Als je echter een beginner bent, zal je het misschien waarderen dat SendinBlue standaard wordt geleverd met zoveel vooraf gebouwde workflows om je op weg te helpen.

Workflow instellen Sendinblue

Je kan je e-mailcampagnes bouwen op basis van de doelen die je wilt bereiken. Als de e-mail die verstuurd moet worden een reactie is op de aankoop van een klant, klik je op de optie Product Purchase.

Er is ook de mogelijkheid om een ​​trackingscript toe te voegen, zodat je e-mails naar klanten kunt sturen op basis van wanneer ze specifieke pagina’s op jouw website bezoeken of wanneer ze op belangrijke knoppen klikken.

Het is allemaal heel eenvoudig te gebruiken, wat perfect is als je nog nooit eerder autorespondersoftware voor e-mail hebt gebruikt.

Autoresponders en automatisering in Mailchimp

Mailchimp wordt eveneens geleverd met een reeks opties om je autoresponders te bouwen op basis van aangeleverde sjablonen. Er zijn echter niet zo veel opties als bij Sendinblue.

In tegenstelling tot Sendinblue is het gebruiksgemak niet zo hoog wanneer je autoresponders bouwt met Mailchimp. De ervaring is minder soepel en naadloos. Je bent beperkt in het soort triggers dat je kunt gebruiken om geautomatiseerde berichten in te stellen, en je bewerkingsopties voor verkooptrechters zijn ook behoorlijk beperkt.

Wat je ook moet weten: de autoresponderfunctionaliteit van Mailchimp is alleen beschikbaar is als je kiest voor de duurdere pakketten. Dit betekent dat je geen toegang krijgt tot deze functionaliteit als je het gratis of goedkoopste pakket gebruikt.

Iets anders om in gedachten te houden wanneer je je keuze maakt, is dat de e-mailmarketingsoftware van zowel Mailchimp als Sendinblue tegen betaling van een extra bedrag ingesteld kunnen worden voor sms-campagnes en andere functies voor kanalen die geen e-mail zijn. Je moet nadenken over hoe makkelijk het is om geautomatiseerde campagnes te gebruiken die verschillende kanalen inzetten, waaronder social media, sms en e-mail.

Het oordeel

Sendinblue is misschien niet de meest fantastische geautomatiseerde campagnebouwer ter wereld, maar het is een stuk beter dan Mailchimp. Ik zou Sendinblue kiezen voor het ontwerpen van trigger-gebaseerde autoresponders en het tracken van de e-mails.

 

Sendinblue versus Mailchimp: segmentatie

Of je nu transactionele e-mails verstuurt of werkt aan de e-mailmarketingoplossing voor je blog- of lidmaatschapssite, het is belangrijk om te onthouden dat segmentering de sleutel tot succes is. Door ervoor te zorgen dat je de juiste berichten naar de juiste klanten stuurt, vergroot je je kans op conversies en verlaag je bovendien je bouncepercentage.

Gepersonaliseerde e-mails kunnen je klikfrequenties met maar liefst 14% verbeteren.

Segmentatie in Sendinblue

Behalve dat het programma helpt met segmentatie, zorgt Sendinblue er ook voor dat je altijd compliant bent met uw e-mailberichten. Je moet bevestigen dat je instemt met de CAN-SPAM-voorschriften voordat je een account opent.

Bovendien maakt Sendinblue het gemakkelijk om je e-mailmarketingcontacten bij te houden met bulkupdates via CSV-bestanden. Helaas kan je enkele problemen ondervinden bij het toewijzen van informatie aan elk contact, aangezien het toevoegen van attributen een voor een moet gebeuren. Dit is een rotklus als je een groot aantal contacten hebt.

Zodra je echter eindelijk al je contacten in je account hebt geladen, kan je jouw digitale marketingstrategie segmenteren op zaken als woonplaats, locatie en zelfs werk. Sendinblue biedt zelfs iets dat je normaal niet krijgt met Mailchimp en Mailchimp-alternatieven. Je krijgt namelijk toegang tot een aantal basisfuncties van CRM! Hier kom ik verderop op terug.

Segmentatie in Mailchimp

Als alternatief biedt Mailchimp ook een eenvoudig en effectief proces voor het segmenteren van je e-maillijst en het verbeteren van je e-mailmarketing.

Net als bij Sendinblue kan je in Mailchimp klantdetails inladen via CSV-bestanden, en je kan elk van jouw klanten definiëren met segmenten. Er zijn ook groepen beschikbaar om klanten te definiëren op basis van eerdere acties die ze via jouw organisatie hebben ondernomen.

Met Mailchimp kan je je segmenten ook met voorwaardelijke informatie ontwikkelen. Je kan bijvoorbeeld campagnes maken die mensen bereiken op basis van triggers die ze activeren wanneer ze op je site zoeken. Helaas is de geavanceerde segmentatie voor je contactlijsten en de opvolging van je campagnes beperkt tot de hogere prijspakketten.

Mailchimp staat ook niet toe om mensen uit meerdere groepen tegelijk te targeten. Dat komt omdat de lijsten van Mailchimp, in tegenstelling tot de oplossingen op andere e-mailmarketingplatforms, elkaar uitsluiten. Je kan geen contacten uit verschillende lijsten in dezelfde campagnes opnemen, wat de hele ervaring minder gebruiksvriendelijk maakt.

Als het gaat om het beheren van je e-maillijst en segmentatie, is de e-mailmarketingservice een stuk eenvoudiger met Sendinblue.

Het oordeel

Afhankelijk van wat je nodig hebt op segmentatiegebied, kies je voor Sendinblue of Mailchimp. Oordeel zelf welk programma bij je past op segmentatievlak.

 

Sendinblue versus Mailchimp: registratieformulieren

Als je je e-mailmarketing op gang wilt krijgen, heb je e-mailadressen nodig. Zoveel is logisch. Daarom moet je zoeken naar een manier waarop mensen zich op je e-commercewebsite kunnen aanmelden voor je e-maillijst. Aanmeldingsformulieren of registratieformulieren helpen daarbij. Gelukkig komen deze formulieren relatief vaak voor bij e-mailmarketingdiensten als Sendinblue en Mailchimp.

Registratieformulieren in Sendinblue

Je kan je abonnees toestaan ​​de lijsten te selecteren waarvoor ze zich willen aanmelden, wat uitstekend is om ervoor te zorgen dat je de juiste inhoud bij de juiste klanten krijgt. Bovendien is de formuliereneditor van Sendinblue ook gewoon erg leuk om te gebruiken.

Registratieformulieren in Mailchimp

Mailchimp kan het je een beetje moeilijk maken om aanmeldingsformulieren te creëren omdat het programma op de hoofdnavigatiepagina geen informatie verschaft over waar je heen moet om formulieren te maken. Tip: je moet de knop ‘Maken’ of ‘Create’ klikken.

Zodra je de oplossing voor het registratieformulier van Mailchimp heeft gevonden, kan je een pop-up, ingesloten formulier, landingspagina en andere opties maken. Het lastige proces maakt de hele ervaring een beetje vervelend voor mensen die snel aan de slag willen.

Het oordeel

Op vlak van registratieformulieren kan Mailchimp iets meer dan Sendinblue, maar dan moet je wel de omslachtige werkwijze voor lief nemen.

 

Sendinblue versus Mailchimp: CRM

CRM in Sendinblue

Sendinblue onderscheidt zich door een unieke CRM-oplossing aan te bieden binnen de e-mailmarketingsoftware die je krijgt. De CRM maakt het gemakkelijker om je contacten en lijsten te beheren. Je kan ook aanvullende informatie over je contacten bekijken op basis van de webpagina’s die contactpersonen hebben bezocht, enzovoort. Helaas is de oplossing van Sendinblue niet zo uitgebreid als sommige van de andere legitieme CMS-oplossingen die tegenwoordig beschikbaar zijn.

CRM in Mailchimp

Hoewel Mailchimp beweert dat je hun software als CRM-oplossing kan gebruiken in je digitale marketing- en verkoopstrategie, zijn de beschikbare functies voor de meeste bedrijven lang niet rijk genoeg. Je kan geen taken maken of contacten toewijzen aan bepaalde personen in je team.

Een voordeel van Mailchimp is de functie voor sociale profielen, waarmee je meer gerichte campagnes kan maken op basis van informatie op sociale media. Dat is dan ook alles wat je krijgt. Bovendien kost deze mogelijkheid extra geld bovenop je standaard Mailchimp-prijzen.

Mailchimp is echter redelijk goed in het verstrekken van e-commercegegevens als je e-mailaccount is verbonden met je webshop. Er zijn bovendien integraties beschikbaar met Salesforce en andere CRM-oplossingen.

Het oordeel

Sendinblue is naar mijn mening sterker op CRM-gebied dan zijn grote concurrent. Mailchimp heeft echter wel een streepje voor wanneer integratie met Salesforce en andere volwaardige CRM-programma’s gewenst is.

 

Sendinblue versus Mailchimp: ontwerp- en spamtesten

Wanneer je je e-mailmarketing- of sms-marketingcampagnes opzet, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je geen e-mails verstuurt waarop je publiek niet goed zal reageren. Daarom is het goed dat beide programma’s over desktop- en mobiele weergave beschikken, wat inhoudt dat je ziet hoe de campagne wordt weergegeven op een computerscherm of een gsm-scherm. Bovendien worden Sendinblue en Mailchimp geleverd met een reeks spam- en ontwerptestfuncties.

Ontwerp- en spamtesten in Sendinblue

Sendinblue brengt geen kosten in rekening voor de testfuncties. Helaas is er bij deze provider geen spamtestoptie beschikbaar. Het goede nieuws is dat Sendinblue aanvullende rapportage- en analysefuncties biedt die je helpen meer te leren over de prestaties van je campagnes.

Je kan bijvoorbeeld geolocatiegegevens, aangeklikte links, bounces, klikken, afmeldingen, openingen en meer bijhouden. Een nadeel is dat Sendinblue geen automatiseringsrapporten kan genereren. Dit wordt enigszins gecompenseerd door het feit dat je prestaties kan bijhouden via Google Analytics, dat met Sendinblue geïntegreerd kan worden.

Ontwerp- en spamtesten in Mailchimp

In veel opzichten lijkt Mailchimp op Sendinblue. Ook Mailchimp heeft geen spamtestfunctie. Wel biedt Mailchimp, net als zijn concurrent, aanvullende rapportage- en analysefuncties. Automatiseringsrapporten ontbreken eveneens in Mailchimp, maar het programma is (net als Sendinblue) te integreren met Google Analytics.

Waar Mailchimp in verschilt, is het aantal teste-mails dat je maandelijks kan versturen hoger is. Daar staat dan weer tegenover dat bij Mailchimp deze service niet (altijd) gratis is, wat bij Sendinblue wél het geval is. Je krijgt 25 preview-tokens die je elke maand kan gebruiken met de maandelijkse Mailchimp-abonnementen. Dit betekent dat je extra tokens moet kopen als ze opraken.

Het oordeel

De twee programma’s zijn min of meer gelijkwaardig op dit vlak.

 

Sendinblue versus Mailchimp: integraties

Wanneer je de beste e-mailsoftware voor jouw marketingcampagne kiest, moet je niet alleen uitzoeken hoeveel HTML en CSS je nodig hebt voor elke softwareoplossing, maar ook nadenken over de extra tools die je elke dag gebruikt. Als je WooCommerce, Google Analytics of Salesforce gebruikt, is het logisch om een ​​e-mailsysteem te hebben dat werkt met die applicaties.

Het is ook een goed idee om ervoor te zorgen dat je e-mailmarketingtools kunnen worden geïntegreerd met de door jou gekozen CMS-systemen, van WordPress tot Magento. Als je een landing page builder gebruikt in plaats van een volledige website, zorg er dan voor dat je e-mails rechtstreeks via je landingspagina’s kan verzamelen.

Integratie in Sendinblue

Zowel Sendinblue als Mailchimp weten dat de klanten van vandaag een e-mailmarketingsysteem willen dat goed werkt met de andere tools die ze gebruiken. Sendinblue heeft niet zo veel integratiemogelijkheden beschikbaar als zijn concurrent, maar je kan dit omzeilen met Zapier.

Integratie in Mailchimp

Gelukkig kan Mailchimp worden geïntegreerd met honderden tools, waardoor het gemakkelijker wordt om verbinding te maken met elke tool die je maar wilt, behalve Shopify.

Het oordeel

Mailchimp is de betere optie als het aankomt op integraties. Mocht je desondanks voor Sendinblue kiezen, dan kan Zapier iets voor jou zijn.

 

Sendinblue versus Mailchimp: A/B-testen en analyse

Om het meeste uit een e-mailmarketingcampagne te halen, moet je bereid zijn om je nieuwsbriefstrategie voortdurend te testen en te optimaliseren.

In de zeer concurrerende markt van vandaag is het niet genoeg om alleen een aantal autoresponders te ontwerpen en er het beste van te hopen. Je moet bijhouden hoe elke kop, onderwerpregel en call-to-action-knop presteert.

Het goede nieuws is dat zowel Sendinblue als Mailchimp helpen bij dit testproces, met behulp van A/B-tests en analyses.

A/B-testen en analyses in Sendinblue

Met Sendinblue kan je je e-mails en autoresponders op verschillende manieren testen, daarbij kijkend naar elk onderdeel: van e-mailinhoud tot het tijdstip waarop je je berichten verstuurt.

Sommige van de duurdere pakketten van Sendinblue bieden ook een machine learning-functionaliteit aan waarmee je automatisch de beste tijd kan vinden om een ​​bericht te verzenden naar elk van de abonnees op je mailinglijst.

A/B-testen met Sendinblue zijn niet alleen top, maar je krijgt ook een reeks e-mailrapportagetools ingebouwd in de software. Deze helpen je toegang te krijgen tot meer diepgaande inzichten in hoe je campagnes werken.

Op het tabblad ‘Mijn campagnes’ zie je een prestatierapport voor elk van jouw campagnes, met details over zaken als klikken, openen, afmelden en afleveringspercentages.

A/B-testen en analyses in Mailchimp

Vanuit een A/B-testperspectief biedt Mailchimp ook verschillende manieren om campagnes te testen. Binnen de goedkopere prijspakketten heb je slechts toegang tot een handvol split-testopties. In het premiumplan krijg je echter toegang tot maximaal acht split-testvarianten tegelijk.

Bovendien zal de analyse- en rapportagefunctie van Mailchimp helpen te beslissen waarop je je inspanningen moet richten.

Mailchimp geeft je toegang tot al je marketinggegevens op dezelfde plek. Dit omvat informatie over groei, betrokkenheid en inkomsten uit je sociale advertenties, e-mails en automatisering. Je kan ook je ROI-prestaties volgen met gedetailleerde omzetrapporten die inzicht geven in het volledig pad naar aankoop dat je klanten volgen.

Mailchimp heeft bovendien een eigen mobiele app, zodat je de prestaties van elke campagne in realtime kan volgen, zelfs als je onderweg bent.

Het oordeel

Mailchimp is geavanceerder dan Sendinblue als het gaat om A/B-testen en analyses. Daar staat tegenover dat je bij Mailchimp moet kiezen voor duurdere pakketten om de beste functies te kunnen gebruiken. Bovendien heeft Mailchimp niet de machine learning-mogelijkheden die Sendinblue kan bieden.

 

Sendinblue versus Mailchimp: gebruikerservaring

Zelfs de beste e-mailmarketingtools deugen niet als ze frustrerend zijn om te gebruiken.

Ontwikkelaars beginnen zich daarom steeds meer te richten op gebruiksvriendelijkheid bij het maken van e-mailmarketingtools. Hoe gemakkelijk is het bijvoorbeeld voor jou om door de gebruikersinterface te navigeren wanneer je je aanmeldt bij je e-mailmarketingaccount, en hoe intuïtief voelt de e-mailbouwer aan?

Gebruikerservaring van Sendinblue

De Sendinblue-ervaring is erg clean en duidelijk. Hoewel de homepage behoorlijk vol staat met informatie, lijkt deze niet rommelig en overweldigend. Er is voldoende witruimte om te voorkomen dat je in de war raakt.

Sendinblue is uitstekend voor beginners die niet al te veel complexiteit willen wanneer ze hun e-mailsoftware voor het eerst gebruiken. Op het homepage-dashboard kan je je contacten bekijken, ontdekken hoe je e-mails presteren en nog veel meer nuttige dingen doen.

Een ander groot voordeel van Sendinblue is hoe gemakkelijk het is om in bulk contacten aan je mailinglijst toe te voegen. Zodra je hebt bevestigd dat je voldoet aan de CAN-SPAM-wet, hoef je alleen maar een CSV-bestand te uploaden.

Zodra je al je contacten in je profiel hebt geladen, kan je ze segmenteren en gepersonaliseerde berichten naar verschillende groepen sturen.

Gebruikerservaring van Mailchimp

Mailchimp biedt eveneens een ontzagwekkende en ongecompliceerde e-mailmarketingervaring. Vanaf het moment dat je inlogt op de homepage, vind je alles wat je nodig hebt voor je op een rij, van de mogelijkheid om een ​​nieuwe sjabloon te maken tot essentieel contactbeheer.

Net als in Sendinblue is het in Mailchimp eenvoudig om je contactenlijst te beheren. Je kan in bulk contacten in aan je account toevoegen met behulp van een CSV-bestand. Vervolgens kan je je klanten scheiden met segmenten waardoor je meer gepersonaliseerde campagnes kan verzenden.

Mailchimp biedt tot slot de mogelijkheid om segmenten te ontwikkelen met behulp van voorwaardelijke relaties. Dit betekent dat je elke klant kan contacteren op basis van unieke factoren, zoals het feit of ze in het verleden op je campagnes hebben gereageerd of op bepaalde knoppen hebben geklikt.

Het oordeel

Hoewel zowel Mailchimp als Sendinblue eenvoudig te gebruiken zijn, is Sendinblue misschien iets intuïtiever voor beginners in de wereld van de e-mailmarketing. Sendinblue voelt gewoon heel naadloos en soepel aan. Nooit hoef je te worstelen om iets te vinden.

 

Sendinblue vs Mailchimp: klantenservice

Zelfs als je de beste e-mailmarketingtool op de markt kiest, bestaan er een kans dat je van tijd tot tijd wat hulp nodig hebt. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je provider goede klantenservice biedt.

Klantenservice van Sendinblue

Omdat Sendinblue zo gemakkelijk te gebruiken is, zou je meestal zonder ondersteuning je campagnes moeten kunnen maken. Als je om welke reden dan ook begeleiding nodig hebt, kan je beginnen met zoeken naar een antwoord in het Sendinblue-helpcentrum.

Hier vind je informatie die je kan helpen om je vragen te beantwoorden. Vanaf deze plek heb je bovendien toegang tot klantenondersteuning in de vorm van chat en e-mail. Als je upgradet naar het Enterprise-pakket krijgen jouw vragen bovendien prioriteit.

Sendinblue help center Klantenservice

Klantenservice van Mailchimp

Bij Mailchimp zijn de meeste ondersteuningsopties echter voorbehouden aan mensen die er extra voor willen betalen. Je moet upgraden naar het Premium-niveau als je méér hulp wenst dan alleen een online kennisbank. Als je die investering echter niet kan doen, rest je niets anders dan handleidingen van Mailchimp te lezen.

Mailchimp help center Klantenservice
Er is bij Mailchimp tot slot ook een optie om contact op te nemen met een brief als je vastloopt.

Het oordeel

Noch Mailchimp noch Sendinblue winnen prijzen met hun klantenservice. Tenzij je bereid bent meer te betalen, zijn je opties vrij beperkt.

 

Wat is beter: Sendinblue of Mailchimp?

Dus welke e-mailmarketingtool moet je kiezen? Sendinblue of Mailchimp?

Beide opties hebben hun sterke en zwakke punten die je moet overwegen. Hoewel Mailchimp een zeer uitgebreide e-mailmarketingtool is, is het beperkt als het gaat om zaken als een eenvoudige gebruikersinterface en degelijke A/B-tests in de goedkopere pakketten. Aan de andere kant is Sendinblue een heel eenvoudige tool voor beginners, maar het heeft niet de fantastische automatiseringsopties die je krijgt met Mailchimp.

Kies Sendinblue als je op zoek bent naar een royaal gratis abonnement, uitstekende rapportagemogelijkheden en onovertroffen gebruiksgemak. Kies daarentegen voor Mailchimp als je op zoek bent naar geavanceerde A/B-tests (en bereid bent daarvoor te betalen), uitstekende integraties en een indrukwekkende reeks automatiseringsopties.

Onthoud bovendien dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat je e-mailmarketingtool goed werkt met de software die je al gebruikt.

Er is geen one-size-fits-all-oplossing voor de ultieme e-mailmarketingtool, maar met de gratis proefversies die beschikbaar zijn voor zowel Mailchimp als Sendinblue, kan je altijd beide programma’s testen voordat je een keuze maakt.

Als online marketeer en storyteller beheer ik voor meerdere bedrijven hun e-mailmarketing. Voor het ene bedrijf kies ik Sendinblue, voor het andere Mailchimp. Iedere keer is er sprake van een doordachte afweging waarbij ik kijk naar de specifieke situatie van de onderneming. En dat is precies wat jij ook moet doen bij het maken van je keuze.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill