Leestijd 6 minuten

Website bouwen met een strak budget: 5 tips + 4 websites die laten zien dat het kan

Ga je een nieuwe onderneming starten, zit je met een verouderde website of ben je een gevestigd bedrijf dat in 2023 nog steeds zonder website draait? Als kmo goed gevonden worden op het internet is niet eenvoudig, maar het begint met een goede website. Wij kunnen je ermee helpen!

Maar ik hoor het je al denken: “een website laten bouwen bij een webbureau, wat gaat dat wel niet kosten?” We weten maar al te goed dat je als kmo waarschijnlijk een nieuwe website wilt bouwen met een strak budget. Ook dan kan je bij ons terecht. We geven alvast enkele tips mee en lichten 4 door Motionmill gebouwde websites uit die laten zien dat het kan.

Website bouwen met een strak budget Spaarvarken Motionmill webdesign Antwerpen

5 tips voor het bouwen van een website met een strak budget

Je hebt waarschijnlijk al gehoord dat een website laten bouwen door een webbureau duur kan zijn. Misschien overweeg je daarom om een “prefab” webdesign te gebruiken, maar maatwerk blijft natuurlijk de beste keuze. Geen nood! Het klopt dat een ambitieuze website tienduizenden euro’s kan kosten, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Wil je met ons samenwerken om een mooie website op maat te bouwen binnen een strak budget? Een budget van onder de 5000 euro bijvoorbeeld? Als we het slim aanpakken is dat zeker mogelijk. Ik deel alvast enkele tips waar je rekening mee kunt houden:

 

1. Communiceer je budget en doelstellingen

Het is belangrijk om je verwachtingen realistisch te beoordelen alvorens aan een project te beginnen. Bespreek je budgetvereisten en zorg ervoor dat je jouw doelstellingen voor de website duidelijk communiceert. Dit stelt ons in staat om oplossingen voor te stellen die binnen je budget passen. Bespreek je visie, wees open voor suggesties en durf feedback te geven op onze voorstellen, want bijsturen is eenvoudiger in de eerste fases van een project.

2. Zorg voor duidelijke afspraken over onderhoud en ondersteuning

Bespreek met je webbureau wat er na de oplevering gebeurt op vlak van onderhoud en ondersteuning. Zorg ervoor dat er heldere afspraken zijn over kosten, reactietijden en de aard van de support. Bij Motionmill bieden we ons uitgebreide WPorters supportpakket aan zodat je altijd gerust bent, maar we kunnen ook bekijken of er interessante alternatieven voor je zijn.

3. Gebruik bestaande elementen en content

Als je al inhoud, afbeeldingen of andere elementen hebt die gebruikt kunnen worden in je nieuwe webdesign, deel deze dan met ons. Dit zal de noodzaak verminderen om nieuwe elementen te maken of licenties voor stockfoto’s aan te schaffen. Met andere woorden, je zal zo kosten besparen! Als je met een slanker budget werkt, is het ook een goed idee om al op voorhand pagina’s voor te bereiden in een document. We bekijken dan of we hiermee aan de slag kunnen gaan. En ook wij kunnen bestaande code hergebruiken om het bouwen van je website te versnellen. Zo hebben we een heleboel webanimaties klaarstaan die voor leven zorgen zonder al te veel extra werk. Kijk dus eens rond op onze websites en geef aan wat ook jij interessant vindt!

4. Vraag naar training en documentatie

Het is een goed idee om een webbureau te vragen om training en documentatie te bieden. Hiermee bespaar je kosten op doorlopende ondersteuning, Dit stelt je in staat om zelf basiswijzigingen en updates uit te voeren, waardoor je afhankelijkheid van externe hulp verminderd. Goed nieuws: bij Motionmill krijg je standaard een training en geven we een uitgebreide handleiding mee.

5. Overweeg een gefaseerde aanpak

Als je budget beperkt is, overweeg dan om de ontwikkeling van de website in fasen uit te voeren. Hierdoor kunnen we prioriteit geven aan essentiële functies en content, terwijl je ruimte laat voor verdere uitbreiding op een later moment. Hoewel je momenteel een website wilt bouwen met een strak budget, is het belangrijk om te plannen voor toekomstige schaalbaarheid. Bespreek met je webbureau hoe gemakkelijk het is om functies of pagina’s toe te voegen, zodat je website kan groeien op basis van je nieuwe behoeften. Gelukkig zijn de WordPress-websites die we bouwen hier ideaal voor!

 

4 websites die laten zien dat je een site kunt bouwen met een strak budget

Door de bovenstaande tips in gedachten te houden en samen te werken met een flexibel webbureau zoals Motionmill, kun je al een mooie WordPress-website laten bouwen. Meer nog, we maken er een website van die voldoet aan je budget én je doelstellingen bereikt. Eerst zien en dan geloven? Geen probleem, we bouwen al meer dan 20 jaar straffe WordPress-websites dus we hebben voorbeelden genoeg! Ik zet een paar websites op een rijtje die met een bescheiden budget gebouwd werden:

 

1. Zee van Groen

zeevangroen.be - Website bouwen met een strak budget - Motionmill webdesign Antwerpen

Zee van Groen is een ervaren boomverzorger die op zoek was naar een website die niet alleen mooi oogt, maar ook supersnel laadt en zo milieuvriendelijker is. Maar als eenmanszaak was het voor deze groene klant belangrijk om dit te zo efficiënt mogelijk te realiseren. We bouwden een gloednieuwe website met een unieke look & feel, door slim om te gaan met herbruikbare designelementen. Bovendien is dit een goed voorbeeld van een website waarbij de klant zelf content en beelden kon aanleveren. En net zoals een boom kan deze website blijven groeien met een eenvoudig uitbreidbare inhoud!

 

2. Bobber

bobber-consultancy.be - Website bouwen met een strak budget - Motionmill webdesign Antwerpen

Als je de homepagina van Bobber opent, wordt je verwelkomd door een dynamische blikvanger. Je ziet het goed, we ontworpen een geanimeerde illustratie die de positieve visie van Bobber in 1 oogopslag communiceert. En toch heeft deze levendige website minder gekost dan veel soortgelijke webdesigns. Dit kon omdat we ook hier gebruik maakten van slimme bouwstenen: onze herbruikbare secties maken het bouwen van pagina’s snel en eenvoudig.

 

3. I-Improve

i-improve.be - Website bouwen met een strak budget - Motionmill webdesign Antwerpen

Deze dynamische kinepraktijk kon een al even dynamische website gebruiken. We optimaliseerden aangeleverde teksten en zochten bijpassende beelden door gebruik te maken van gratis stockfoto’s, wat het bouwen van de pagina’s goedkoper maakte. En als ervaren webdesigners wisten we hoe we voor een dynamische look & feel konden zorgen met eenvoudig te ontwikkelen designelementen.

 

4. De Geus 13

degeusdertien.be - Website bouwen met een strak budget - Motionmill webdesign Antwerpen

Wil je een website laten bouwen op basis van je eigen ontwerp? We zien het niet vaak, maar het kan altijd! Deze krachtige website voor de bekende fietsenwinkel in Antwerpen en Schoten werd gebouwd op basis van zo’n aangeleverd design. Als je zelf wat creatief aangelegd bent, is het misschien interessant om dit ook eens te proberen? Je kan bijvoorbeeld website mockups bouwen met Figma. Geraak je er niet helemaal uit? Ook als wij nog verder moeten designen kan jouw eerste aanzet waardevol zijn. Is designen niets voor jou? Dan mag je ons ook altijd voorbeelden sturen van websites die aansluiten bij je visie. Dat kan onze ontwerpfase behoorlijk versnellen!

 

Een website laten bouwen met een strak budget hoeft niet moeilijk te zijn

We merken vaak dat onze kleinere klanten in het begin wat twijfelden om met een webbureau in zee te gaan, maar samen zorgen we steeds voor een oplossing op maat. Zoals je ziet ben je niet de enige klant die met deze vraag bij ons komt aankloppen! Een website laten bouwen bij Motionmill begint trouwens altijd met een vrijblijvend gesprek, dus je kunt je tijd nemen om je voor te bereiden en om al je vragen te stellen.

Ik stel voor dat je eens rondsnuistert bij je conculega’s om een idee te krijgen van de soort website die je wilt laten bouwen. Start je project met voorbeelden van websites die je mooi vindt, teksten en beelden waar we al meteen mee aan de slag kunnen gaan en een duidelijk doel, en je zult merken dat we ook voor een beperkter budget een mooie website kunnen bouwen die helemaal wordt toegespitst op jouw bedrijf. Wij doen de rest. Veel succes ermee!

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill