Leestijd 1 minuten

Tweede lockdown: wat nu doen als bedrijf? Een bedrijfsstrategist geeft advies

Lieve ondernemers, marketeers en andere lezers,

Nu de tweede lockdown een feit is, krijgen communicatiebureaus (dus ook Motionmill uit Antwerpen) vaak de vraag:

'Wat moet mijn bedrijf doen?'

Mijn visie wat dat betreft is duidelijk.

Advies voor bedrijven tijdens lockdown

1. Communiceer

Het belangrijkste dat je nu moet doen is een (digitale) stap richting je klanten zetten. Vertel hen of jouw bedrijf nog steeds open is. Zeg hen of je nog steeds producten of diensten verkoopt. Zo ja, hoe kan men bestellen? Zet hierbij al je communicatiemiddelen in: je nieuwsbrief, je social media, je website.

Is jouw product of dienst niet lockdownbestendig?

 

2. Zoek naar alternatieve inkomstenbronnen

Die bestaan vrijwel altijd. Durf buiten de kaders te denken. Een Business Brainstorm kan helpen.

Het slechtste dat je nu kan doen, is als bedrijf de kop in het zand steken. Jezelf passief verschuilen tot de crisis voorbij is, zorgt gegarandeerd voor vervreemding van klanten.

De bedrijven die nu sterk staan, zijn de bedrijven die tijdens de vorige lockdown naar oplossingen hebben gezocht — alleen of met externe hulp.

En dat brengt ons bij mijn derde en laatste punt.

 

3. Durf hulp te vragen

Vraag vrienden, klanten en buren wat zij zouden doen als ze in jouw schoenen stonden. Een frisse blik kan wonderen doen. Heb ook de moed om aan te kloppen bij een communicatiebureau. Hun expertise op vlak van communicatie gecombineerd met jouw kennis van je doelgroep kan wonderen verrichten.

Ook ons team is er voor jou.

Maak je je zorgen dat onze hulp veel geld kost? In deze bittere tijden reken ik echt niet ieder uur aan. Bel mij gewoon, dat is altijd gratis. Van ondernemer tot ondernemer zeg ik je dit: ik wil met heel mijn hart dat jij deze lockdown doorstaat.

Mijn belofte om jouw bedrijf te steunen geldt ook nu. Juist nu.

 

Leestips om de lockdown te doorstaan

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill