Leestijd 2 minuten

Deze bedrijven zetten Instagram Reels op een toffe manier in

Een paar jaren geleden schreef ik een blog over Reels toen ze het nieuwste social medium waren. Ondertussen bestaat er ook competitie zoals TikTok, maar die eerste ijverige experimenten van bedrijven en influencers met Instagram Reels zijn nog altijd interessant. TikTok is niet zo eenvoudig om mee te marketen in België (misschien moeten we daar ook eens over bloggen?), terwijl Reels een minstens even interessant kanaal is om in te zetten voor online marketing omdat het zeer laagdrempelig is.

De filmpjes zijn eenvoudig zelf te maken. Je hoeft geen professionele camera te hebben, locaties te huren of ingewikkelde videobewerking toe te passen. Het mag gewoon spontaan zijn. Dit maakt de content een stuk persoonlijker en zo voelt het minder als pure reclame. Gebruikers zullen de content eerder zien als entertainment dan als commerciële boodschappen.

In ieder geval, dit waren mijn favoriete Reels uit het experimentele eerste jaar van het platform:

Instagram Reels inzetten als bedrijf kan op twee verschillende manieren:

  • Zelf Reels plaatsen op het Instagramprofiel van jouw bedrijf;
  • Influencers content laten plaatsen over jouw product op hun eigen Instagramprofiel.

Om dit beter te illustreren heb ik enkele voorbeelden gezocht van bedrijven die Reels al op een toffe manier inzetten. Soms zonder en soms met de hulp van een influencer. Treed jij in hun voetsporen?

 

Bedrijven die zelf content plaatsen

Eerst de bedrijven die het op Reels hoofdzakelijk zonder influencers doen.

 

Netflix

Netflix plaatst regelmatig leuke Reels met herkenbare of grappige fragmenten uit hun populaire series. Gebruikers houden van grappige content. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze Reels een ongelofelijk groot bereik hebben. De Reel van de screenshot hieronder is zelfs meer dan 4,1 miljoen keer bekeken.

 

Instagram Reels voor bedrijven

 

Asos

Asos is een bekende Britse webshop voor kleding. Vanaf de lancering van Instagram Reels zijn zij meteen mee op de kar gesprongen. Momenteel hebben ze al een overvloed aan opvallende Reels op hun profiel staan. Ze laten influencers filmpjes maken waarin ze nieuwe collecties of nieuwe producten op een originele manier laten zien. Deze filmpjes plaatst Asos dan op hun eigen profiel. De meeste van die video’s hebben meer dan 600.000 views. De Reels zijn dus ideaal om buitengewoon veel mensen tegelijk te bereiken.

 

Instagram Reels voor bedrijven - Asos

 

Sephora

De Franse make-upketen Sephora heeft ook geëxperimenteerd met Instagram Reels. Hun laatste Reel was er een waarin ze een nieuwe oogschaduwpalette in detail lieten zien. De Reel is meer dan 2,2 miljoen keer bekeken. Als je weet dat de video’s die Sephora op YouTube plaatst nog niet eens een kwart halen van deze views, dan weet je hoe enorm het bereik van Instagram Reels is.

 

Instagram Reels voor bedrijven - Sephora

 

Burger King

Ook voor fastfoodketens en restaurants is Reels een toffe manier om content te delen. Helaas kan je nog geen geur of smaak delen via smartphone, maar gelukkig kunnen beelden je ook laten watertanden. Burger King deelt regelmatig grappige en smakelijke video’s via Instagram Reels waarvan je enorm veel zin krijgt in een lekkere burger. Burger King maakt niet enkel video’s van de burgers, maar deelt bijvoorbeeld ook toffe challenges.

 

Instagram Reels voor bedrijven - Burger King

 

 

Samenwerkingen met influencers

Wanneer bedrijven nieuwe mensen willen bereiken, dan is het een slim idee om influencers in te zetten. Content die je op jouw eigen kanaal plaatst, wordt voornamelijk getoond aan je eigen volgers. Door het gebruik van influencers kan je een pak meer interessante personen bereiken. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste influencer inschakelt voor jouw bedrijf. Lees ook het artikel Wat is influencer marketing en hoe kan jouw bedrijf ervan profiteren?

 

Lisaandlena

Dat influencer marketing booming business is, weten we al een tijdje. Dat het ook via Instagram Reels kan, dat is nieuw. De bekende kledingwebshop Nakd ging onlangs een samenwerking aan met het influencerduo @lisaandlena. Het duo maakte originele Reels waarin ze de nieuwe kleding- en schoenencollectie van Nakd tonen. De outfits tonen op bewegend beeld natuurlijk een stuk leuker dan op op een gewone foto. In zo’n video kan je ook beter laten zien hoe de outfits bijvoorbeeld best gecombineerd worden.

 

Instagram Reels voor bedrijven - Lisa and Lena

 

Colormecourtney

Ook wereldbekende merken zoals Nike maken deel uit van de Reels-hype. Ze stelden hun nieuwe mix & match-collectie voor via Reels in samenwerking met @colormecourtney. Courtney maakte een populaire video waarin ze alle mix & match-mogelijkheden van de collectie op een originele manier liet zien. Wij zijn alvast fan van deze aanpak!

 

Instagram Reels voor bedrijven - Colourmecourtney

 

Selena Gomez

Selena Gomez is vooral bekend als zangeres en actrice. Hierdoor heeft ze enorm veel volgers op Instagram en dit maakt haar toch ook wel een echte influencer. Recent had ze een samenwerking met het Amerikaanse ijsmerk Serendipity. Samen met Selena Gomez hebben ze een nieuwe smaak gelanceerd. Om deze in de kijker te zetten, maakte Selena een Reel waarin ze een ijscoupe maakte met de nieuwe smaak. Wanneer je de video bekijkt, lijkt het alsof je een toffe kookvideo kijkt in plaats van een reclameboodschap. En dat is natuurlijk wat de adverteerders willen bereiken.

 

Instagram Reels voor bedrijven - Selena Gomez

 

Wat je wel moet onthouden, is dat Reels geen wondermiddel is. Ga eerst na of de doelgroep die je wilt bereiken wel actief is op Instagram. Anders heeft het natuurlijk geen zin om tijd en moeite in zulke filmpjes te steken. Bevindt jouw doelgroep zich wel volop op Instagram, dan raden we je zeker en vast aan om dit eens uit te proberen.

Zo zie je maar, via Instagram Reels kan je producten op een toffe en originele manier in de kijker zetten. Bewegende content is altijd een stuk aantrekkelijker dan een gewone foto. Via video is storytelling een stuk interessanter. Ben jij benieuwd geworden naar Instagram Reels en wil je dit zelf inzetten voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op! Wij denken graag met je mee.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill