Had jij al gehoord van Instagram Reels? Ik ook niet!

Heb jij al gehoord van Instagram Reels? Nee? Niet erg, ik tot zojuist ook niet.

Instagram lanceerde deze nieuwe dienst pas zeer recent. En dat gebeurde niet toevallig. Instagram Reels is opgezet om een grote concurrent voor de überpopulaire app TikTok te worden – en net nu ligt TikTok onder vuur. Goede timing van Instagram!

Ik vertel je vandaag hoe Instagram Reels werkt en hoe jij deze feature kan inpassen in de marketingstrategie van jouw bedrijf.

Instagram Reels vs TikTok

TikTok ligt, zoals gezegd, onder vuur. Er zijn verschillende gevallen bekend van pesten via TikTok. Ook wordt deze app misschien verboden in Amerika om privacyredenen. Het schijnt dat de VS er niet happig op is om privégegevens van miljoenen Amerikaanse jongeren over te dragen aan China…

Want TikTok is in handen van het Chinese bedrijf ByteDance. Dit is vooral voor de Amerikanen een groot probleem. President Trump vertrouwt het zaakje niet helemaal en is bang dat China via TikTok gaat spioneren. De Chinese overheid heeft namelijk de bevoegdheid om verschillende bedrijfsgegevens op te vragen. Dit bevat ook data van de gebruikers van de app. Daarom zijn ze op zoek naar een overnemer voor TikTok. Microsoft is hiervoor een kandidaat. Gebeurt dit niet, dan wil Trump de app verbieden. Hierin zag Instagram een grote opportuniteit en voilà, Instagram Reels werd geboren.

 

 

Hoe werkt Instagram Reels?

Deze feature maakt deel uit van de Instagram-app. Je hoeft dus geen nieuwe app te downloaden op je telefoon of tablet. Je kan met Instagram Reels korte creatieve video’s maken van maximum vijftien seconden. Daarna kan je de video’s delen met jouw volgers of de hele community.

Zo’n Reel maken is heel eenvoudig via de camerafunctie van Instagram. Klik linksboven op het plusje (waar je normaal gezien een nieuw verhaal toevoegt) en selecteer dan onderaan Reels. Nu ben je klaar om jouw eerste Reel te maken.

Om de video’s op te leuken, hebben de makers enkele toffe features voorzien.

Audio

Je kan eenvoudig een liedje uit de Instagram-muziekbibliotheek selecteren. Ook kan je jouw eigen audio gebruiken. Wanneer je een Reel maakt met jouw eigen audio én je een publiek account hebt, zullen mensen deze audio ook in hun eigen Reels kunnen gebruiken.

AR-effecten

AR-effecten zijn effecten die je kan gebruiken om je foto’s of video’s op te fleuren. Je kan bijvoorbeeld een make-upeffect gebruiken waardoor het lijkt dat je geschminkt bent of je kan jezelf veranderen in een dier. Wanneer je een Reel maakt, kan je deze effecten ook gebruiken. Kies eenvoudig jouw favoriet uit de effectengalerij.

Timer & Countdown

Je kan eenvoudig een timer instellen zodat je handsfree video’s kan maken. Wanneer je op ‘record’ klikt, zie je een 3-2-1 countdown. Ook kan je op voorhand selecteren hoe lang jouw video zal duren.

Align

Deze feature zorgt ervoor dat de verschillende clips die je opneemt naadloos aan elkaar worden geplakt. Zo kan je eenvoudig een kledingwissel invoegen of verschillende scènes aan elkaar zetten.

Speed

Met de snelheidsfeature kan je jouw video of bepaalde fragmenten versnellen of vertragen. Zo kan je ervoor zorgen dat jouw clip mooi op de maat van de muziek gelijk loopt.

Na het maken en bewerken van jouw video, kan je deze met de wereld delen. Je hebt de keuze om deze via je feed, stories of op de explorepagina te delen. De explorepagina is een pagina waarop het algoritme jouw filmpjes laat zien die bij jou passen.

 

Lees ook: Hoe overmeester je het Instagram-algoritme?

 

Kan ik adverteren op Instagram Reels?

Adverteren op Instagram Reels is helaas nog niet mogelijk, maar we hebben een sterk vermoeden dat dit er snel aankomt. Een bedrijf als Instagram zal echt de kans niet laten liggen om miljoenen advertentiedollars te vergaren. Nog eventjes geduld hebben dus.

Kan je toch niet wachten en wil je Reels al op een andere manier inzetten, kan dat ook via influencermarketing. We hebben al verschillende influencers gespot die met Reels aan het experimenteren zijn.

Wanneer jouw merk zich op een jonge doelgroep richt, is het ook een idee om zelf filmpjes in Reels te maken. Zeker als je al een Instagram-account hebt met een groep trouwe volgers, is het een kleine stap om de filmpjes van Reels aan jouw contentproductie toe te voegen.

 

 

‘Ik zie Reels niet staan in mijn Instagram-app’

Dat kan, geen paniek. De functie is helaas nog niet bij alle gebruikers beschikbaar, maar hier komt zeker en vast snel verandering in. De app even updaten naar de laatste versie kan ook al helpen.

Meer leren over Instagram Reels? Lees: Deze bedrijven zetten Instagram Reels al op een toffe manier in.

Wil jij ontdekken hoe jij Instagram Reels kan inzetten voor jouw bedrijf? Contacteer ons. Wij helpen je graag op weg!

Gratis wijzer worden

Wil je vaker kwaliteitsartikelen zoals dit lezen? En dat helemaal gratis? Wij delen onze kennis met je. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Motionmill