Leestijd minuten

5 onmisbare blogs die je als (toekomstige) webshop-eigenaar gelezen moet hebben

Ben je van plan om een webshop te laten maken voor jouw ambitieuze onderneming? Dan is dit artikel een must-read.

webshop-vb2

Als webshopbouwer in Antwerpen kan ik mijn e-commerce-klanten in drie groepen verdelen:

Groep 1: de newbies
Zo noem ik de ondernemers die compleet nieuw zijn met e-commerce. Zij moeten van A tot Z begeleid worden:

  • Hoe kies je het juiste platform: wordt het Shopify, Woocommerce of iets anders?;
  • Hoe zit het met de betaalmethodes: welke kies je en via welke payment gateway laten we de transacties verlopen?;
  • Met welke systemen moet je webshop geïntegreerd worden: is er een ERP, een CRM, een API?

En zo zijn er nog tientallen dingen die ik met een newbie bespreek voordat ik van start ga met het bouwen van de webshop.

Groep 2: de rookies
Dit zijn de dames en heren die al een bescheiden webshop hebben. Deze draagt echter slechts beperkt bij aan de omzet. Hun inkomsten komen nog steeds vooral uit hun fysieke winkel.

De rookies geloven echter in de potentie van e-commerce en willen hun online aanwezigheid versterken. Hoe weten ze meestal niet, maar dat is niet erg. Daarvoor zijn mijn collega’s en ik er. Ook voor de rookies nemen wij onze adviserende rol serieus.

Groep 3: de veteranen

De veteranen zijn ondernemers die het merendeel van (of zelfs al) hun omzet uit online verkoop halen. Ze kennen hun webshop van binnen en van buiten en zijn constant op zoek naar manieren om hun digitale winkel mooier, gebruiksvriendelijker en winstgevender te maken.

De veteranen denken soms dat ze geen hulp meer nodig hebben, maar niets is minder waar. Omdat een veteraan zijn aandacht vooral in zijn shop steekt, kan hij of zij onmogelijk alle ontwikkelingen op online gebied volgen. Ik als websitebouwer kan dat daarentegen wél.

Om zijn voorsprong te behouden op zijn concurrenten stapt ook de veteraan daarom regelmatig binnen in mijn kantoortje.

Wat hebben deze drie groepen overeenkomstig behalve het feit dat ze hun producten of diensten online aan de man willen brengen? Simpel: ze hebben allemaal een behoefte aan praktische kennis over e-commerce.

Toevallig (nee goed, het is absoluut niet toevallig) hebben mijn collega’s en ik enkele nuttige artikelen geschreven voor de Belgische webshop-eigenaar (of toekomstige webshop-eigenaar).

Ik geef je een overzicht van de 5 meest onmisbare blogs over e-commerce. Per blog geef ik een samenvatting en een link naar de blog.

Newbiesrookies en veteranen, dit is jullie moment om iets nieuws te leren!

 

Webshop laten maken in Antwerpen

 

1. Webshop laten maken: 29 essentiële aspecten om over na te denken [CHECKLIST]

Link naar het artikel | Auteur: Mark Tollenaere | Leestijd: 7 minuten

Ik ben jaloers op mijn baas omdat hij op het idee was gekomen voor dit artikel, en niet ik. Ik roep het van de daken: de checklist die Mark heeft gemaakt is een van de meest perfecte tools voor webshop-eigenaars en webshop-aspiranten die ik ooit heb gezien.

Middels een interactieve aanklikbare lijst spoort Mark je aan om na te denken over de 29 meest essentiële aspecten van een webshop. Bonus: de ingebouwde functie om snel een offerte voor een webshop te ontvangen!

Lees de volledige blog: Webshop laten maken: 29 essentiële aspecten om over na te denken [CHECKLIST]

 

2. Vergelijking van online betaalsystemen voor WooCommerce

Link naar het artikel | Auteur: Dirk Verbeeck | Leesduur: 12 minuten

motionmill-download-ecommerce-payment-gateways copy

Ik geef toe: payment gateways zijn niet het meest sexy onderwerp. Wanneer je brainstormt over webshops is het plezieriger om jezelf te verliezen in de vormgeving. Het online betaalsysteem is desondanks van extreem belang voor je online winkel. Zonder adequaat betaalsysteem worden je transacties niet correct afgehandeld. Het gevolg: ontevreden klanten en een verlies draaiende ondernemer (jij dus!).

In deze gratis PDF-download worden de belangrijkste payment gateways vergeleken: Multisafepay, Paypal, Mollie, enzovoort.

Lees de volledige blog: Vergelijking online betaalsystemen voor WooCommerce

 

Tips voor een goede website

 

3. 10 adviezen van een webshopbouwer voor een sterke webshop

Link naar het artikel | Auteur: Hannelore Hauquier (c’est moi!) | Leestijd: 10 minuten

Hoe krijg je bezoekers naar je website, en hoe zorg je ervoor dat ze jouw webshop appreciëren? Ik verzamelde tien adviezen – waaronder enkele die je zeker doen verbazen. Wist je bijvoorbeeld dat een sympathieke ‘over ons’-pagina ervoor kan zorgen dat je meer verkoopt?

En wist je dat er programma’s bestaan waarmee je heat maps maakt die jou tonen welke delen van je pagina’s veel bekeken worden en welke niet? Dit is info die je kan gebruiken om je conversie te verhogen.

Lees de volledige blog: 10 adviezen van een webshopbouwer voor een sterke webshop

 

E-commerce-tips

 

4. E-commerce-technieken die doen verkopen: 19 waardevolle tips

Link naar het artikel | Auteur: Mark Tollenaere | Leestijd: 9 minuten

Zoals Mark schrijft aan het begin van zijn artikel:

De euro’s rollen niet zomaar je portemonnee in.

Ook hij stelde een lijst waardevolle tips op, maar vooral met een psychologische insteek. Hij gaat onder andere in op het concept van social priming. Online ondernemen is de psyche van de consument kennen!

Lees de volledige blog: E-commerce-technieken die doen verkopen: 19 waardevolle tips

 

Omnichannel webdesign

 

5. E-commerce voor pro’s: een omnichannel-aanpak voor jouw zaak

Link naar het artikel | Auteur: Vincent Alblas | Leestijd: 7 minuten

Dit is er sowieso één voor de veteranen, maar ook newbies en rookies kunnen van deze blog iets opsteken. In dit artikel doet mijn collega Vincent het idee achter een omnichannel-aanpak uit de doeken. Omnichannel betekent dat je als klant via ieder kanaal dezelfde merk-, winkel-, en service-ervaring beleeft. Klinkt vanzelfsprekend? De meeste ondernemers passen het nochtans niet toe. Er komt namelijk meer denkwerk en een grotere investering bij kijken dan je zou denken.

Lees de volledige blog: E-commerce voor pro’s: een omnichannel-aanpak voor jouw zaak

 

Kriebelt het al?

Kriebelt het bij jou om met e-commerce aan de slag te gaan? Of heb je al een webshop en wil je simpelweg de potentie ervan beter benutten? In welke fase van het online ondernemerschap je je ook bevindt, je mag altijd vrijblijvend mijn advies inwinnen. Bel of mail mij.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill