Starterslabo

Een website die ondernemersdromen waarmaakt

Starterslabo is een organisatie met een passie voor ondernemen. Hun visie is duidelijk: het stimuleren van ondernemerschap en de mensen de kans geven hun ondernemersdroom waarmaken. Hun missie? Zelfstandigen en startende ondernemers helpen door middel van coaching, training en persoonlijke ontwikkeling.

Onze missie was om hun woorden te communiceren naar de buitenwereld met een website. Een website die past bij hun bedrijfsfilosofie en -stijl. En dit hebben we gedaan.

motionmill - wireframing

Functionele analyse & Wireframing

Ieder project dat wij aangaan begint met denkwerk. Een gesprek houden met de klant is daarom de eerste stap. We moeten nagaan wat de wensen zijn van de klant en hoe we die wensen gaan waarmaken.

Starterslabo stelde de volgende eisen:

  • De site moet een blog hebben. (Leerzaam voor de bezoeker en goed voor je SEO.)
  • In een portfolio moeten ondernemers getoond worden die al door Starterslabo op weg zijn geholpen.
  • Er moeten volop mogelijkheden tot contact opnemen zijn. Goede call-to-actions en heldere contactformulieren zijn daarom een must.

Wanneer we eenmaal een gedetailleerd idee van de verwachtingen hebben, beginnen we met het maken van de wireframes. Een wireframe is een digitale schets van een website die grof de indeling en functionaliteiten van een site weergeeft.

 

Design

Na goedkeuring van de wireframes door de klant komt het grafisch ontwerp. Dankzij het gesprek met de klant weten we de voorkeuren van de klant op vormgevingsgebied. Hiermee houden we rekening,

In de designfase werden de wireframes verrijkt met vormen, kleuren en lettertypes. De geboorte van de nieuwe huisstijl was een feit.

Technische omzetting

De technische omzetting is het bouwen van de website zelf. Wij begonnen aan de bouw nadat Starterslabo het ontwerp van de website had goedgekeurd.

Ons doel is om klanten zoveel mogelijk zelfstandig te maken. Wanneer Starterslabo later een nieuwe klant aan het portfolio wil toevoegen, moeten ze dat zelf kunnen doen.

Starterslabo beschikt nu over een WordPress-website die van al deze voordelen gebruik maakt.

Een WordPress-website laten maken is om meerdere redenen een goed idee:

  • Het is een zeer gebruiksvriendelijk content management systeem (CMS). Daardoor kan je zelf makkelijk teksten en afbeeldingen aanpassen.
  • Omdat WordPress open-source is, is er altijd wel een webbureau dat jou in de toekomst kan helpen. Mocht je om wat voor reden dan ook niet meer met Motionmill willen samenwerken (gebeurt niet, maar toch), dan kan een ander online bureau jouw site gewoon overnemen.
  • WordPress is gratis. Alleen voor bepaalde plug-ins betaal je.

‘De website van Starterslabo was een omvangrijk project, maar dankzij de toffe samenwerking met hun team is het verrassend snel opgeleverd. Heel fijn!’

Jennifer Schleber
Creatief directeur / partner

‘Ontdek de chemie van ondernemen’

Met die woorden opent de homepage. Wil je ervaren hoe Starterslabo dat doet? Neem een kijkje.

 

starterslabo.be

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

De koffie staat klaar

Motionmill