Starterslabo

Een onderneming die ondernemersdromen waarmaakt

 

Starterslabo is een organisatie met een passie voor ondernemen. Hun visie is duidelijk: het stimuleren van ondernemerschap en de mensen de kans geven hun ondernemersdroom waarmaken. Hun missie? Zelfstandigen en startende ondernemers helpen door middel van coaching, training en persoonlijke ontwikkeling.

Onze missie was om hun woorden te communiceren naar de buitenwereld met een website. Een website die past bij hun bedrijfsfilosofie en -stijl. En dit hebben we gedaan.

Dit is wat we voor Starterslabo deden:

webdesign storytelling Branding Online Marketing

functionele analyse

Ieder project dat wij aangaan begint met denkwerk. Een gesprek houden met de klant is daarom de eerste stap. We moeten nagaan wat de wensen zijn van de klant en hoe we die wensen gaan waarmaken. Ook moeten we de klant soms intomen: niet iedere wens die een klant heeft is technisch mogelijk. Of haalbaar met het gestelde budget. (Daarvan was bij Starterslabo overigens geen sprake; zij waren zeer redelijk in hun verwachtingen.)

Starterslabo stelde de volgende eisen:

  • De site moet een blog hebben. (Leerzaam voor de bezoeker en goed voor je SEO.)
  • In een portfolio moeten ondernemers getoond worden die al door Starterslabo op weg zijn geholpen.
  • Er moeten volop mogelijkheden tot contact opnemen zijn. Goede call-to-actions en heldere contactformulieren zijn daarom een must.

Daaraan vulden wij zelf het volgende toe:

  • Wanneer informatie overgedragen kan worden in video, foto’s of infographics (in plaats van tekst) moet dat gedaan worden. Starterslabo heeft veel informatie te communiceren. Bezoekers vinden het prettig als ze niet al die info lezend tot zich hoeven te nemen.

Ook bespraken we met Starterlabo welke onderdelen van het proces zij zelf wilden uitvoeren. Daarin waren zij duidelijk: Motionmill ontwerpt en bouwt de website, maar Starterslabo zal hem vullen met teksten en foto’s.

Wireframing

Wanneer we eenmaal een gedetailleerd idee van de verwachtingen hebben, beginnen we met het maken van de wireframes. Een wireframe is een digitale schets van een website die grof de indeling en functionaliteiten van een site weergeeft.

wireframe starterslabo

 

Design

Na goedkeuring van de wireframes door de klant komt het grafisch ontwerp. Dankzij het gesprek met de klant weten we de voorkeuren van de klant op vormgevingsgebied. Hiermee houden we rekening, al heeft onze eigen kennis over design een veto. (Wanneer Starterslabo had gevraagd om een fluorroze site met Comic Sans als lettertype hadden wij vriendelijk gezegd: ‘Dat gaat niet gebeuren. Dat is niet goed voor datgene wat jullie met de site willen bereiken.’

In de designfase werden de wireframes verrijkt met vormen, kleuren en lettertypes. De geboorte van de nieuwe huisstijl was een feit. (Ja, ook wij hebben een traantje weggepinkt.)

Technische omzetting

De technische omzetting is het bouwen van de website zelf. Wij begonnen aan de bouw nadat Starterslabo het ontwerp van de website had goedgekeurd.

Ons doel is om klanten zoveel mogelijk zelfstandig te maken. Wanneer Starterslabo later een nieuwe klant aan het portfolio wil toevoegen, moeten ze dat zelf kunnen doen. Wij bouwen onze websites daarom in WordPress. Een WordPress-website laten maken is om meerdere redenen een goed idee:

  • Het is een zeer gebruiksvriendelijk content management systeem (CMS). Daardoor kan je zelf makkelijk teksten en afbeeldingen aanpassen.
  • Omdat WordPress open-source is, is er altijd wel een webbureau dat jou in de toekomst kan helpen. Mocht je om wat voor reden dan ook niet meer met Motionmill willen samenwerken (gebeurt niet, maar toch), dan kan een ander online bureau jouw site gewoon overnemen.
  • WordPress is gratis. Alleen voor bepaalde plug-ins betaal je.

Starterslabo beschikt nu over een WordPress-site die van al deze voordelen gebruik maakt!

 

Training

Nadat een website online was gezet, lichtten we Starterslabo in over alle ins en outs. Starterslabo wil dat de site altijd de juiste informatie bevat. Ze moeten de site up-to-date houden. Tijdens de training toonden we Starterslabo hoe zij dit kunnen doen.

 

Metingen

Meten is weten. Starterslabo wil het gedrag van hun bezoekers analyseren. Wij hebben hierbij geholpen door een account in te stellen van Google Analytics. Bovendien hebben we met Starterslabo afgesproken dat we hen regelmatig een samenvatting doorsturen van de bezoekersontwikkelingen.

We volgen onder andere op hoe lang er wordt gekeken naar hun homepagevideo en hoeveel mensen er klikken op hun telefoonnummer en e-mailadres.

Dit soort info verschaft inzichten. Wanneer veel mensen de homepagevideo aanklikken maar geen contact opnemen, weet je dat je de inhoud van je video moet aanpassen. Wanneer een groot aantal bezoekers op de contactpagina komen maar geen contact opnemen, weet je dat de contactopties beter kunnen.

Dankzij maandelijks analyseren en optimaliseren zal Starterslabo erin slagen om hun visie te behalen en hun missie uit te voeren.

‘Ontdek de chemie van ondernemen’

Met die woorden opent de homepage.

Wil je ervaren hoe Starterslabo dat doet? Neem een kijkje.

STARTERSLABO.BE

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill