Leestijd minuten

Wij doen het liefst zo min mogelijk en daarom leveren we beter werk

Wij zijn een ongewone websitebouwer uit Antwerpen. We maken betere websites door minder te doen. Voilà, ik heb het gezegd. Laat deze woorden tot je doordringen. Begin je te bevroeden dat wij op onze vrije tijd gesteld zijn? Dat wij minder werk doen dan andere websitebouwers?

Ik ga je niet in spanning laten. Ja, je hebt helemaal gelijk: wij zijn op onze vrije tijd gesteld. Bij ons maakt niemand overuren. Onze partners en kinderen waarderen dat. En wij doen minder werk dan andere websitebouwers. Wij verkopen jou liever een kant-en-klare plug-in voor € 40 dan dat we een maatwerkplug-in van € 4000 euro voor je maken die exact hetzelfde doet.

Ik ga je haarfijn uitleggen waarom dat voor jou als ondernemer goed is.

Websitebouwer uit Antwerpen

Maar er zijn meer dingen waarin Motionmill net even afwijkt van andere online bureaus:

  • Wanneer jij met ons in zee gaat, gaan we niet zozeer uit van jouw wensen, maar van de wensen van jouw klanten. Bij ons is de klant van de klant koning.
  • Als we je niet vertrouwen, doen we geen zaken met je. Met geld is vertrouwen niet te koop.
  • Wij nemen alleen klanten aan waarvan we het gevoel hebben dat we hen daadwerkelijk kunnen helpen groeien.

Ben je geprikkeld door het bovenstaande? Is je nieuwsgierigheid gewekt? Lees dan verder.

 

Geen overwerk verhoogt de kwaliteit van het werk

Er zijn veel redenen waarom wij niet aan overwerk doen. We willen allereerst dat onze kinderen onze namen nog weten over een paar jaar. We willen niet dat ze huilend aan hun moeder vragen: ‘Wie is toch die vreemde man die iedere zondag ineens uitgeput in de zetel zit?’

Ten tweede is het keer op keer bewezen dat overwerken slecht is voor de gezondheid. De gezondheidsrisico’s zijn onder andere:

  • Een verhoogde kans op beroerte;
  • Meer kans op diabetes;
  • Vaker overmatig alcoholgebruik;
  • En verhoogde kans op depressies.

Aangezien wij veel waarde hechten aan het welzijn van onszelf en onze collega’s, is ook dit een belangrijke reden om niet aan overwerk te doen.

Ten derde neemt de productiviteit van een werknemer af naarmate hij meer en meer overuren maakt. Na 50 werkuren in een week is de productiviteit bijna zero, toont Pencavel van Stanford University in zijn rapport.

Dit laatste is voor jou als klant essentieel. Want als jij ons betaalt voor een uur werk, wil je dat er in dat uur werk zoveel mogelijk wordt gerealiseerd. Jij wil ons niet betalen voor vijftig procent efficiëntie. Of twintig procent, of tien.

Onze zorg voor ons welzijn is goed voor jouw portemonnee.

 

Wij vermijden maatwerk

Er zijn weinig online bureaus die de kans aan zich voorbij laten gaan om de klant een mooi stukje maatwerk te presenteren. Wij zijn echter een bureau dat met plezier een stuk maatwerk aan ons voorbij laten gaan.

Begrijp mij niet verkeerd, we kunnen maatwerk leveren. Maar we zullen dit alleen doen wanneer het echt nodig is.

Motionmill maakt websites in WordPress, één van de grootste open source website-systemen ter wereld. Webwinkels maken we in WooCommerce, een zusterbedrijf van WordPress. Voor bijna iedere functionaliteit die een site of shop kan hebben, bestaat er reeds een plug-in. Deze plug-ins zijn ontwikkeld door vakmensen van over de hele wereld en getest door miljoenen gebruikers. Deze plug-ins zijn bovendien zeer betaalbaar, vaak maar een paar tientjes.

Waarom zouden we dan arrogant zijn en jou als klant een custom made plug-in van duizenden euro’s verkopen? Tja, het is misschien leuk voor onze portemonnee. Maar niet voor ons karma.

 

De klant van de klant is koning

Ja, jij bent degene die ons betaalt om een opdracht uit te voeren. Dus volgens de aloude definitie van het woord ben jij onze klant. Maar toch ben je dat eigenlijk niet in onze ogen.

Je moet het volgende beseffen: wanneer jij bij ons aanklopt, doe je dat niet omdat jij een probleem ervaart met jouw bedrijf, maar omdat jouw klanten dat ervaren.

Wanneer jij bijvoorbeeld aan ons vraagt om een nieuwe website te maken voor jouw organisatie, doe je dat:

  • Ofwel omdat je feedback hebt ontvangen van je klanten dat jouw website niet deugt, waardoor jij omzetverlies vreest.
  • Ofwel omdat je zelf inziet dat je website niet deugt, waardoor je vreest dat jouw klanten dit ook denken (wat uiteindelijk ook in omzetverlies resulteert).

Iedere verandering die jij als ondernemer doorvoert in je bedrijf, doe je in het belang van jouw klanten. Want wanneer je je klanten tevreden houdt, zal je goede zaken doen. Het is daarom voor Motionmill compleet vanzelfsprekend om in het belang van jouw klanten te denken.

Jij kunt bijvoorbeeld tegen ons zeggen:

Motionmill, ik wil dat jullie een website voor mij bouwen. Hij moet een groen en roze kleurschema hebben. Het lettertype moet comic sans worden. De foto’s voor de site heb ik gisteren gemaakt met mijn smartphone.

Tja, wat als wij vervolgens denken dat dit een waardeloos kleurschema is voor jouw doelgroep, en een slecht lettertype, en dat de foto’s onprofessioneel zijn? Wat als wij denken dat jouw opdracht ingaat tegen het belang van jouw klanten?

Dan zeggen wij jou dit. We zullen je uitleggen waarom het anders moet. En we zullen een alternatief aandragen. Een alternatief uiteraard waarvan wij weten dat het wél goed past bij jouw bedrijf, product en doelgroep.

 

Vertrouwen boven geld

Het gevoel van vertrouwen tussen ons en jou als klant is belangrijk. We gaan alleen in zee met klanten die we respecteren voor wat ze doen. Soms is het zelfs nodig om afscheid te nemen van een bestaande klant. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer het wederzijdse vertrouwen is verbroken.

Wij streven ernaar om altijd eerlijk en transparant te zijn naar onze klanten. Wanneer een klant vervolgens een masker opzet die de samenwerking schaadt, zeggen wij tot ziens. (Gelukkig is dat in ons bijna 20-jarige bestaan nog maar twee of drie keer voorgekomen!)

 

Wij helpen alleen ondernemers met potentieel

Alleen als wij in jouw product en in jou als ondernemer geloven, nemen we een opdracht van je aan. Hoe kunnen wij geld van jou aannemen als we denken dat jouw project toch gedoemd is te mislukken? Dat zou niet eerlijk zijn tegenover jou en niet goed voor ons geweten. (Daar heb je dat karma weer!)

Soms slagen we erin om een ondernemer in de juiste richting te helpen wanneer we menen dat hij op het foute pad zit. We geven dan praktische adviezen over hoe hij zijn product kan verbeteren. Soms gaan we daarna alsnog met hem in zee. En soms ook niet.

Wij denken echter dat dit voor onze klanten een geruststelling is. Ze weten: Motionmill neemt deze opdracht van mij aan, dus ze geloven erin.

 

Websitebouwer in Antwerpen

Zoek je een websitebouwer in Antwerpen? Motionmill is er voor jou. Wij zorgen voor een sterke integratie van strategie, WordPress-webdesign, online marketing en storytelling. Als je ons belt, krijg je direct iemand aan de lijn.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill