Leestijd 2 minuten

Waarom is het raadzaam om een WordPress-website op maat te laten maken?

Soms vragen bedrijven mij of een op maat ontworpen WordPress-website niet een beetje overdreven is. Er zijn ontelbaar veel kant-en-klare WordPress-sjablonen beschikbaar… dus waarom zou je voor een veel duurdere op maat gemaakt webdesign moeten kiezen? Vooral kleinere ondernemers durven deze vraag te opperen.

Ik begrijp de vraag, maar de op maat gemaakte websites die wij bouwen hebben aanzienlijke voordelen, zelfs voor kleine of beginnende bedrijven.

Op maat gemaakte WordPress-website

Waarom zou je betalen voor een op maat gemaakte WordPress-website als je ook een goedkope, kant-en-klare websitesjabloon kan kopen? Ik geef je 5 goede redenen.

 

1. Een op maat gemaakte website is visueel sterker

Sjabloonwebsites zien er generiek, rommelig en slordig uit, met te veel stockfoto’s, slecht gebruik van de ruimte, en content op plaatsen waar het logischerwijs niet thuishoort. Een op maat gemaakte website is esthetisch aantrekkelijker én logischer ingedeeld, wat je user experience ten goede komt.

Een op maat gemaakte website geeft een professioneel beeld van je bedrijf, wat ook wenselijk is als kleinere ondernemer. Ben je een beginnende ondernemer? Dan is een professionele eerste indruk ronduit cruciaal om voet aan de grond te krijgen bij jouw doelgroep!

Alle bedrijven streven naar propere en comfortabele bedrijfsruimtes. Evenzo moet je streven naar een propere en goed functionerende website:

  • De website moet een lust voor het oog zijn.
  • De website moet overzichtelijk en gemakkelijk te lezen zijn.
  • De website moet relevante informatie bevatten die gemakkelijk te vinden is.
  • De website moet jouw waardepropositie centraal stellen.

Dit kan je het beste bereiken door een opgeleide webdesigner je website te laten ontwerpen.

Motionmill-Webshop wonderweekend 3

Wonderweekend, een voorbeeld van een op maat gemaakte WordPress-website (met webshop!)

 

2. Op maat gebouwde websites passen 100% bij jou

WordPress-websitesjablonen zijn gemaakt voor een breed publiek en zijn niet ontworpen met jouw praktische behoeften in gedachten. Een op maat gemaakte WordPress-website is afgestemd op jouw specifieke behoeften, smaak en zakelijke doelen. In plaats van een generieke sjabloon te kopen en deze aan te passen, is het veel efficiënter om vanaf het begin een aangepaste website te ontwerpen.

 

3. Maatwerkwebsites hebben betere prestaties en zijn geschikter voor SEO

Maatwerkwebsites zoals wij die bouwen hebben betere prestaties op vlak van laadsnelheid dan sjabloonsites. Ook zijn maatwerksites geschikter voor SEO omdat de aangepaste code die we schrijven veel efficiënter en beter geoptimaliseerd is dan de opgeblazen code die de meeste sjabloonwebsites hebben.

SEO-specialist Antwerpen

Fietsen De Geus scoort goed in Google omdat hun SEO uitgaat van een maatwerksite

 

4. Maatwerkwebsites zijn beter uit te breiden

We ontwerpen onze sites zodat het later gemakkelijker is om in de toekomst verdere aanpassingen en functies toe te voegen als je dat wenst. Een sjabloonwebsite staat mogelijk niet toe dat sommige functies worden toegevoegd of vereist wellicht uitgebreide aanpassingen om dat te doen.

Vroeger hadden we frustrerende en tijdrovende ervaringen met het aanpassen van sjabloonwebsites, en het is duidelijk geworden dat op maat gemaakte WordPress-websites veel gemakkelijker en efficiënter kunnen worden aangepast.

 

5. Op maat gemaakte websites zijn toekomstbestendiger

Op een dag kan er meer concurrentie naar jouw regio komen en moet je je marketinginspanningen opvoeren. Je aangepaste website zal je nog steeds helpen op te vallen, zelfs tussen de toegenomen concurrentie.

Ik ben van mening dat onze op maat gemaakte websites een kosteneffectieve langetermijninvestering zijn en zelfs voor een kleinere of beginnende onderneming niet overdreven zullen zijn. Je hebt misschien geen fancy en overdreven ontworpen website nodig, maar je zal zeker profiteren van een op maat gemaakte website.

Bel of mail mij als je eens vrijblijvend wil praten over de mogelijkheden van een op maat gemaakte WordPress-website.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill