Fietsen De Geus

Woorden en webdesign voor dé fietsenwinkel van Antwerpen

Niets is belangrijker voor De Geus dan het contact met de klanten. In de winkel kunnen ze dat perfect. Op online gebied vroegen ze hulp aan Motionmill. Een goed idee, want het is een hele uitdaging om webteksten te schrijven die zowel goed leesbaar zijn als positief bijdragen aan de SEO. Om de webteksten in een mooi jasje te steken gaven we de hele website een nieuw webdesign.

Wat we voor Fietsen De Geus deden: Branding , Online marketing , Storytelling , Webdesign

Antwerpen mobiel maken

Medio jaren ’80 begonnen Dirk Vanthillo en zijn vrouw Marie-Jeanne een fietswinkel op Zuid in Antwerpen. Hun insteek was om alle Antwerpenaren mobiel te maken. Hoe? Door het aanbieden van kwaliteitsfietsen tegen eerlijke prijzen en het vakkundig uitvoeren van reparaties.

Al gauw werd De Geus een begrip in Antwerpen. In 2012 gingen Dirk en Marie-Jeanne met pensioen. De zaak werd overgedragen aan Thomas Vanderhoydonck, een fietsliefhebber die zich volledig kan vinden in de filosofie van zijn voorgangers.

‘Wij verkopen niet zomaar fietsen,’ verklaart Thomas, ‘wij verkopen mobiliteit.’

Een bedrijf met zo’n heldere visie vraagt om een website die deze visie naar voren brengt.

SEO-vriendelijke teksten en afbeeldingen

Onze copywriter nam de teksten op de homepage, de ‘over ons’-pagina en de productcategoriepagina’s (zoals die over elektrische fietsen) onder handen. Er waren vier redenen om dit te doen:

  1. Om hoger te scoren in Google. Want in de teksten werden SEO-termen opgenomen die terugkomen in paginatitels en afbeeldingsnamen.
  2. Om de klant sneller te laten vinden wat hij zoekt. Want een heldere tekst legt jou in een oogopslag uit waar een pagina over gaat.
  3. Om een sfeer te communiceren. Want woorden zijn samen met foto’s dé manier om mensen in de juiste stemming te brengen.
  4. Om professioneler over te komen. Want niemand neemt een bedrijf dat niet fatsoenlijk kan schrijven serieus.

Ontwerp nieuwe website

De oude website had meerdere gebreken:

  • De hoofdafbeelding op de homepage benutte niet de volle breedte van de site. Zonde, want juist op die plek kun je optimaal je hoofdboodschap communiceren! Die fout heeft onze grafisch ontwerper rechtgezet.
  • Er waren te veel lettertypes in te veel groottes. Deze chaos hebben we laten verdwijnen.
  • De kernwaarden werden niet duidelijk genoeg naar voren gebracht. Daarom hebben we op de homepage de drie kernwaarden van De Geus geplaatst.
  • Er was op de homepage geen plaats voor de commerciële boodschap: de fietsen. Om die reden werden er voldoende commerciële vlakken om fietsen te tonen toegevoegd.
  • De sfeer en visie van De Geus kon beter naar voren komen. Daarom maakten we plaats voor beleving: het blogoverzicht toont de meest recente verhalen, social proof in de vorm van reviews, en een Instagram-feed. (De Geus is bijzonder actief op de social media!)

Een doorlopend proces

De Geus weet dat een website geen statisch ding is, maar een dynamisch communicatiemiddel waarmee je regelmatig bezig moet zijn. Daarom blijft Motionmill zich inzetten om de inhoud en het ontwerp van de website te blijven verbeteren.

Nieuwsgierig? Ga naar de website van Fietsen De Geus!

fietsendegeus.be

Webdesignbureau voor jou

Ben je ook op zoek naar een bureau voor webdesign, branding en online marketing in Antwerpen? Heb je behoefte aan een partner om een volledige campagne uit te tekenen? Wij helpen je.

BEL, MAIL OF BEZOEK ONS

Motionmill