Leestijd 3 minuten

Zo verkoop je meer tijdens Black Friday en Cyber Monday ZONDER kortingen te geven [10 tips]

Elk jaar voelen kleinere e-commerce-merken de druk om gelijke tred te houden de hoge Black Friday- en Cyber Monday-kortingen van Amazon, Bol.com, Coolblue en andere giganten.

Dit kan echter een negatieve invloed hebben op de winstgevendheid van jouw bedrijf, vooral als je een kleiner of beginnend merk bent dat hard werkt om te groeien.

Dus wat kan je doen? Je gaat op zoek naar alternatieve Black Friday-campagnes waarvoor geen hoge kortingen nodig zijn!

Tip 1: Bundelverkoop

De meeste bedrijven geven hoge kortingen op afzonderlijke artikelen. Geen topidee als je ambitie verkopen zonder kortingen is!

Een goede manier om je gemiddelde bestelwaarde tijdens dit verkoopseizoen te verhogen, is door kortingen aan te bieden op gebundelde artikelen die goed bij elkaar passen.

Speciaal voor consumentengoederen zoals huidverzorging kan je volledige bundels samenstellen die klanten tegen een gereduceerde prijs kunnen kopen. Op deze manier verkoop je bij elke aankoop meer producten, verhoogt je je gemiddelde bestelwaarde en blijf je winstgevend.

Wetende dat klanten Black Friday gebruiken om kerstcadeaus te kopen, bood Equa een koop-twee-krijg-één-gratis-cadeaubundel aan voor hun campagne. Je ziet hun nieuwsbrief hieronder.

 

Tips verkoop Black Friday Cyber Monday

 

Tip 2: Exclusieve deals voor trouwe klanten

Wat is een geweldige manier om je verkoop te stimuleren én aanmeldingen voor loyaliteitsprogramma’s aan te moedigen? Je Black Friday-deals exclusief maken voor loyaliteitsleden!

Dit soort exclusieve deals richten zich op je meest winstgevende klanten. De deals laten zien dat je net zoveel om hen geeft als zij om jouw merk geven.

Maak aanbiedingen op basis van de loyaliteitsprogrammastatus van een klant, zoals bijvoorbeeld Pixi deed, waarbij VIP-leden 20% korting kregen binnen een bepaalde periode.

 

Webshop tips Black Friday Cyber Monday

 

Deals zoals in de bovenstaande nieuwsbrief moedigen leden op lagere niveaus aan om vóór de feestdagen producten te kopen, zodat ze kunnen doorstoten naar je VIP-niveau om de beste korting voor Black Friday te krijgen.

 

Leestip: Zo zet je met de feestdagen Google Ads in om klanten aan te trekken en meer te verkopen

 

Tip 3: Bonusloyaliteitspunten

Heb je goesting in een derde tip om meer te verkopen zonder kortingen te geven? Geen probleem!

Net als bij het aanbieden van een exclusieve promotie aan je loyaliteitsleden, kan je ook bonuspunten aanbieden. Nogmaals, dit moedigt nieuwe klanten aan om zich aan te melden voor je loyaliteitsprogramma.

Door bonusloyaliteitspunten uit te delen, hebben klanten een goede reden om na Black Friday terug te keren naar je webwinkel, aangezien ze waarschijnlijk punten hebben om te gebruiken voor hun volgende aankoop.

Hieronder zie je hoe Enso Rings hun bonuspuntencampagne via e-mail uitvoerde.

 

Meer verkopen webwinkel Cyber Monday

 

Tip 4: Abonnementen om meer te verkopen zonder kortingen te geven

Wil je écht meer verkopen zonder kortingen? Dan is dit een toptip!

Veel bedrijven zien dit probleem tijdens Black Friday: ze krijgen massa’s nieuwe klanten die producten kopen en vervolgens nooit meer terugkomen. Meestal is dit omdat die bedrijven geen retentiestrategie hebben.

Een manier om je retentiepercentage te verhogen, is door korting aan te bieden op een abonnement.

Nu werkt dit alleen voor merken met een abonnementsprogramma dat meer biedt dan alleen producten tegen een gereduceerde prijs (je wilt je winstgevendheid immers niet verliezen door te veel korting te geven).

De volgende ideeën geven gevoelsmatige waarde aan een abonnementsprogramma en zijn daarom het overwegen waard voor jouw merk:

  • Geen verzendkosten aanrekenen.
  • Eerste toegang tot nieuwe producten.
  • Uitnodigingen voor exclusieve evenementen.
  • Gratis merchandise.
  • Verjaardagskortingen.
  • Vroegeverkooptoegang.

 

Lees ook: It’s the most wonderful time of the year – ook op social media

 

Tip 5: Gratis artikelen

Heb je wat overgebleven voorraad op sokken, sieraden of andere accessoires? Heb je een onverkochte lading lippenbalsems of valse wimpers liggen in je magazijn?

Super! Gebruik je overgebleven voorraad voor je Black Friday-acties in plaats van korting aan te bieden.

Als je je gemiddelde bestelwaarde wilt verhogen, kan je de actie alleen beschikbaar stellen aan klanten die een minimum aantal euro’s uitgeven.

Dit zal hen aanmoedigen om meer items aan hun winkelwagentje toe te voegen, zodat ze het gratis item kunnen krijgen.

Een gratis artikelcampagne kan je helpen om die overgebleven voorraad kwijt te raken die toch niet verkocht werd. Hieronder zie je hoe Lively merksokken weggaf voor hun Black Friday-campagne.

 

E-commerce tips Black Friday Cyber Monday

 

Black Friday en Cyber Monday-acties: meer verkopen zonder kortingen

Veel consumenten zijn geconditioneerd om ‘traditionele’ kortingen te zien, dus het toepassen van een meer unieke aanbieding kan je merk onderscheiden – vooral wanneer de inbox van een consument volledig wordt overspoeld met 20% korting op deals. Met de alternatieve campagne-ideeën uit dit artikel maak je van Black Friday en Cyber Monday een financieel succes ZONDER met kortingen te hoeven strooien!

Wil je meer tips waarmee je je verkoop een boost kan geven in deze periode? Lees dan het artikel: Een survivalkit voor Black Friday en Cyber Monday: overleef de waanzin op social media.

Kan je hulp gebruiken met jouw online marketing? Heb je ondersteuning nodig bij het maken van een winstgevende nieuwsbrief? Wil je een rendabele Google Ads-campagne lanceren maar weet je niet zo goed hoe dat moet? Bel of mail mij.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill