Leestijd 2 minuten

Webdesigners en marketeers met een hart voor duurzaamheid

Wij zijn geen langharige hippies die wereldverbetering prediken. Nergens in onze bedrijfsstatuten staat een vermelding van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Evenmin verplichten we onze collega’s om op een bepaalde eco-vriendelijke manier te leven of te werken.

Toch valt het op dat zowel het Motionmill-team als veel klanten op welke manier dan ook zijn betrokken bij het beter maken van de wereld. (En dat zonder een gevoel van geitenwollen sokken op te wekken!)

Vandaag vertel ik je wat onze klanten en wij doen om ons steentje bij te dragen aan het behoud van deze planeet. Ik vertel dit niet om te stoefen of om onze morele superioriteit te verkondigen. Ik denk gewoon dat het goed is om in deze vervuilde wereld een positief milieugerelateerd bericht te laten horen dat nu eens niet van een militante milieu-organisatie komt, maar gewoon vanuit een doodnormaal communicatiebureau in Antwerpen.

 

 

Groene harten die goud waard zijn

Bij vrijwel alle Motionmill-collega’s speelt betrokkenheid met duurzaamheid een rol in het dagelijks leven.

Programmeur Hannelore is een fervente veganist die het klaargespeeld heeft om de jaarlijkse Motionmill-barbecue veganistisch te organiseren.

Grote baas Dirk is verantwoordelijk voor de helft van de weekomzet van de Bio-Planet in zijn wijk. Biologisch eten is voor hem een vanzelfsprekendheid, geen bijzonderheid.

Ons hele team komt op de fiets naar het werk. Dirk is een uitzondering; hij neemt de auto omdat hij in Mechelen woont. Maar zelfs hij overweegt om een elektrische fiets aan te schaffen!

Zijprojecten met een ecologische insteek

Bij Motionmill geven we onze mensen volop de ruimte om naast hun hoofdwerk een zijproject te hebben. De meeste van onze collega’s werken vier dagen per week, zodat ze de vijfde dag aan ander werk kunnen besteden.

Jennifer strijdt tegen voedselverspilling met haar website Empty the Fridge, waar ze praktische tips geeft om met voedselrestjes lekkere gerechten te maken. Bovendien geeft ze workshops en heeft ze een boek gepubliceerd, dat te koop is op onder andere Bol.com.

Empty the Fridge - Jennifer Schleber - kookboek tegen voedselverspilling

Jennifer was ook verantwoordelijk voor de circulaire inrichting van The Floor, een zaal in Antwerpen die eigendom is van Motionmill. Trots legt Jennifer uit hoe ze de ruimte inrichtte: ‘Ieder meubelstuk is afkomstig uit kringwinkels. Met de hand geselecteerd, met liefde opgeknapt. Er zijn zoveel meubelen die een tweede leven verdienen dat het onzinnig zou zijn om nieuwe te kopen!’

Jennifer is echter niet de enige Motionmiller met een noemenswaardig zijproject. Bio-veteraan Dirk richtte dit jaar Zwambo op, een bedrijf dat in Vlaams-Brabant oesterzwammen kweekt voor de lokale markt. Daarover zegt hij: ‘Oesterzwammen zijn een heerlijke, vlezige vleesvervanger. Hoe meer mensen voor paddenstoelen kiezen in plaats van vlees, hoe beter dat is voor onze dierbare planeet.’

 

 

Klanten die het milieu serieus nemen

Hebben wij een strenge selectieprocedure voor onze klanten? Nee. Goed, we zouden nooit een project uitvoeren voor een dumpplaats van verarmd uranium of een nertsenfokkerij. Maar wij screenen onze klanten niet op hun MVO-gehalte.

Desondanks is het opmerkelijk dat zoveel van onze klanten bedrijven zijn die gedreven worden door een drang om goed te doen.

Velo Antwerpen heeft het nobele streven om Antwerpenaren op de fiets te krijgen en van autofiles een ding van het verleden te maken. Fietsen De Geus heeft een gelijke insteek. Zaakvoerder Thomas Vanderhoydonck zegt: ‘Iedere automobilist die je in Antwerpen ziet, is een potentiële fietser. Daarom doet mijn team zijn best om Antwerpenaren mobiel te maken. Onze manier om dat te doen: door het aanbieden van kwaliteitsfietsen en goed onderhoud.’

 

Thomas Vanderhoydonck van Fietsen De Geus

Thomas Vanderhoydonck van Fietsen De Geus | Fotobron: Rafaël Balrak

 

Florartes, de bekende bloemenwinkel, doet zijn leveringen met een bakfiets. Niet alleen omdat dit praktisch is in een drukke stad als Antwerpen, maar ook omdat eigenaren Yvan en Sven het milieu willen ontzien.

Een bedrijf waarvan het duurzame karakter vaak wordt onderschat, is verpakkingsspecialist Euralpack. Je vraagt je af hoe een bedrijf dat productverpakkingen maakt, bijdraagt aan een betere wereld. Toch is dat zo. Directeur Thierry Lambert verklaart het: ‘Het is onvermijdelijk dat sommige producten verpakt moeten worden. Bepaalde voedselwaren zijn met een verpakking tien, twintig of nog meer keer langer houdbaar dan zonder. Geen verpakking zou dus voor meer voedselverspilling zorgen. Bij Euralpack kijken we hoe we met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal een product zo goed mogelijk kunnen verpakken.’

 

Euralpack voedselverpakkingen en productverpakkingen België

Verpakkingen van Euralpack | Fotobron: Euralpack

 

Keuze of toeval: het is zo

Het is duidelijk: onder onze collega’s en klanten zit een groot aantal idealisten. Of het echt een bewuste keuze is geweest om zo verankerd te zijn in maatschappelijk verantwoord ondernemen weten we nog steeds niet. We kunnen slechts vaststellen dat het zo is. Motionmill lijkt simpelweg mensen met een bepaalde mindset aan te trekken, ongeacht of het om collega’s of klanten gaat.

Wees echter niet huiverig om ons te contacteren als jouw bedrijf geen groene insteek heeft. Iedereen is welkom bij ons, afgezien van bedrijven die werkelijk kwaad doen aan mens, dier of maatschappij.

Wil je eens babbelen over wat we voor jou kunnen doen? Contacteer mij. Ik kom graag naar je toe. Op de fiets natuurlijk, dat spreekt voor zich!

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill