Fietsen De Geus

Woorden en webdesign voor dé fietsenwinkel van Antwerpen

Fietsenwinkel De Geus is een zaak door Antwerpenaren en voor Antwerpenaren. Al sinds 1984 heeft deze winkel het doel om Antwerpenaren mobiel te maken. Hoe? Door topfietsen aan te bieden die geschikt zijn voor de Vlaamse wegen.

Niets is belangrijker voor De Geus dan het contact met de klanten. In de winkel kunnen ze dat perfect. Op online gebied vroegen ze hulp aan Motionmill. Een goed idee, want het is een hele uitdaging om webteksten te schrijven die zowel goed leesbaar zijn als positief bijdragen aan de SEO. Om de webteksten in een mooi jasje te steken gaven we de hele website een grafische make-over.

Wat we voor Fietsenwinkel De Geus deden:

webdesign   storytelling

 

Missie: Antwerpenaren mobiel maken

Dirk Vanthillo studeerde eind jaren ’70 sociologie. Hij zag veel ongelijkheid in de maatschappij. Hij observeerde bijvoorbeeld dat welgestelde mensen zich konden verplaatsen met een auto, maar dat het grootste deel van de mensen het moesten doen met fietsen van slechte kwaliteit die voor te veel geld verkocht werden. Hij vond dat dit anders moest. Medio jaren ’80 begonnen Dirk en zijn vrouw Marie-Jeanne een fietswinkel op Zuid in Antwerpen. Hun insteek was om alle Antwerpenaren mobiel te maken. Hoe? Door het aanbieden van kwaliteitsfietsen tegen eerlijke prijzen en het vakkundig uitvoeren van reparaties.

De naam van hun handel was Fietsenwinkel De Geus, genoemd naar de locatie: de Geuzenstraat. Al gauw werd De Geus een begrip in Antwerpen.

In 2012 gingen Dirk en Marie-Jeanne met pensioen. De zaak werd overgedragen aan Thomas Vanderhoydonck, een fietsliefhebber die zich volledig kan vinden in de filosofie van zijn voorgangers.

‘Wij verkopen niet zomaar fietsen,’ verklaart Thomas, ‘wij verkopen mobiliteit.’

Een bedrijf met zo’n heldere visie vraagt om een website die deze visie naar voren brengt.

Een nieuwe homepage

De vorige homepage had meerdere gebreken:

 • De hoofdafbeelding benutte niet de volle breedte van de site. Zonde, want juist op die plek kun je optimaal je hoofdboodschap communiceren! Die fout heeft onze grafisch ontwerper Floor rechtgezet. Vervolgens heeft ze ook enkele andere minpuntjes van de homepage gecorrigeerd.
 • Er waren te veel lettertypes in te veel groottes. Deze chaos hebben we doen verdwijnen.
 • De kernwaarden werden niet duidelijk genoeg naar voren gebracht. Daarom hebben we onder de hoofdafbeelding op overzichtelijke wijze de drie kernwaarden van De Geus geplaatst.
 • Er was geen plaats voor de commerciële boodschap: de fietsen. Om die reden werden er door ons naast de kernwaarden twee commerciële vlakken om fietsen te tonen gezet.
 • De sfeer en visie van De Geus kon beter naar voren komen. Daarom maakten we plaatsen voor beleving: het blogoverzicht toont de drie meest recente verhalen. Daaronder plaatsten we een fotogalerij, een logo-overzicht van fietsenmerken en een Instagram-feed. (De Geus is bijzonder actief op de social media!)

Deze wijzigingen maken de homepage van De Geus beter dan ooit tevoren om contact te maken met de klanten.

SEO-vriendelijke teksten en afbeeldingen

Onze copywriter Vincent nam de teksten op de homepage, de ‘over ons’-pagina en de productcategoriepagina’s (zoals die over elektrische fietsen) onder handen. Er waren vier redenen om dit te doen:

 1. Om hoger te scoren in Google. Want in de teksten werden SEO-termen opgenomen die terugkomen in paginatitels en afbeeldingsnamen.
 2. Om de klant sneller te laten vinden wat hij zoekt. Want een heldere tekst legt jou in een oogopslag uit waar een pagina over gaat.
 3. Om een sfeer te communiceren. Want woorden zijn samen met foto’s dé manier om mensen in de juiste stemming te brengen.
 4. Om professioneler over te komen. Want niemand neemt een bedrijf dat niet fatsoenlijk kan schrijven serieus.

Verhalen vertellen

Fietsenwinkel De Geus is, zoals gezegd, een zaak met een hart, een doel, een ideologie. Ze willen mensen uit de auto krijgen en op de fiets. Ze willen Antwerpenaren mobiel maken.

Om een dergelijke boodschap duidelijk te maken aan je doelgroep moet je schrijven, schrijven, schrijven. En dat doen ze: De Geus bedenkt de boodschap en met de hulp van onze copywriter wordt deze boodschap in een goed leesbaar verhaal gegoten. Dankzij deze gezamenlijke inzet verschijnt er eens per maand een informerend blogartikel op de site van De Geus.

Dit heeft meerdere voordelen:

 • Klanten en potentiële klanten zien regelmatig nieuwe content op de site verschijnen, wat bijdraagt aan het imago van een actief, toegewijd bedrijf.
 • Klanten en potentiële klanten zullen De Geus zien als een expert in zijn vak omdat de fietsenwinkel constant kennis deelt.
 • De website van De Geus zal hoog scoren in de zoekresultaten van Google, want het algoritme van Google beloont actieve websites die met regelmaat nieuwe, hoogwaardige content publiceren.

 

Tip: wil jij ook verhalen vertellen via je website? En kun je daarbij hulp gebruiken? Voor storytelling in Antwerpen neem je contact op met Motionmill.

Een doorlopend proces

De Geus weet dat een website geen statisch ding is, maar een dynamisch communicatiemiddel waarmee je regelmatig bezig moet zijn. Daarom blijft Motionmill zich inzetten om de inhoud en het ontwerp van de website te blijven verbeteren. We doen dat voor de klanten van De Geus én voor Google. Het is en blijft voor ons een eer om nauw samen te werken met de bekendste fietsenwinkel van Antwerpen.

Voor webdesign in Antwerpen

Een WordPress-website in Antwerpen laten maken? Motionmill is er voor jou. Wij zorgen voor een sterke integratie van branding, online marketing en storytelling. Ons online bureau heeft ruim 15 jaar ervaring.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill