Leestijd 3 minuten

Een nieuw logo voor Google en een vlag voor Nieuw-Zeeland

Voor veel mensen is het eerste dat men ziet na het opstarten van de computer, het startscherm van Google. Wanneer een machtig instituut als Google zijn logo verandert, heeft dat een grotere impact dan wanneer Motionmill dat doet. (Al zijn wij op Antwerps niveau een ware reus.) Waarom veranderen bedrijven soms van logo?

Google-logo

Google update zijn logo

De wereld ziet er een klein beetje anders uit. En dat allemaal omdat Google zijn logo vernieuwde. Aangezien Google zeer dominant is als zoekpagina, valt het enorm op. Er is zelfs een artikel op deredactie.be aan gewijd!

Er zijn weinig bedrijven van wie een update van het logo wereldwijd nieuws is. Zo belangrijk is Google geworden. Net als aanwezig zijn in de zoekresultaten.

Heb je de laatste tijd in een grot gebivakkeerd? Geeft niet. Boven het nieuwe, onder het oude Google-logo:

Oud en nieuw Google logo

 

Onze evaluatie

Eigenlijk is het een kleurrijk logo gebleven en is vooral het lettertype veranderd. Van een lettertype met schreef naar een schreefloos font. Daardoor oogt het strakker, hedendaagser en lichter. Wij van Motionmill vinden het een positieve evolutie. En aan de commentaren die we overal horen en lezen, delen veel mensen onze mening.

Simpel, vriendelijk en open moest het zijn. Daar hebben een heleboel mensen van Google een hele week over overlegd.

Het volgt ook de trend van de laatste tijd naar minimaal, flat en een uitgesproken kleurgebruik. Zie ook het redesign van het Canvas-logo en website of het nieuwe AirBnB-logo.

 

Airbnb logo

Nieuw Airbnb-logo | Fotobron: cottonbro op Pexels

 

Nieuw logo, frisse wind

Je logo (en bij uitbreiding huisstijl) af en toe eens moderniseren, is niet slecht. Het toont dat je organisatie mee is met zijn tijd. Als er net grotere veranderingen zijn doorgevoerd, kan je er een breuk met het verleden mee aantonen. Anderzijds kun je door oude elementen te integreren de continuïteit en ervaring naar voren brengen. Wie wil er niet fris en jong voor de dag komen?

Niet alleen merken doen het. Ook steden maken werk van een sterk logo, zie de Antwerpse stralende A. En zelfs landen. Nieuw-Zeeland gaat voor een nieuwe vlag(Update: de nieuwe vlag is verworpen! Na eindeloos discussiëren en een investering van miljoenen dollars, heeft Nieuw-Zeeland besloten de oude vlag te behouden.)

Vind je ook dat je logo of huisstijl gemoderniseerd mag worden? Aarzel niet om ons te contacteren. Aangezien we onze klanten een volledig communicatie- en marketingpakket aanbieden, zijn logo en branding daar een deel van.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill