Voor veel mensen is het eerste dat men ziet na het opstarten van de computer, het startscherm van Google. Wanneer een machtig instituut als Google zijn logo verandert, heeft dat een grotere impact dan wanneer Motionmill dat doet. (Al zijn wij op Antwerps niveau een ware reus.) Waarom veranderen bedrijven soms van logo?

Google update zijn logo

De wereld ziet er een klein beetje anders uit. En dat allemaal omdat Google zijn logo vernieuwde. Aangezien Google zeer dominant is als zoekpagina, valt het enorm op. Er is zelfs een artikel op deredactie.be aan gewijd!

Er zijn weinig bedrijven van wie een update van het logo wereldwijd nieuws is. Zo belangrijk is Google geworden. Net als aanwezig zijn in de zoekresultaten.

Heb je de laatste tijd in een grot gebivakkeerd? Geeft niet. Dit is het nieuwe logo:

 
 
 

Onze evaluatie

Eigenlijk is het een kleurrijk logo gebleven en is vooral het lettertype veranderd. Van een lettertype met schreef naar een schreefloos font. Daardoor oogt het strakker, hedendaagser en lichter. Wij van Motionmill vinden het een positieve evolutie. En aan de commentaren die we overal horen en lezen, delen veel mensen onze mening.

Simpel, vriendelijk en open moest het zijn. Daar hebben een heleboel mensen van Google een hele week over overlegd.

Het volgt ook de trend van de laatste tijd naar minimaal, flat en een uitgesproken kleurgebruik. Zie ook het redesign van het Canvas-logo en website of het nieuw AirBnB-logo.

Nieuw logo, frisse wind

Je logo (en bij uitbreiding huisstijl) af en toe eens moderniseren, is niet slecht. Het toont dat je organisatie mee is met zijn tijd. Als er net grotere veranderingen zijn doorgevoerd, kan je er een breuk met het verleden mee aantonen. Anderzijds kun je door oude elementen te integreren de continuïteit en ervaring naar voren brengen. Wie wil er niet fris en jong voor de dag komen?

Niet alleen merken doen het. Ook steden maken werk van een sterk logo, zie de Antwerpse stralende A. En zelfs landen. Nieuw-Zeeland gaat voor een nieuwe vlag. (Update: de nieuwe vlag is verworpen! Na eindeloos discussiëren en een investering van miljoenen dollars, heeft Nieuw-Zeeland besloten de oude vlag te behouden.)

Vind je ook dat je logo of huisstijl gemoderniseerd mag worden? Aarzel niet om ons te contacteren. Aangezien we onze klanten een volledig communicatie- en marketingpakket aanbieden, zijn logo en branding daar een deel van.

Of mocht je voor een gratis hipster-logo willen gaan, dan kan je dat gewoon online aanmaken. Waarschijnlijk heeft het wel een beperkte houdbaarheid 😉

Geschreven door
Dirk Verbeeck
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill