Leestijd 6 minuten

7 redenen om voor WordPress te kiezen

Waarom wij kiezen voor WordPress? Omdat we het een geweldig open source CMS vinden. Ik zet de zeven voordelen van WordPress voor jou op een rijtje.

Waarom wij WordPress kiezen

Wanneer je beslissingen neemt, doe je dat ongetwijfeld liever wanneer je goed geïnformeerd bent. Je maakt keuzes op basis van rationele argumenten, goed doordacht advies en gezond boerenverstand en dito buikgevoel. Ook een nieuwe, vernieuwde of vernieuwende website vraagt zo’n beslissingsproces:

 • mogelijkheden overwegen;
 • informeren / geïnformeerd worden;
 • afwegen van de mogelijkheden;
 • een weldoordachte keuze maken.

Ik vertelde reeds in een andere blog dat we een hele tijd geleden kozen voor WordPress als weapon of choice. Sinds de dag dat we die keuze maakten, zijn we er nog geen enkele keer rouwig om geweest. Aangezien we er elke dag mee werken is WordPress voor ons een vanzelfsprekendheid geworden, een beetje als heerlijke koffie: we kunnen ons moeilijk een dag voorstellen zonder.

WordPress is ook voor jou een goede keuze. Om je op weg te helpen in het beslissingsproces, leggen we een paar gefundeerde argumenten voor. Gestaafd en gesteund door de praktijk, geleid door eigen ervaringen:

 1. Prachtige editor: iedereen kan pagina’s aanpassen!
 2. Uitstekend CMS: bepaal zelf de volgorde van de pagina’s en van je menu’s!
 3. Excellente SEO, want Google houdt van WordPress-websites.
 4. WordPress is gratis. Echt gratis. En open source.
 5. Grafisch gezien is alles mogelijk met WordPress.
 6. WordPress is veilig.
 7. Je website groeit samen met jou en je bedrijf.

Hieronder zal ik elk van deze zeven punten toelichten.

WordPress webdesignbureau Antwerpen

Fotobron: Fikret tozak op Unsplash

1. Prachtige editor: iedereen kan pagina’s aanpassen

Iedereen die ooit al een website heeft gehad, weet hoe vervelend het is als je zelf niets kan aanpassen aan je website. Je ziet een kleine tikfout en je moet de webmaster bellen. Die heeft dan even geen tijd en hop, de tikfout staat er nog een dag. Erger wordt het wanneer het telefoonnummer moet worden aangepast: misgelopen zakelijke deals zijn geen uitzondering. Nee, dan kan je dat beter zelf doen, niet?

Met WordPress is het aanpassen van teksten en foto’s kinderspel. Je typt teksten, legt links en voegt foto’s toe alsof je in Word werkt. Je publiceert nieuwe pagina’s en artikels zonder enige moeite:

 • Klik op add new;
 • Titel en inhoud typen;
 • Eventueel afbeeldingen toevoegen;
 • Publish!

Meer is het niet. De WordPress-editor: geschikt voor spelers van 7 tot 97.

2. Uitstekend CMS: bepaal zelf de volgorde van de pagina’s en van je menu’s

Wie weet er beter dan jij hoe jouw website er moet uitzien? Niemand. Daarom is het logisch dat je kan bepalen wat de volgorde van pagina’s is.

Je kiest welke pagina’s er in het menu komen, je bepaalt de volgorde van de onderliggende pagina’s en je kiest of bepaalde pagina’s ‘verborgen’ zijn (handig als extraatje voor mailings!). Deze kracht vergt echter geen bovenmenselijke kennis of inspanning: na een korte training weet je waar de knoppen zitten en hoe die te gebruiken.

WordPress webdesignbureau Antwerpen

Fotobron: Fikret tozak op Unsplash

3. Excellente SEO, want Google houdt van WordPress-websites

Er zijn op het internet weinig zaken zo belangrijk als gevonden worden. Daarom is het belangrijk om de zoekmachines naar de mond te schrijven en ervoor te zorgen dat ze je website goed kunnen lezen. SEO noemen we dit. Handleidingen en trucs genoeg, maar wat als dat nu eens standaard is? Dat er vanaf het eerste moment in het juiste formaat wordt gewerkt?

WordPress is oorspronkelijk ontworpen als bloggingsoftware. Het doel was om zo goed mogelijk gevonden te worden: mensen schreven over specifieke onderwerpen en zochten specifieke informatie. Sinds de start (in 2001) is deze functionaliteit aanwezig geweest en verbeterd. En daar plukt jij nu de vruchten van.

Wij zijn fan van de SEO-plug-in Yoast. Met deze plug-in pas je eenvoudig de metagegevens van een pagina aan. Yoast controleert bovendien de leesbaarheid van de pagina en vertelt je of het door jouw opgegeven keyword voor een pagina er vaak genoeg voorkomt.

4. WordPress is gratis en open source

WordPress biedt je een volledig pakket om zelf aan de slag te gaan. Alles wat er nodig is om een website te bouwen, is daar te downloaden.

Je kan het vergelijken met een bouwhandel die stenen en cement zouden uitdelen. Iedereen kan bouwen, verbouwen en knutselen. Wat wij voor je doen, is het uittekenen en bouwen van jouw website. Waar nodig doen we suggesties en overleggen we met je.

En wanneer je ooit naar een andere bouwheer overstapt, kan die rustig verder met de bestaande website.

Vergeet ook niet dat WordPress open source is. Iedereen kan en mag de broncode van WordPress bekijken en aanpassen. Hierdoor ben je er zeker van dat jouw website kan blijven bestaan wanneer wij er de brui aan zouden geven.

5. Grafisch gezien is alles mogelijk met WordPress

Wil je een website die eruit springt? Dat kan! Jouw website is jouw visitekaartje op het web. Hij mag dus gerust opvallen. Je bent geen stukje van de eenheidsworst, wel? Wij denken van niet en zorgen dan ook voor een passende design voor jou.

6. WordPress is veilig

Dankzij de grote groep van gebruikers van WordPress.org en het fantastische moederbedrijf Automattic wordt WordPress constant getest en verbeterd. Wanneer er veiligheidslekken zijn, worden deze onmiddellijk gedicht. Updates, installatie en beveiliging liggen binnen het bereik van enkele klikken!

7. Je website groeit samen met jou en je bedrijf

WordPress is een modulair framework: wanneer jouw website een nieuwe functionaliteit nodig heeft, kan die via plug-ins worden toegevoegd.

Misschien bestaat jouw website momenteel enkel uit contactgegevens en een contactformulier, maar wil je vanwege uitbreiding ook je producten online verkopen? Dat kan met de WooCommerce-plug-in.

Extra mogelijkheden en expansie, quasi alles is mogelijk met WordPress.

WordPress is rock ‘n’ roll. Dans je mee?

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill