Geef je bedrijf een ziel met storytelling

Storytelling maakt van een merk een verhaal en van een verhaal een merk. Het is het hart van inbound marketing. Het is de ziel van jouw bedrijfscommunicatie. Het is de reden waarom klanten van je merk gaan houden, waarom ze erover praten, waarom ze keer op keer weer bij jou kopen. Helaas zijn goede storytellers zeldzamer dan potten goud aan het einde van de regenboog. Maar wonderen bestaan, dat bewijst ook dit verhaal: je hebt een kikker gekust en de kikker veranderde in Prins Motionmill. Wij zijn hier om je hart te stelen. Wij zijn hier om te helpen.

Praat met ons

 

Waarom storytelling voor meer verkoop zorgt

Storytelling draait om het uitwerken van jouw bedrijfsverhaal – een verhaal dat de klant in zijn ziel raakt. Storytelling en branding komen samen: emotie wordt gekoppeld aan commercie. Storytelling wordt daarom ook wel storybranding genoemd. We creëren een merk dat niet slechts producten of diensten aan de man brengt, maar dat een gevoel verkoopt.

In 99 procent van alle gevallen kopen we een product ‘als resultaat van een impuls, gevoel of emotie waarachter slechts een beperkte logica zit’. Iedere goede marketeer weet dit. Daarom communiceert het merendeel van alle succesvolle merken een emotie en niet louter een product. Dit geldt voor grote multinationals, maar evengoed voor kleine lokale ondernemingen.

In het discipline van storytelling komen copywriting, fotografie en film samen om die emoties op te wekken.

Al onze diensten

Verhalen wekken emoties op

Wanneer je schoenen van Nike koopt, koop je geen schoenen van Nike. Dat klinkt raar, maar het is waar. Nike vertelt in haar reclames verhalen waarmee je je identificeert: verhalen van doorzettende sporters die voor uitdagingen staan, die strijden, die overwinnen. Het is dat verhaal dat je koopt, want het is de emotie waarmee je je verbindt.

De woorden die je als merkt gebruikt bepalen hoe groot je wordt. Uiteraard moet je product of dienst zelf ook in orde zijn, maar met alleen een product of dienst word je nooit een kampioen.

Het is storytelling die ervoor zorgt dat je klant een fan wordt. Het is storytelling die ervoor zorgt dat een consument verandert in een ambassadeur van je bedrijf. In iemand die praat over jou. In iemand die telkens terugkomt.

Vertel ons jouw verhaal

sterke Identiteit

Storytelling versterkt de identiteit van je merk. Zo krijgen mensen er makkelijk een band mee. Een goede band zorgt voor loyale merkambassadeurs die ervaringen delen.

altijd Top of mind

Door je klant regelmatig in contact te brengen met jouw verhalen (via nieuwsbrieven, blogs en social media) blijf je top of mind. Dit heeft herhalingsaankopen tot gevolg.

Anders dan anderen

Storytelling geeft je een voorsprong op je concurrenten. Je springt eruit. Je wordt de pijl in de roos. Je voegt waarde toe aan je merk, waardoor de klant voelt dat jouw product of dienst meer waard is.

Ieder verhaal dat je vertelt moet vermakelijk, educatief, universeel, gestructureerd en memorabel zijn. Als je hiervoor zorgt, zullen je klanten je merk met open armen omhelzen.

Laat storytelling doorsijpelen in ieder onderdeel van je bedrijfscommunicatie:

  • Je homepage moet emotie-gedreven zijn en de bezoeker direct prikkelen;
  • De ‘over ons’-pagina op je website moet een unieke, pakkende geschiedenis vertellen;
  • Je blogs moeten meeslepend en educatief zijn;
  • Ja, zelfs je contactpagina mag een taalkundig pareltje worden!
  • Vergeet je social media niet: Instagram vertelt verhalen in afbeeldingen, YouTube in film;
  • En wat dacht je van je nieuwsbrieven? Perfect om een verhaal te vertellen.

Hulp nodig? Een storyteller weet raad met jouw verhaal.

Ik zeg ja!

Hulp nodig in de bruisende online wereld? Wij zijn er voor je.

Wij helpen je op twee manieren: door je te laten lezen en door met je te praten:

 

Over Motionmill

We zijn storytellers uit Berchem, Antwerpen. We schrijven echter niet alleen mooie verhalen. Wij helpen jou als je dat wilt met een 360º-aanpak, waarbij we ook onze kennis loslaten op je branding, webdesign en online marketing.

Laten we samenwerken aan jouw project!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill