Voordelige energie zonder moeite

Stroomfixers kwam bij Motionmill met een ambitieus project: een platform voor de groepsaankoop van groene energie afgestemd op de klant. Bij Stroomfixers registreer je één keer. Vervolgens ontvang je op vaste tijdstippen voorstellen voor energieveilingen van groene stroom in je mailbox. Een voordelig energievoorstel zonder dat je er moeite voor moet doen en dat volledig gratis?! Dat is Stroomfixers, mogelijk gemaakt dankzij onze API-expertise. Om een platform zoals Stroomfixers te doen werken, moet je het je gebruikers zo gemakkelijk mogelijk maken. Geen ingewikkelde registratieprocedures of gezoek naar de laatste energieveilingen, maar zoveel mogelijk geautomatiseerd.

Slimme e-mail automatisatie met Sendinblue

Om de Stroomgenoten op regelmatige tijdstippen op de hoogte te brengen van de geplande veilingen, maakten we gebruik van Sendinblue. De klant bezorgde ons een indrukwekkend schema van acties die elk een specifieke email triggeren, verstuurd vanuit Sendinblue. Het was onze taak om deze triggers slim te koppelen aan de nieuwe WordPress-website door gebruik te maken van de juiste APIs. Hiervoor maakten we zowel gebruik van de API van Sendinblue als een stedendatabank API..

Op basis van de gegevens die gebruikers invoeren, zorgen we ervoor voor dat we automatisch relevante prijsvoorstellen uitsturen. Er wordt zowel rekening gehouden met meerdere factoren, zoals je type energieaansluiting, je locatie en je verbruik. Het slimme systeem dat hierachter zit bespaart zowel Stroomfixers als klanten tijd en geld.

Voor dit project koppelden we alle relevante triggers op de site door middel van de API en bouwden zo een set van geautomatiseerde e-mails. Een stevige doordenker voor ons team van developers, maar een must om Stroomfixers onnodig handmatig werk te besparen en het hele proces op wieltjes te laten lopen. Gelukkig hebben wij de nodige expertise om dit soort koppelingen te leggen tussen interne en externe systemen.

Ontdek onze expertise in API, CRM en E-commerce

 

Bezoek de groene energieveilingen van stroomfixers.be

Wil ook jij een slimme nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Heb jij interesse in slimme automatisatie waarmee je tijd kan besparen?

Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill