Vroeger was het simpel…

Vroeger was het bouwen van een website een veel simpeler gebeuren. Dat weten wij van Motionmill maar al te goed, want we zijn een webbureau in Antwerpen met al meer dan 20 jaar ervaring. We hebben deze evolutie met onze eigen ogen meegevolgd.

In die goede oude tijd bouwden we websites zonder al te veel toeters en bellen. Een klant stapte toen naar een webbureau met een simpele vraag: “kunnen jullie deze brochure ook online overzetten naar een website?”. En dat deden we dan ook zo. Als een klant al eens iets met een e-mail wou doen, of -hou je vast- een fax, dan vonden de mensen dat al geavanceerd.

Dit soort websites bestaan nog, maar ze beginnen meer en meer te lijken op een overblijfsel uit onze digitale prehistorie. Tegenwoordig kan er zo veel meer. We hebben het over oplossingen die het leven van zowel websitebeheerders als bezoekers eenvoudiger maken. Functies die er voor kunnen zorgen dat jij meer (online) kan verkopen.

Vaak gaat het dan over functies waarbij we een koppeling leggen tussen interne of externe systemen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • stockbeheer
 • mailingen
 • sociale media
 • boekhoudpakketten
 • agenda’s

Zo’n zaken implementeren we met slimme E-commercetools, API-software en CRM systemen. We kunnen ze implementeren op jouw bestaande website, of een gloednieuwe WordPress-website voor je bouwen.

 

Heb jij zo’n digitale dinosaurus gespot?

Als je momenteel nog zo’n eerder beperkte website hebt en je hebt al het gevoel dat er ruimte voor verbetering is, dan ben jij bij Motionmill op het juiste adres. We hebben al vele klanten geholpen met het implementeren van oplossingen die het runnen van je bedrijf verbeteren.

Of je nu oplossingen nodig hebt als ondernemer, marketeer, projectmanager, recruiter of klantendienst, voor zo wat elke vraag kunnen wij een antwoord aanbieden.

Ik wil een slimmere website

 

Heb je liever eerst meer info over E-commerce, API of CRM? Op deze pagina lichten we enkele mooie mogelijkheden uit. Maar er kan héél veel. Ook als je andere mogelijkheden met ons wil bespreken staat onze (eventueel digitale) deur open.

Daarom nodigen we je uit voor een gesprek met onze bedrijfsstrategist. 

Claim een gratis brainstorm met onze bedrijfsstrategist

Mark Tollenaere - Motionmill webdesign

Zin in een half uur strategische analyse, in Antwerpen of via video?

Bel Mark, vertel hem jouw verhaal en doe vrijblijvend beroep op zijn kennis, gestoeld op jarenlange ervaring bij Motionmill en zijn ruime netwerk. Samen zoeken we uit welke koppelingen passen bij jouw bedrijf.

Contacteer onze bedrijfsstrategist

Zo maken wij je website slim

 

We bouwen volwaardige WooCommerce webshops

E-Commerce

Onze favoriete software voor het bouwen van een volwaardige WordPress-webshop is WooCommerce.

woocommerce logo

Woocommerce is een krachtige en zeer uitgebreide E-commerce oplossing waarmee we in een relatief korte tijd een volwaardige WordPress webshop kunnen bouwen.

WooCommerce werkt naadloos samen met WordPress, dus de integratie verloopt ook soepel bij bestaande websites. Bovendien zijn er erg veel mogelijkheden om de functionaliteit van een WooCommerce webshop verder uit te breiden met extra plug-ins. Op die manier maken we het onze klanten mogelijk om online meer te verkopen!

 

De voordelen van een WooCommerce setup

Het ontwikkelen van een website met WooCommerce en WordPress brengt verschillende voordelen met zich mee:

 • Het toevoegen en beheren van je producten is eenvoudig,
 • Door gebruik te maken van categorieën en productattributen kunnen bezoekers gemakkelijk filteren in de front-end van de website.
 • Door te werken met variabele producten kan de klant eenvoudig de verschillende hoeveelheden en soorten producten toevoegen en de stock beheren.
 • Bovendien kan Motionmill een handige plug-in toevoegen waarmee de klant producten eenvoudig in bulk kan aanpassen. Dit bespaart tijd wanneer de stock of prijzen aangepast moeten worden.

Het is daarom dat WooCommerce onze voorkeur heeft als webshop-oplossing. Interesse in zo’n slimme webshop?

Laten we samen een webshop bouwen

Verbeter je bedrijf met slimme koppelingen

API

Wat is een API?

Een API is een Application Programming Interface, een koppeling tussen verschillende systemen. Dat klinkt complex, dus laat ons even simpel uitleggen hoe een API werkt.

Een API is vergelijkbaar met een tolk die het gesprek vertaalt tussen twee personen die een andere taal spreken. Met de magie van API’s communiceren verschillende programma’s met elkaar en kunnen ze opdrachten doorgeven en uitvoeren.

Bijvoorbeeld: als je een tekstdocument gaat printen, dan zal jouw Word-programma je printer niet overnemen en besturen. Wel gebeurt dit: het programma stuurt een afdrukcommando via een API naar jouw printer en doet dat in een taal die de printer begrijpt.

Zo koppelen wij ook jouw website met de systemen en platformen die je gebruikt. Heb je een database of CRM-systeem? Of een ERP-systeem dat jouw financiën, bedrijfsprocessen en productie beheert? Met een goede API-oplossing zorgen we ervoor dat de juiste informatie automatisch in de juiste systemen terechtkomt.

 

Het resultaat? Automatisatie

Waar je vroeger veel tijd en geld in moest steken met manueel en repetitief werk, zal een API tegenwoordig vaak je reddende engel zijn. Motionmill kan voor jouw een slimme website bouwen die automatisch taken voor je uitvoert. Bijvoorbeeld:

 • Automatiseer jouw financiële transacties en laat ze rechtstreeks opnemen in een Google Sheet.
 • Voeg je webshopklant na een aankoop rechtstreeks toe aan je nieuwsbrieflijst.
 • Maak een Google Calendar-item aan bij elk nieuwsbericht dat je op je WordPress-website plaatst.

De opties zijn bijna eindeloos.

Zo’n goede API-implementatie helpt je dus tijd besparen en meer rust vinden. We zorgen voor extra ruimte om je te focussen op zaken die écht belangrijk zijn om je onderneming te doen groeien.

 

Beheer je klanten via je website

CRM

Weet jij al wat CRM is? Het staat voor customer relationship management. Concreet hebben we het over een specifiek soort software, waarmee je de administratie van je bedrijf eenvoudiger maakt.

Misschien werkt je bedrijf al met goede CRM-oplossing waarmee je al je bedrijfsprocessen beheerd. Ook in dat geval is er nog een laatste stap die je kan maken om je bedrijf nog beter te doen draaien: een slimme koppeling tussen je CRM en je website.

Je website is namelijk meer dan een bron van informatie. Een moderne website is een tool om nieuwe klanten aan te trekken, hen te leren kennen en businessleads binnen te halen en op te volgen. En dat is wat we met WordPress en een CRM-systeem doen.

Klinkt het interessant om van website naar CRM-toepassing….

 • een contactformulier data te laten doorzenden naar je CRM-pakket en te linken aan de juiste klant?
 • een reactie op een bericht te laten binnenkomen als een “taak” om zo je klant kortbij op te volgen?
 • gebruikersprofielen van je website te linken aan je contacten, en zo een gebruiker die zich aanmeldt automatisch in je CRM-pakket op te volgen?

Of van CRM-toepassing naar website…

 • automatisch een afgesloten deal aan je klantenlijst of projecten op je website toe te voegen?
 • positieve feedback via je CRM-systeem meteen te doen plaatsen in je testimonials?
 • specifieke informatie of speciale deals voor klantengroepen (tijdelijk) zichtbaar te maken als ze inloggen?
 • via je website toegang te verlenen aan jouw klanten tot bepaalde modules van je CRM-toepassing?
 • belangrijke documenten beschikbaar te stellen voor je klanten en hen daarvan op de hoogte te brengen?

Dit en nog veel meer zijn de mogelijkheden van een link tussen je website en je CRM.

Ook interesse in slimme API en CRM koppelingen met je WordPress website?

Ik wil slimme koppelingen

Meer lezen?

Deze artikels gaan over de slimme webshops die we bouwen voor onze klanten en de voordelen van API- en CRM-koppelingen.

Motionmill