Een kleurrijke website met een hart voor kinderen

Niet iedere klant van Motionmill is een ondernemer. Renée Laqueur-Van Gent is een vrouw met een missie: een andere manier van taalonderwijs voor kinderen aanbieden. Gratis. Via het internet. We wilden twee dingen weten: Welke redenen schuilen er achter deze gedrevenheid? En hoe kunnen wij, Motionmill, haar helpen om haar missie te doen slagen? Met Renée stapten wij in 2019 in een leerzaam proces waarin we niet alleen een website ontwierpen, maar ook de teksten van voor tot achter schreven én illustraties maakten.

Enkele jaren eerder bouwden wij voor haar reeds de site zokanhetook.academy. Die site biedt taalcursussen voor volwassenen aan. En nu wilde ze hetzelfde doen voor kinderen? Haar gepassioneerde verhaal intrigeerde ons. Om duidelijk te maken waarom Renée doet wat ze doet, laten we haar zelf aan het woord:

‘Ik ben de moeder van een zoon die op jonge leeftijd een taalachterstand kreeg doordat hij de taalleermethode van zijn basisschool niet begreep.

Dat was voor iedereen (kind, juf, moeder) een vervelende ervaring, want mijn zoon kreeg al snel het label ‘dyslectisch’ opgeplakt. We begonnen hem bijlessen te geven, maar niets hielp. Tot ik in aanraking kwam met drs. W.J. de Haan, een man die de moed had om te zeggen: “Het ligt niet aan je zoon dat hij een taalachterstand heeft; het ligt aan de onderwijsmethode.” Inmiddels verlaat 15% (Vlaanderen) en 12% (Nederland) van de kinderen de basisschool met een te lage score voor lezen en schrijven. De taalwetenschapper Kees Vernooy spreekt zelfs over 20% voor het lezen. En dan hebben we het niet over alleen nieuwkomers. 20%! Ik wist direct: als ik iets kan doen om dit probleem te verhelpen, dan zal ik dat doen!’

Renée riep Logisch Leren Lezen in het het leven, een project dat op alternatieve manier de Nederlandse taal aan kinderen uit de kleuterschool (Vlaanderen) en groep 1 en 2 (Nederland) gaat leren.

 

Een vrolijke huisstijl met illustraties

Na goedkeuring van de wireframes en teksten gingen we over naar stap 2: de ontwerpfase. In deze fase worden de schetsen uitgewerkt tot een design met kleuren, huisstijlvormen, een logo en illustraties. Jazeker, Motionmill heeft ook deze keer zijn illustreervaardigheden getoond! (Voorheen deden we dat bijvoorbeeld al voor Velo Antwerpen.)

 

logischlerenlezen.be

Wil je een website die de aandacht trekt en je meer laat verkopen?

motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill