Logisch Leren Lezen

Een kleurrijke website met een hart voor kinderen

Niet iedere klant van Motionmill is een ondernemer. Wij werden benaderd door Renée Laqueur-Van Gent, een vrouw met een missie: een andere manier van taalonderwijs voor kinderen aanbieden. Gratis. Via het internet.

Welnu, Renée is een oude bekende voor ons. Enkele jaren eerder bouwden wij reeds de site zokanhetook.academy. Die site biedt taalcursussen voor volwassenen aan. En nu wilde ze hetzelfde doen voor kinderen? Haar gepassioneerde verhaal intrigeerde ons.

We wilden twee dingen weten:

  • Welke redenen schuilen er achter deze gedrevenheid?
  • En hoe kunnen wij, Motionmill, haar helpen om haar missie te doen slagen?

Met Renée stapten wij in een leerzaam proces waarin we niet alleen een website ontwierpen, maar ook de teksten van voor tot achter schreven én illustraties maakten.

Wat we voor Logisch Leren Lezen deden: Branding , Storytelling , Webdesign

Het verhaal van een moeder

Om duidelijk te maken waarom Renée doet wat ze doet, laten we haar zelf aan het woord:

‘Ik ben de moeder van een zoon die op jonge leeftijd een taalachterstand kreeg doordat hij de taalleermethode van zijn basisschool niet begreep.

Dat was voor iedereen (kind, juf, moeder) een vervelende ervaring, want mijn zoon kreeg al snel het label ‘dyslectisch’ opgeplakt. We begonnen hem bijlessen te geven, maar niets hielp. Tot ik in aanraking kwam met drs. W.J. de Haan, een man die de moed had om te zeggen: “Het ligt niet aan je zoon dat hij een taalachterstand heeft; het ligt aan de onderwijsmethode.” Inmiddels verlaat 15% (Vlaanderen) en 12% (Nederland) van de kinderen de basisschool met een te lage score voor lezen en schrijven. De taalwetenschapper Kees Vernooy spreekt zelfs over 20% voor het lezen. En dan hebben we het niet over alleen nieuwkomers. 20%! Ik wist direct: als ik iets kan doen om dit probleem te verhelpen, dan zal ik dat doen!’

De geboorte van Logisch Leren Lezen

Renée riep Logisch Leren Lezen in het het leven, een project dat op alternatieve manier de Nederlandse taal aan kinderen uit de kleuterschool (Vlaanderen) en groep 1 en 2 (Nederland) gaat leren. Je leest alles over de methode op de site van Logisch Leren Lezen.

Om de methode aan te kunnen bieden, moest er een site komen die naar verloop van tijd aangepast kan worden:

  • In fase 1 moet de site gericht zijn op het werven van mede-ontwikkelaars van het lesmateriaal;
  • In fase 2 moet de site het lesmateriaal aanbieden.

Wij gingen met het project aan de slag: fase 1 werd van begin tot einde door ons gemaakt. (En zodra het lesmateriaal gemaakt is, zullen we fase 2 in gang zetten.)

Een vrolijke huisstijl met illustraties

Na goedkeuring van de wireframes en teksten gingen we over naar stap 2: de ontwerpfase. In deze fase worden de schetsen uitgewerkt tot een design met kleuren, huisstijlvormen, een logo en illustraties. Jazeker, Motionmill heeft ook deze keer zijn illustreervaardigheden getoond! (Voorheen deden we dat bijvoorbeeld al voor Velo Antwerpen.)

Nieuwsgierig naar het resultaat?

Of wil je meer weten over de taalleermethode die Logisch Leren Lezen onder de aandacht probeert te krijgen?  Motionmill en Renée Laqueur-Van Gent nodigen je van harte uit om een kijkje te nemen op de website.

 

logischlerenlezen.be

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

De koffie staat klaar

Motionmill