Koi Radar

Koi Radar: een robuuste online veilingsite

Kim’s Koi is al jaren specialist in de verkoop van Japanse koi-vissen van een hoge kwaliteit. Wat ze echter nog niet hadden was de mogelijkheid om online veilingen te organiseren voor hun meest exclusieve koi. Daarvoor kwamen ze aankloppen bij Motionmill. Het resultaat? Koi Radar: een strakke online veilingsite waarop de exclusieve vissen volop tot hun recht komen. Wat daarbij kwam kijken delen we hier.

Wat we voor Koi Radar deden: Webdesign , E-Commerce

Er waren een aantal belangrijke vereisten…

 

Een design dat de vissen optimaal toont

Een eenvoudig te gebruiken user interface

Een vlot productbeheersysteem

Een meertalige veilingsite

Veilingsite voor exclusieve koi

 

Een strak webdesign dat de koi in de kijker zet

In essentie is het doel van Koi Radar simpel: meer (online) verkopen. En hiervoor vertrokken we bij het product, de koi, en de noden van de bezoekers die hierbij komen kijken. In overleg met onze klant onderzochten we de competitie en lijstten we de must have features op.

Hierna werkten we een design uit in wireframes van de belangrijkste pagina’s, die vervolgens werden uitgewerkt tot een visueel prototype. De klant kon dit designproces volgen en bijsturen naar zijn wensen. We zorgen er altijd voor dat onze klanten betrokken zijn bij elke stap van het designproces, van wireframing en design tot theming en custom development.

Om de kwaliteit van de exclusieve vissen in de kijker te zetten, moet de bezoeker kunnen vertrouwen op kwalitatief beeldmateriaal. Daarom zorgden we in dit design voor de weergave van grote foto’s en downloadbare video’s. Productattributen worden begeleid met heldere iconen.

Alles daarrond, typografie, kleurgebruik en andere designelementen,… distilleerden we tot de essentie. Gebruiksgemak en leesbaarheid waren cruciaal, dus we zorgden voor een uitgepuurd design en een intuïtieve gebruikerservaring.

 

 

Kio Radar veiling website - Motionmill webbureau Antwerpen

Een combinatie van vertrouwde, betrouwbare oplossingen

Toen het team van Koi Radar met hun vraag naar ons stapte, wisten wij onmiddellijk welke oplossingen we konden gebruiken om deze vraag om te toveren tot een robuuste website. Motionmill is namelijk een webbureau in Antwerpen met al meer dan 20 jaar ervaring, dus we zijn ondertussen goed vertrouwd met de beste webtoepassingen, plug-ins en andere software om een betrouwbare website te bouwen.

Om te zorgen voor een vlot productbeheersysteem combineerden we ons favoriete contentmanagementsysteem, WordPress, met een vertrouwde e-commerce plugin, WooCommerce. Als experts in het bouwen van WordPress webshops, hebben we deze tools al vaak gebruikt om het online winkelen mogelijk te maken. Bovendien zijn deze oplossingen open source en goed gedocumenteerd, wat ervoor zorgt dat elke beheerder sneller geholpen kan worden bij technische problemen en dat onze developer de unieke aanpassingen kon implementeren die de klant wou.

Ook het meertalig maken van WordPress websites is ons vertrouwd, want daar gebruiken we WPML voor. WPML is in onze ervaring de beste WordPress-plugin voor vertalingen. Ze zorgt ervoor dat de beheerders van de site zelf vertalingen kunnen voorzien in een eenvoudige interface, zonder hiervoor keer op keer een derde partij te moeten inschakelen. Dit soort oplossingen besparen veel tijd – en geld – voor zowel ons als voor onze klanten. Win-win.

WordPress logo

Wij zweren al decennia bij WordPress omdat het een stabiel, veelzijdig en praktisch CMS is. WordPress blijft top in een systeem dat ons toelaat goede en aantrekkelijke websites te bouwen.

WordPress is open source, dus je bent niet afhankelijk van één ontwikkelaar. Dankzij de grote groep gebruikers en ontwikkelaars wordt WordPress constant getest en verbeterd. Geregeld zijn er updates beschikbaar die inspelen op trends, nieuwe technologieën en mogelijke veiligheidsissues. Zonder veel moeite blijft je website steeds up-to-date.

woocommerce logo

Onze favoriete plug-in voor het bouwen van een webshop is WooCommerce. Het is een krachtige en zeer uitgebreide eCommerce oplossing waarmee we in een relatief korte tijd een volwaardige webshop kunnen bouwen.

WooCommerce werkt naadloos samen met WordPress, dus de integratie verloopt ook soepel bij bestaande websites. Bovendien zijn er erg veel mogelijkheden om de functionaliteit van een WooCommerce webshop verder uit te breiden met extra plug-ins. Op die manier maken we het onze klanten mogelijk om online meer te verkopen!

WPML logo

Onze favoriete plug-in voor het meertalig maken van een WordPress website is WPML. Het is een krachtige plugin waarmee we het sitebeheerders mogelijk maken om hun pagina’s te vertalen binnen het WordPress-systeem waarmee ze vertrouwd zijn.

Op die manier houden we het vertalen van een website beheerbaar door onze klanten. Ook WPML kunnen we zonder problemen integreren op bestaande WordPress-sites. Bovendien is WPML toepasbaar voor sites die zelf voor hun vertalingen zullen instaan, als sites die gebruik maken van professionele vertaalservices.

We zorgden voor vlotte veilingen

Webshops die gebruik maken van een Woocommerce setup bouwen we bij Motionmill wel vaker, maar een veilingsite was voor ons iets nieuw. Waar we wel al vertrouwd mee waren, dat zijn de uitgebreide mogelijkheden van WooCommerce plug-ins. Hiermee breiden we de mogelijkheden van onze WooCommerce webshops nog verder uit, met handige snufjes zoals een uitgebreide wenslijst, het eenvoudig aanbieden van gift cards, het uitbreiden van de zoekfunctie met een productfilter en nog veel meer.

En jazeker, ook het bouwen van een veilingsite maakten we mogelijk met een externe WooCommerce plug-ins als oplossing. Hier bestonden erg veel mogelijkheden voor, die elk op een andere manier werken. Op de vraag welke Woocommerce veiling-plugin de beste is, kunnen we echter geen universeel antwoord geven. Aan elke mogelijkheid waren andere voor- en nadelen verbonden. Dat weten we, omdat er bij dit Koi Radar project een uitgebreid vooronderzoek voorafging. Hierbij onderzochten we meerdere veiling oplossingen. We moesten wikken en wegen welke oplossing het beste paste bij de vraag van deze klant.

Welke externe oplossingen het beste zijn voor jouw vraag kunnen we nog niet meteen zeggen zonder meer informatie. Maar wat we wel al weten is dat een goede plug-in zich naadloos integreert met de mogelijkheden van WordPress en WooCommerce. Mede dankzij slimme plug-in oplossingen kunnen we uitgebreide opties aanbieden voor het uitbreiden en aanpassen van veilingsites en andere webshops. Dit gebeurt steeds op basis van de variërende noden van onze verschillende klanten.

Wat bovendien een must is voor elke externe oplossing waar we gebruik voor maken, is dat ze een uitstekende klantendienst heeft. Ook de ontwikkelaars van de tools die we gebruikten voor het ontwikkelen van Koi Radar stonden voor ons klaar om onze vragen te beantwoorden en te helpen wanneer er technische hindernissen opdoken. Het is om die reden dat we dit soort oplossingen met vertrouwen aan onze klanten kunnen aanraden.

En wat we zeker weten, is dat we dankzij deze ervaring ook voor jou een goede veilingsite kunnen bouwen. Interesse?

Contacteer ons

Motionmill veilingsite laten bouwen

 

Motionmill webbureau Antwerpen - Kio Radar veiling website screenshot 1

 

Maatwerk mogelijk gemaakt door de kennis en expertise van Motionmill

Een groot voordeel van de combinatie tussen WordPress en Woocommerce, is dat de webshops die wij bouwen stap voor stap opgebouwd en uitgebreid kan worden. Dit geldt ook voor deze veilingsite van Koi Radar. Met onze deskundige developer zorgden we voor onze eigen uitbreidingen en aanpassingen aan het veilingsysteem om de noden van Koi Radar te beantwoorden.

Zo implementeerden we een uniek opbiedingssysteem met onze eigen code. We implementeerden een unieke aanpassing die er bij een bod in de laatste 5 minuten van een veiling automatisch voor zorgt dat deze veiling met 5 minuten verlengd wordt, net zoals onze klant gevraagd had.

Dankzij de expertise van Motionmill kunnen we flexibele oplossingen aanbieden aan onze klanten. Heb jij nood aan dit soort oplossingen? Dan kan je ons uiteraard contacteren.

Bezoek de veilingsite van Koi Radar

Interesse in deze unieke veilingsite of de exclusieve vissen?

Bezoek koi-radar.auction

Webdesignbureau voor jou

Ben je ook op zoek naar een bureau voor webdesign, storytelling, branding en online marketing in Antwerpen? Heb je behoefte aan een partner om een volledige campagne uit te tekenen?

Wij helpen je.

Bel, mail of bezoek ons

Motionmill