Visual Harvesting

Creatief en gebruiksvriendelijk webdesign voor een site met unieke workshops

Visual Harvesting biedt al sinds 2009 creatieve oplossingen aan voor de communicatie-uitdagingen van bedrijven, organisaties en teams. De tekenaars van Visual Harvesting kunnen onder meer live tijdens een meeting visueel vastleggen wat er gezegd wordt. Op die manier verwerf je nieuwe inzichten en wordt je team aangezet tot strategisch en creatief denken.

Om deze unieke diensten aan te bieden had Visual Harvesting een goede website nodig, met gebruiksvriendelijk webdesign. Motionmill bouwde daarvoor een site met een goede gebruikerservaring, die ze zelf eenvoudig up-to-date houden. Het resultaat is een krachtige WordPress-website die de werking van Visual Harvesting glashelder in kaart brengt en de organisatie van workshops & opleidingen vlot doet lopen met online inschrijvingen.

Wat we voor Visual Harvesting deden: Webdesign

Gebruiksvriendelijk webdesign gecombineerd met een handgemaakte toets

 

Motionmill verenigde goed UX-design met de creatieve identiteit van Visual Harvesting.

 

Motionmill webdesign Antwerpen - Gebruiksvriendeljke WordPress website Visual Harvesting mockup

 

We combineerden de creatieve stijl van Visual Harvesting met gebruiksvriendelijk webdesign

Bij Visual Harvesting staat de kracht van tekeningen centraal in hun creatieve diensten.

Het was dan ook logisch dat we de aanwezigheid van illustraties doortrokken in ons webdesign. We zorgden voor leuke potloodstrepen die de klant kan toevoegen aan de lay-out van een pagina met een druk op een knop, subtitels in een handgetekende stijl en zelfs sociale media iconen in de stijl van een potloodtekening. Dit werd gecombineerd met illustraties door de tekenaars van Visual Harvesting. Op die manier zorgden we ervoor dat de creatieve branding van Visual Harvesting volop aanwezig is in het design van de website.

Tegelijkertijd combineerden we deze creatieve grafische elementen met een strak en modern webdesign. De diensten van Visual Harvesting leiden tot heldere communicatie, dus uiteraard moest ook het ontwerp van de website hier een goed voorbeeld van zijn. Titels en broodtekst maken daarom gebruik van moderne, heldere typografie, de kleurenpalet van de site is licht en fris, met wit en lichte aardtinten en foto’s kunnen groot tot hun recht komen als pagina-hoofdingen over de volledige breedte van het beeldscherm.

We combineerden een moderne, gebruiksvriendelijke lay-out die de leesbaarheid bevordert met de creatieve merkidentiteit van Visual Harvesting. Het resultaat is een unieke WordPress-website die helemaal past bij deze klant.

Motionmill webdesign Antwerpen - Gebruiksvriendeljke WordPress website Visual Harvesting screenshot 1

Motionmill webdesign Antwerpen - Gebruiksvriendeljke WordPress website Visual Harvesting screenshot 2

Een gebruiksvriendelijk webdesign zorgt voor een betere gebruikerservaring

Elke website die we bij Motionmill ontwerpen, wordt gemaakt met de gebruiker centraal. Niet alleen zorgen we zo voor tevreden bezoekers die de informatie vinden waar ze naar zoeken, een goede UX (user experience) zal er ook voor zorgen dat onze klanten meer online kunnen verkopen.

Ook voor Visual Harvesting was conversie een cruciaal uitgangspunt. Het doel van de website is simpel: gebruikers moeten intuïtief meer info kunnen vinden over Visual Harvesting en zijn diensten, en tijdens deze ervaring proberen we zoveel mogelijk bezoekers te overtuigen om zich online in te schrijven voor een workshop of opleiding, of contact op te nemen voor een andere dienst.

Om de gebruiksvriendelijkheid te bevorderen zorgden we voor Visual Harvesting voor een aantal belangrijke zaken:

  • Duidelijk onderverdeelde landingspagina’s in een lay-out geoptimaliseerd op conversie.
  • Opvallende call-to-actions met knoppen die voldoende contrast hebben met de rest van het design zodat bezoekers ze meer gebruiken. Uit ons onderzoek met heatmaps weten we dat dit een groot verschil maakt!
  • Een heldere, uitgebreide navigatie, die zowel op desktop formaat en op mobiel de vele diensten van Visual Harvesting toegankelijk maakt.
  • Over mobiel gesproken: al onze websites zijn ook responsive op mobiele schermen. Dit wil zeggen dat de lay-out zowel op mobiel als op desktop geoptimaliseerd wordt en dus voor een betere gebruikerservaring zorgt.
  • Event software die het snel en eenvoudig maakt voor bezoekers om zich in te schrijven voor workshops en opleidingen.
  • Een handige kalenderexport zodat bezoekers de evenementen kunnen inplannen in hun favoriete online agenda.

Als experts in gebruiksvriendelijk webdesign met al meer dan 20 jaar ervaring, zorgen we voor een betere gebruikerservaring voor elke website die we bouwen.

Ook interesse in een gebruiksvriendelijke WordPress-website?

Maak een afspraak

Ook de websitebeheerders staan centraal

Een betere online gebruikerservaring stopt niet bij bezoekers van een website. Ook voor onze klanten maken we het mogelijk om hun site snel en eenvoudig te beheren.

WordPress logo

Om te beginnen gebruiken we WordPress als CMS-systeem. Het is een stabiel, veelzijdig en praktisch platform dat ons toelaat om mooie websites te bouwen. Er zijn regelmatig updates beschikbaar die inspelen op trends, nieuwe technologieën en mogelijke veiligheidsissues. Zonder veel moeite blijven onze WordPress-websites steeds up-to-date.

WordPress is zeer gebruiksvriendelijk. Eens de structuur er staat en het webdesign door ons is afgewerkt, kan je zelf makkelijk inhoud toevoegen of wijzigen.

Bovendien kan onze developer de functionaliteiten van WordPress uitbreiden volgens de noden van de klant. Zo zorgen we op onze WordPress-websites voor vooraf opgemaakte secties, waarmee je eenvoudig blokken doorheen je pagina’s kan plaatsen in een aan de website aangepaste stijl. Zo komt de content snel in de juiste lay-out te staan.

Ook voor het toevoegen van veelgestelde vragen en diensten maken we Visual Harvesting eenvoudig door gebruik te maken van onze eigen custom post types.

En het vertalen van de website wordt eenvoudig gemaakt met WPML.

Dankzij onze expertise in WordPress-webdesign kunnen we elke site optimaliseren volgens de noden van de klant. Onze manier van werken maakt het ook eenvoudig om snel nieuwe functionaliteiten toe te voegen als deze klant de site ooit wil uitbreiden.

Voor Visual Harvesting betekende dit de uitbreiding van de site met het kalendersysteem dat ervoor zorgt dat zowel bezoekers als beheerders tijd besparen.

Heb ook jij interesse in onze WordPress-expertise? Onze deur staat uiteraard open.

Neem contact op

WPML logo

Onze favoriete plug-in voor het meertalig maken van een WordPress website is WPML. Het is een krachtige plug-in waarmee we het sitebeheerders mogelijk maken om hun pagina’s te vertalen binnen het WordPress-systeem waarmee ze vertrouwd zijn.

Op die manier houden we het vertalen van een website beheerbaar door onze klanten. Ook WPML kunnen we zonder problemen integreren op bestaande WordPress-sites. Bovendien is WPML toepasbaar voor sites die zelf voor hun vertalingen zullen instaan, als sites die gebruik maken van professionele vertaalservices.

Ontdek de creatieve diensten van Visual Harvesting

Een gebruiksvriendelijke WordPress-website in een creatief jasje.

Bezoek visualharvesting.com

Wil ook jij een gebruiksvriendelijke WordPress-website?

Een nieuwe WordPress-website van Motionmill houd je zelf eenvoudig up-to-date.

Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen geoptimaliseerde websites die zorgen voor een betere gebruikerservaring en meer conversie.

Bel, mail of bezoek ons

Motionmill